Ahojte, ako je to u vás doma s raňajkami? Raňajkujú vaše deti doma predtým, ako idú do školy/škôlky? A čo vy? Vedeli ste, že napríklad aj pravidelné raňajky sú prevenciou proti obezite u detí?
@natikasim ahojky, skoro ako u nas 🙂 Len s tym rozdielom, ze odkedy som tehu, rano nieco male musim zjest, lebo ma boli potom zaludok.
Syn,ked chodil do skolky,tak neranajkoval,pretoze ranajky mali v skolke.Do skoly chodi siedmy rok a ranajkuje pravidelne kazdy den.Vacsinou zje pecivo s niecim a caj.
nám ráno veľmi nechutí, ja si dávam raňajky až v robote oko 7.00 hod., tak 1,5 hod. po prebudení, manžel tiež, a dcéra keďže chodí do školy, tak si ráno niečo drobné dá aby nebola hladná hneď cez prvú hodinu. Takže vlastne raňajkujeme, aj keď nie hneď ako sa zobudíme.
@janka_rajo Ano,ranajkujeme vsetci.
Ranajkujem, lebo musim... ak by som nenajedla bolo by mi nevolno, uplne ako ranna nevolnost v tehu :-P ked sa najem, tak mi to prejde...ranajkovala som od malilinkata, ocino nam denne robil ranajky, neskor aj desiatu az kym som neodisla na VS...aj moje deti ranajkuju. Kym chodili do skolky dali si jogurtik, teraz ranajkuju pecivo s niecim...a jogurt je na desiatu povacsinou 😀 takze za mna ANO 😉!!
@janka_rajo áno u nás sa raňajkuje , väčšinou pečivo s obložením, zelenina musí byť a najradšej majú pomazánky rôzne, nepohrdnú ani cereáliami s mliekom, alebo jogurtami , ale to je zriedkavejšie radšej majú slanozeleninové raňajky , raňajkovali, aj keď chodili do škôlky , im proste šmakuje , víkendové raňajky sú väčšinou bohaté a v kruhu celej rodiny
Cez týždeň to u nás vyzerá kadejako, ja raňajkujem až v práci, dcérka až v škôlke, jedine chlapi u nás čo to prezobnú. Mám druháka a toho sa snažím donútiť niečo zjesť, aby som mala istotu, že aspoň niečo dá do seba.
Zato cez víkend si raňajky užívame spoločne dlho. Snažím sa na stôl položiť čo najviac, niekedy mám pocit, že ich chystám dlhšie ako obed 😀
Dobre ranko.ano, u nas sa tiez ranajkuje.aj ked v skolke a v skole ich cakaju mliecne desiate.tiez zabalene papanicko v taske.myslim si.ze doma sa papat ma.ked som chodila napr na strednu.vstavala som 5.50 a ranajky nestihala.myslim zei to dost chybalo
Raňajky musia byť, neviem si predstaviť začať deň bez raňajok. U mňa keď náhodou nestíham sa najesť ráno alebo mám nejaké vyšetrenie že nemôžem jesť tak potom som celý deň z toho nervózna a dobehne ma to hlavne večer pretože vtedy by som zjedla aj celú chladničku 😀 Sandriku tiež na to učím že musí ráno papať
Syn má 17. A raňajky vynechal možno 5 x čo sme šli na krv. Teraz chodí na strednú a ráno ma jogort. Rýchlo to zje a do desiaty stačí. Sú výnimky ( víkend) kedy vstáva kol 12 a rovno obeduje
dobre ranko,ano u nas su ranajky zakladom dna starsi jakubko 4r,vzdy pred odchodom do skolky absolvuje ranajky spolu so sestrickou a s rodicmi a daslie si da v skolke so spoluziakmi ale na jeho postave to vobec nevidno 🙂
také klasické raňajky našich detí cez týždeň je domáca kaša z vločiek (ovsené, jačmenné atď...) s hrozienkami, orieškami a semienkami doplnené o domáce ovocné puré (zvyčajne kombinácia banánu s jablkom alebo jahodou/hruškou/broskyňou- podľa sezóny), my rodičia avokádo s banánom alebo špenátovo-banánový smoothie. A v soboty máme hostinu 😉 pečivo, vajíčko na tvrdo, šunka a kopec zeleninky 😀
Rano sa zobudime, prezlecieme a ideme ranajkovat. Nejaky chlebik a natierku alebo sunku, mlieko a cerealie ale jogurt. Ale stale ide z domu s plnym bruskom. Pre mna su ranajky velmi dvokezite.
@janka_rajo Deti posledný mesiac pred odchodom do škôlky neraňajkujú, nakoľko doma to jedlo vždy len rozbabrali, takže som im raňajky doma zrušila a jedia raňajky v škôlke. Ja raňajkujem v práci. Manžel tiež. Cez víkendy máme všetci spoločné raňajky, tie nikdy nevynechávame. Občas sa stane, že si vypýtajú raňajky aj cez týždeň, tak im samozrejme dám najesť, pretože viem, že ich aj zjedia a nebudú sa v tom len vŕtať.
