Milé mamičky, poraďte mamičkám s bruškom, čo sa vám najlepšie osvedčilo na umývanie vášho bábätka v prvé dni po narodení a po vašom príchode domov z pôrodnice. Čo ste používali na umývanie zadočka a čo na telíčko bábätka? Ďakujeme vopred za vaše príspevky.
Čistá voda. Šampón na vlásky sme používali len na zmysle salicylovej masti keď mal na hlave skupinky. Za pol roka mal teda kontakt s detským šampónom asi 3-4krat
U nas tiez do pol roka len cista voda kedze mala mala hrozne citlivu pokozku nezniesla ani pampersky ani utierky lebo sa hned zaparila ,az neskor sme vyskusali mydlo bupi kt.nam bohato stacilo a krasne vonalo a hlavne nemali sme nan reakciu takze netreba zbytocne vela kozmetiky aspon v prvych mesiacoch zivota dietatka🙂
@michaela_bupi len a len čistú vodu. Pokožka bábätka nepotrebuje čistenie mydlom, nepotrebuje navoňané oleje, len omyť čistou vodou a natrieť kvalitným za studena lisovaným rastlinným olejom v bio kvalite. Mydlo ničí ochrannú bariéru pokožky bábätka.
Cistu vodu. Najlepsie co moze byt. Tak som to robila, kym sme nedostali darcekovy kos a v nom sprchac bubchen. Tak ked mal asi mesiac a pol cca sme ho umyli tym setrnym bubchenom a reakcia jak svina. Doteraz ho mazeme biodermou na atopicky ekzem. A umyvam nadalej cistou vodou. 🙂
Pekný deň prajem, máme už 16 mesiacov, ale ešte stále sa umývame čistou vodičkou s mydielkom BUPI. Po roku som len začala používať šampónik Linola lebo máme ešte stále také mliečne chrasty. Dieťatko som nekúpala každý deň. Tak každý tretí deň a potom len raz do týždňa. Teraz čo už budú teplejšie dni a náš voľný čas bude na ihrisku, určite to kúpanie bude teraz častejšie.
Ja som obe dcérky umývala v čistej vode - prípadne som im do kúpeľa pridala materinu dúšku, alebo harmanček,
neskôr keď už boli väčšie, tak sme pridali mydielko - vyskúšali sme viac značiek, Niveu, Hipp, Johnson, aj Vaše Bupi - to sme si obľúbili, deti naň nemali žiadnu reakciu, skúsili sme potom aj šampónik... a spokojnosť 😵
Uplne prve kupele iba cistou vodickou a babatko jemne zavinute latkovou plienkou, vraj sa tak babatko citi lepsie
Cistu vodu a detsky kupelovy olejcek (ale nie ziadne chemicke umelo vonave).
pripajam sa k mamickam...cista voda,na zadocek a vlasky mydlo,ci penu...aj Bupi sme pouzivali.
kupala som kazdy den v cistej vodicke,akurat zadocek nejakym pripravkom a vlasky podla potreby,cca raz za tyzden
priznam sa,ze ja sama ficim na BUPI....paci sa mi vona uz roky 😀 😀 😀
mne to pripomina moje "detstvo"...ta vona,atd
My sme do pol rocka pouzivali repikovy caj . Malinka ma teraz uzasne hebku pokozku a nicim ju ani nekremujem ani neolejujem. Jej pokozka je ako zamat 😊po pol roku sme zacali pouxivat umyvaciu penu.
NAJPRV čistú vodu A trošku bupi mydielko. Nepoužívam Veľa kozmetiky detičky majú jemnú kozičku 😀
Jeeeezis,ked si predstavim nase uplne prve kupanie,este teraz mi je do smiechu😀straaaasne som sa bala,pre mna to bol doslova horor.Ale!!!Radim vsetkym mamickam cakatelkam zaobstarat si kupaciu podlozku,staci uplne obycajnu za par eur z bazaru,pre mna to bol neocenitelny pomocnik.A aj ked sa teraz odporuca kupat menej casto,ja som zastanca kazdodenneho kupania.Tak isto aj kremovania.Robim to tak doteraz,je to taky nas spolocny ritual😊Milujem hipp,ale od nasho "bupi testovania" pouzivam aj tuto kozmetiku a som fakt velmi spokojna
najskôr len čistá vodička alebo repíkový kúpeľ a po kupeli sma ho natreli olivovým olejom z lekárne a postupne sme pridávali detskú kozmetiku
Ďakujem milé mamičky za vaše úprimné odpovede. Veľmi ma teší, že nie som jediná, ktorá uprednostňuje čistú vodu a najjemnejšiu možnú kozmetiku pre dieťa. Detičky sú pre nás to najdôležitejšie, musíme ich chrániť - a to aj tým, že zvolíme tú najsprávnejšiu starostlivosť pre ich pokožku 🙂
Teším sa na ďalšie vaše príspevky.
my sme od narodenia pozuivali cistu vodicku a bubi mydlo, krasne vonia a je super pre detsku pokozku, asi az po pol roku sme skusili sampon na jemne vlasky... doteraz pouzivame obycajne mydielko bupi 🙂
Mesačného synčeka kúpem v čistej vode, momentálne vo vývare z pšeničných otrúb 🙂 Na zadoček používam žlté (olivové) mydielko Bupi. Kúoeme každý druhý deň 🙂 Pri staršej dcérke som robila to isté
Čistá voda s prírodným mydielkom.
No, keď sa narodila naša 1. dcérka pred vyše 10.rokmi, tak bola dosť maličká a tak ju kúpaval manžel zobral do dlane, ona kúpanie neznášala, vrieskala, ale kúpali sme len v čistej vode aj vlásky, potom sme telíčko natrierali mliečkom a vlásky detským olejom a kefkou prečesali, zadoček utierali vlhkými utierkami a keď bola riadne "pokakaná, tak som opláchla zadok čistou vodou a postupne sme pridávali penu, ale asi až v pol roku a šampón a... u každje dcérky to s kúpaním bolo iné, ale od narodenia iba čistá vodička, telové mliečko a olej na vlásky. krásny deň
Prvé kúpanie bolo v čistej prevarenej vodičke, len zadoček detským mydielkom Bupi
Koľkokrát kúpkať bábätko od narodenia od týždňa? My máme nachystané Bupi mydielko a olejček. 🙂
@kikataldikova Lekári odporúčajú nekúpať každý deň. Všetko však závisí od potrieb bábätka. V lete môže byť spotené a tak mu urobí dobre kúpeľ aj každý deň. Také malé bábätko však stačí umyť len v čistej vode - je najzdravšia pre jeho pokožku. Samozrejme, Bupi mydielko odporúčam - na základe svojej skúsenosti, na zašpinenú riťku a neskôr od pol roka potom na celé telíčko aj vlásky.
Každé bábätko je však iné, a jeho mama ho pozná najlepšie, takže aj najlepšie vie vyhodnotiť, čo potrebuje...
Jeeeej to bolo tak krasne obdobie 🙂 maly bol ozaj malinky,cerstvo vyliahnuty ako zvyknem vtipkovat 🙂 umyvala som len v cistej vode tak ako mi ukazali v porodnici no a po case zavítala ku nam Bupi drogeria 🙂
@michaela_bupi Čistú vodu, maximálne obyčajné mydlo Bupi - a maximálne 2-3x do týždňa. Používame doteraz - nič viac - aj na vlásky. 😉 Je zbytočné používať všelijakú "detskú" kozmetiku. 🙂