Keď bol môj synček bábätko, mali sme režim dňa troška jednotvárny – papanie, prechádzka, spinkanie, papanie, spinkanie. Ako rástol a začal spoznávať svet, začali nám do režimu dňa pribúdať aktivity ako hranie sa s miskami a varechami v kuchyni, chutnanie piesku a trávy pri prechádzke, naháňanie kačičiek... popíšte nám svoj deň s bábätkom!
Ahojte ☺ tak rezim mojho polrocneho synceka je asi takyto: vstavame okolo pol siedmej. Asi hodinku si lezkame a bavime sa medzi tym ho stihnem prebalit aj prezliect. Potom si dame mliecko a maly sa ide vacsinou hrat pod hrazdicku aby som sa mohla aj ja najest a urobit zo seba cloveka ☺ tak okolo deviatej syncek zalahne asi na hodinku a ja zatial urobim ake take poriadky. Ked sa zobudi znova pijeme mliecko a potom mame prechadzku do obchodu na nakup ☺ obedujeme okolo pol jednej. Nejaku tu zeleninku popripade masko. Po obede znova spinkame kedy ako. Niekedy hodinku, niekedy dve. Tak bud ideme na prechadzku ale len von na dvor. Okolo tretej vyzivka a do vecera zabijame cas ako nas napadne ☺ o siestej kasicka, o pol osmej sa kupeme, mliecko a spinkat ☺
Ahojte, my mame 13m slecnu a nas denny program je takyto: vstavame okolo 6:30-7:00 prezlecieme sa, vypijeme mlieko, potom sa naranajkuje mamina a daco z ranajok sa utrie aj slecne 🙂 potom sa spolu hrame, ucime sa riekanky, ideme na 1/2hodku von na trojkolku, dame si desiatu a ideme spat von do kocika na terasu(byvame v rod.dome), spime aj 2hodky. Vtedy mamina rychlo co to poupratuje a ak stihne tak aj navari 🙂 ak nestihne tak potom varime spolu, mamina vo svojej kuchyni a dcerka vo svojej kuchynke 🙂 potom mame obed cca 12:00-12:30 a potom zase sa pohrame a poobedny spanok mame zvacsa od 13:30 a zase aj 2hodky vonku na terase. Po zobudeni mame olovrant a ideme von na dvor,zahradu tam sa blaznime s nasim velkym psom popripade ideme na prechadzku. Vecerna hygiena okolo 19:00, mlieko a spanok o 20:00. Spime do rana, ale niekedy vymyslame a tak sme aj v noci hore tak hodku(hlavne ked nam idu zubky).
Takže náš deň vyzerá posledné dni - keďže je vonku krásne počasie - asi takto:
ráno vstávam prvá, prichystám raňajky a desiatu staršej dcérke do školy, medzitým sa obe zobudia, staršia zvládne umývanie/obliekanie sama, mladšiu umyjem aj obliekam ešte ja - aj keď sa drobec snaží robiť všetko "sama sama" :D :D
Po raňajkách vyrážame kočíkom von, odprevadíme staršiu dcérku do školy, my nakúpime, chvíľu sa zahráme vonku, buď na detskom ihrisku s kamarátmi, alebo doma na dvore - kontakt s inými ľuďmi nám obom prospieva, dcérka iné deti zbožňuje, síce sa občas spolu pohašteria, nechcú si jedno druhému požičať - ako deti.. malá si dá desiatu - väčšinou ovocie, miluje jabĺčka, banány...
potom ideme domov, uvaríme obed, naobedujeme sa...
a ide sa spať.
tu mám chvíľočku pre seba, kým príde staršia dcérka a mladšia spinká. niekedy ich využijem tak, že si len tak vyložím nohy, dám kávičku, prečítam knihu, idem na "koníka" alebo FB... inokedy žehlím, upratujem....
no a poobede vyrážame vonku všetci spolu /keď má staršia dcérka urobené úlohy/, na bicykle, kolobežky... alebo len tak sa prejsť... na zmrzlinu - ak je doma tatino, tak sa pridá... prípadne niečo robím v záhrade a deti sa hrajú spolu na pieskovisku - staršia dcérka je už veľká a rozumná, tú menšiu mi prizrie, deň strašne rýchlo ubehne....