@janka_rajo u nas kazdy kto ako chce. A take obrovske ranajky, ako na tom vasom obrazku (zvlast pre dvoch, hoci aj dospelych) rozhodne prevenciou proti obezite nie su 🤐
My ranajkujeme kazde rano. Cez tyzden su to vacsinou chlebik so salamkou a syrom, alebo natierkou, obcas cerealie v mliecku a samozrejme, nemoze chybat kakavko. Cez vikend robievam bud chlieb vo vajci, hrianky, zapekacky alebo domacu babovku/vianocku. Samozrejme, zas s kakavkom. A ja si davam este kazde rano Caro - ako nahradu za kavu, kedze ju uz 4 mesiace nepijem... Bolo mi z nej zle.
@maslenka47 Predpokladam, ze to bolo len naaranzovane pre fotku - samozrejme, ze tolko na ranajky nikto nezje... Ani tehotna zena 😀
@ejuska2586 no sú machri , čo by to dokázali 😀 . Inak súhlasím s odkazom pre maslenku .
@womankc Určite sú, ale nemyslím si, že je to tento prípad 🙂
@ejuska2586 však jasné inak aj u nás niekedy je kadečo na stole, lebo si každý člen vyberie čo chce a ostatné sa sprace . Však jasné , že to je dekoračne ....
Ano, vzdy
Nesmie chybat cerstve ovocie a zeleny caj,a k tomu obmieñame-napr.vajicko so syrom, domaca babovka s orechami, cerstvy kozi syr s chlebom a oliv.olejom.....
Každé ráno si doprajeme raňajky. Chlebík, cereálie s mliečkom, vianočka s kakaovým mliečkom (CARO), k tomu kopa zeleniny, syr eidam (tavené nekupujeme, deti to nejedia), čajík sladený buď medíkom alebo bez.
No kedze nam vyslovene povedali na rodicovskom aby sme detom nedavali ranajky doma lebo ich potom uz v skolke nejedia tak mi kazde rano dame iba hrncek kakavka a idu do skolky.skolak ten uz ranajkuje normalne rano.
@janka_rajo ano, ranajkujeme- teda deti (druhacka, predskolak i najmladsia), ja nestiham 🙂 odvediem deti do skolky/skoly a ked sa vratim s najmladsou, dam si v klude ranajky a kavicku 😀 nie som za to, aby deti odchadzali hladne (hoci maju dopoludnia desiatu).
Dcera vypije mlieko a jogurt al. Banan v skolke maju o 8.30 ranajky...a ja ked som v praci tak cesyou do prace caj a asi hodinu nato ranajky jed mam volno ranajkujeme spolu
@janka_rajo cez týždeň dcérky raňajkujú, cez víkend jedia prvé jedlo až keď sa im žiada, čo je niekedy vlastne až desiata. Myslím, že raňajky nie sú prevenciou pred obezitou. Tou je skôr emocionálna stabilita, zdravý vzťah k pôžitkom a disciplína, ktorej sa deti učia od mala nie tým, že pravidelne raňajkujú, ale tým, že napr. športujú, alebo sa venujú aktivitám, ktoré si vyžadujú trpezlivosť a pravidelnosť.
@janka_rajo Kedy ako, vacsinou ranajkuje az v skolke, kedze vstavame za tmy a caka nas hodina cesty v aute... takze pani ucitelka je mila a dovoli mu napapkat sa pekne za stolom - co doma nehrozi.... Takze za mna je plus to, ze stoluje a pomaly si na to zvyka 🙂 Ale ranajky su zaklad dna... to urcite
U nás raňajky musia byť. Organizmus treba naštartovať a dostať do neho energiu. Ja by som bez raňajok neprežila ani hodinu 😀 Moje deti raňajkovali doma aj keď išli do škôlky. Starší syn je po mne, bez raňajok ani krok a mladšiemu síce donedávna ráno nechutilo, ale naučil sa a teraz si pýta raňajky hneď ako vstane.
Ahoj všetko na obrázku vyzerá lákavo:D Ja osobne neraňajkujem, ak som aj ranajkovala vždy ma bolel žalúdok a potom som nevydržala do obeda a stále som bola hladná raňajky som vypustila úplne a som v pohode. Predtým som sa do raňajok nútila a už to nerobím. Nenutim ani dcéru, lebo vstávame ráno o šiestej a ideme do jasličiek. Viem že v jasličkách má prvé jedlo ráno 8,30 takže nechcem do nej tlačiť raňajky o 6,30 skúšala som no bez úspechov nič nechcela:D Ale zato cez víkend to je naše, máme neskoré raňajky o 9,30 všetci spolu ako rodina a aj si ich pripravujeme spolu. Je to zábavné a všetci sa napapkáme 🙂 🙂 🙂 🙂 víkendové raňajky sú mňamka