večer sprcha, večera, kuk rozprávka... a ak sa nám podarí presvedčiť obe dcérky, že spánok je pre ne veľmi prospešný, tak máme chvíľu s manželom pre seba 😀 😀 😀 čo je niekedy pri tých našich akčných šidlách dosť problém, mám dojem, že unavení sme vždy len my dospeláci, a deti by frčali od nevidím do nevidím 😀 😀 😀
Obdivujem,ked niekto napise,ze s babatkom ma nejaky pevny rezim,prip.jednotvarne dni😆moj krpec ma 7 mesiacov a uz od jeho narodenia bol kazdy jeden den uplne iny.Niekedy vstava o 4 rano,niekedy o 10,niekedy spi kazde dve hodky,niekedy ani nie pol hodiny za cely den.Slovo denny rezim je nam absolutne cudzi a uz som pomaly vzdala snahu ho nejako nastolit.Proste niekedy je lepsie,niekedy horsie,ale vzdy uplne inac,ako to bolo vcera😆
My mame 6 mesiaciv za tyzden. Pevny rezim nemame. Abi sa to neda v presnu hodinu robit kazdy den to iste. Vsatvame medzi 7.00-10.00 ako kedy a podla toho aj ako spinka v noci, kedze nam idu zubky tak sa mu niekedy neda poriadne zaspinkat a len sa prehadzuje. Tak vstaneme .. ide sa hrat s hracou dekou. Potom na vibracnom kresielku s opickami sa pohra.. papa.. ide spinkat. Na dake 1-2h .. napapa sa.. ideme von medzi 14.00-16.00.. pocas prechadzky spinka dakedy aj 2h .. prideme domov papame, hrame sa a o 20.00 kupeme to vacsinou vzdy tak a ideme spinkat a spinkame do rana 🙂
My mame 7,5 m a rezim dna mame velmi presny 6.15 rano vstavame o pol 8 sa kojime potom sa hra v ohradke od pol 9 do pol 10 spinka v postielke o 10 mesko zo zeleninkou potom sa hrame,smejeme sa o 12.00 kojenie a ide sa spat do pol druhej o 14.00 ovocie o 15.00 sa ide von s kocikom a tam spime skoro 2hodiny o 17.00 navrat a kojime sa potom sa hrame o 18.30 sa kupeme a papame kasu a 19.30 uz spinkame a mama odpociva 🙂
My mame 11,5 mesiaca a tiez som si myslela ze mame rezim ale kdeze nas mlady panko si to celkom casto kazdy den troska meni 🙂 ale mne to nevadi je uzasny a velmi ho milujeme je to nas krasny pokladik 🙂 rano vstava okolo 8h pri prebalovani-prezliekani sa pekne pohrame i zasmejeme... potom sa naranajkujeme, hrame sa....okolo 12h ked je unaveny ide spinkat tak do 14h potom sa naobedujeme.... a okolo 15 az 16 ideme von na prechadzku a domov sa vraciame pred 18 a to sa naveceriame dame kupel este sa pohrame a medzi 20 a 21h uz sme v postielke a spinkame po celom dniku 🙂 niekedy aj celu noc a tak je to kazdy dnik o chvilu to uz bude rok boze ako rychlo to leti, len nedavno sme si ho priniesli z porodnice take malinke klbko
Ahojte mamičky 🙂 my máme doma 20-mesačnú slečnu a náš deň je každý iný a hlavne plný prekvapení lebo dcéra je veeeeelka vymyselnica a neposeda :D Vždy vstávame v iný čas, niekedy už okolo 6tej, inokedy vyspavame až do 9tej ale ona je zaručene môj budíček. Z postele vždy "zdrhne" takže mi nezostáva nič iné ako vystreliť za ňou. Nastupuje hygiena, raňajky, hranie sa, maminka si zacvici, navarí, keď stíhame ideme von pred obedom, inak krátko po obede. Okolo 14tej dcérka spinka takže mamička má "veget" niekedy pri telke inokedy pri domácich prácach. Po 2,5-3hodinach vstáva, niečo dobré spapame a vyrážame von do piesku, na trampolínu alebo niekam kde sa zabavíme. Čas rýchlo letí a ja zistím že sme mohli byť už dávno doma aby sme sa stihi okúpať a navečerať tak aby sme boli skôr v posteli, no žiaľ sa nám to zasa nepodarilo tak ideme spať neskoro ale šťastné, spokojné a hlavne unavené, aký sme mali zasa krásny dník plný nových objavov, poznatkov a najmä bláznovstiev ❤
No nam sa to zacina okolo6 rano. Ranajkujeme a do cca 11.00 zapnene spievankovo- tancujeme, ukazujeme a spievame. Potom "varime" so svetkym v kuchyni. Hrame nahanacky a ideme este von.
Potom konecne zaspinkame asi na 1 a pol hodinky a tak papame a znova vymyslame co s volnym casom. Citame knizky, staviame hrady z kociek a samozrejme ideme znova von, vyskakat a vybehat znovanadobudnutu energiu. 😊
A vecer sa okupkame, vypijeme mliecko, tak ako rano umyjeme zubky a sup ho do postielky s pesnickou Macka uska. 😃
My bohužiaľ nemáme úplne rovnaký režim každý deň. Ale to sa asi nedá. Ráno vstane vždy o inom čase a to podľa toho ako spinka v noci. Potom sa napapa, hrame sa. Bud vonku alebo doma. Zacina objavovať svet takže všetko otvára, vyberá, ochutnava 😀 Potom sa naobeduje a ide spinkat. SNiekedy spí pol hodinu poprípade hodinu. Potom ideme von. Vonku je najväčšia zábava- hupacky, piesok.... ked pride večer tatinko z práce, hráme sa a ideme opäť všetci von. Medzi tým má olovrant . Keď sa naveceria, zase sa hráme. Pred spanim mliečko. Zaspavame neskoro takže máme za celý deň čo robiť aby sme ho zabavili 🙂
Milé mamičky, ďakujem za vaše nádherné príspevky k tejto téme. Detičky nám vedia krásne vyplniť celý deň a aby sme to nemali jednotvárne, zvyknú nás každý deň niečím novým prekvapiť. A práve to je na nich krásne - nedovolia nám, aby sme pri nich mali stereotyp alebo nudu 🙂
Teším sa na ďalšie vaše príspevky...
Vstaneme (ked je to po 6 tak som rada), papat,prebalit,prezliect,hrat sa, spat,hrat sa, obed,spat do kociara (ale len na balkon), ked vstane ideme von, prechadzka, navsteva, hranie, jedenie, spanie, domov, jedenie, hranie, kupanie, spanie...50 x obsluzit v noci a mame tu dalsie rano 😀
No aký áme deŃ, musím povedať, že keď sme mali jednu dcéku, tak to bolo niečo, bola plačlivá, najradšej na rukách, kojila som ju skoro každú hodinu a keď sme boli von tak len keď spala v kočiariku, a to asi tak 45 min. inak plač a tak sme museli stihnuť aspoň krátke prechádzky, lebo inak...Bolo to náročné, Ale postupne ... a keď pribudli ďalšie tri dcérky, každý deň iný. aj keď niekedy sa mi zdá, že rovnaký, ráno nachystať, odviesť do školy, škôlky, nakúpiť, navariť, pohrať sa s najmladšou, potom ísť s dcérkami na krúžky, pomôcť s úlohami a jasné, že ešte mladšie sa chcú hrať, práve vtedy so mnou, keď treba písať starším úlohy a keďže nemáme tu nikoho z rodiny a manžel chodí z práce večer tak niekedy je to... A hlavne v noci, keďže najmladšiu ešte kojím, nejako sa neviem odučiť, tak...Ale aj tak som šťastná, že ich mám, lebo niekedy tak prekvapia a prídu a povedia mami si si najlepšia mamina a dajú pusu a to je na nezaplatenie. Prajem žabke Bupi aj tebe @michaela_bupi super každý deň, aj keď príde búrka tak treba veriť, že slnieko vyjde a detské očká a smiech ho prinesú. inak super dni a teším sa na zajtra snáď vyjde aj veľká súťaž, bolo by to super pomoc pre našu rodinku ak nie, nevadí, veď každý si to zaslúži. Ďakujem a prajem krásny víkend
Dobry den kedze mam doma cerstvu jednorocnu slecnu nad den vyzera asi takto:rano budk o 5hod.potom prichadza na rad mliecko,hranie sa odprevadznie starsieho syna do skolky,nakup,ranajky,prechadzka spojena s hojdanim v parku,kolo 11idrme domov nieco dobre spapame a mala ide na 2hodiny spat.po spanku ideme zas po starsieho syna a s niakym ovocim vyraza na preliezky za detmi kde sme niekedh aj 3hodiny.Deti sa vysantia maminka ma aspon trochu kontakt s inumi dospelymi ludmi a tak su obe strany spokojne.vecer absolvujeme hygienu ,maminka zaspieva uspavanku sice falosne ale deti ju miluju.dame mliecko a spime az do rana 🙂