Akú novú príchuť mliečok Brejky by ste vy a vaše ratolesti uvítali?
Alebo banan 😀
Karamel 😀
orieškový ten bol super
Pistácia 😒
Orieskovy urcite by bol mnaaaam
Mandle alebo lesne ovocie
Karamel
piškótovú
@janka_rajo no priznám sa , že ich nekupujeme, má to strašne moc cukru, a deti majú tendenciu si nakúpiť aj viac za deň a prepchať sa s tým / osobná skúsenosť / ale inak keby to bolo menej sladené , tak by sme si to isto kupovali . sem tam nehovorím nemám nič proti
ja by som bola za nejaké cereálne , banánové, čučoriedkové , malina, oriešky
ja to tiež nekupujem, žiadne ochutené vody ani mlieka, nemyslím si, že sú pre organizmus prínosom. Kto môže, nech si dá obyčajné mlieko a iné vitamíny skôr dostaneme z ovocia a zeleniny, príp. strukovín. Určite to chutí dobre, kedysi som vypila pár ochutených mliek ale to je asi tak všetko. Z výživového hľadiska pre mňa nemajú význam a to teraz uprednostňujem pred chuťou.
@womankc praveze NOVE Brejky, maju teraz vynovenu recepturu, menej cukru, ziadne umele prichute.. treba skusit 🙂
@kvetinka75 ahoj, z výživového hľadiska určite význam majú, obsahujú 95% obyčajného mliečka, čo je podľa mňa perfektné a toho cukru tam až tak veľa nie je, na porovnanie - EU povoľuje pre školský mliečny program obsah pridaného cukru do výšky 7%, u Brejkov sú to teraz iba 4%.
Úprimne - uvítala by som fakt obyčajné mliečko, bez príchute. A okrem toho, samozrejme oriešok, pistácia alebo banán - tie by mali podľa mňa úspech... 😉
uprimne vcera si dcera kupila jahodove brejky a skoncilo zial v kosi, podobne aj vanilkove, s manzelom sme sa zhodli, ze obycajne mlieko by detom chutilo viac, obe prichute chutili na nas vkus prilis umelo, dcery napr. zboznuju acidko, neuvazovali ste prave nad nejakym kyslomliecnym vyrobkom?
@janka_rajo fajn pokrok dopredu ,ale aj to je dosť ešte , určite skúsime . tie decká si toho sladkého nakúpia až až a potom behajú ako naspídované veverice 😲
žiadnu zakaždým čo syn vyskúšal nevypil takže mi už takéto veci nekupujeme zbytočná strata penazí......
@womankc tak to áno, jednu takú mám doma, Snažím sa sladkému - kde je cukor pridaný, vyhýbať. Potom nevie, čo so sebou.
@janka_rajo no neviem, nemám dôveru voči takýmto výrobkom. Nech si píšu koľko chcú. Keď si zrátam aj tú trošku cukru, ktorá je pomaly v každom výrobku, v konečnom dôsledku je toho dosť, tak uprednostňujem normálne mlieko. Ale komu chutí nech kupuje. Každému vyhovuje iné.
Morusa cucoriedka mango
@kvetinka75 presne veď jedno, druhé, tretie a keď si potom zrátaš , čo všetko sladké poješ..... keď boli malí starší dvaja, tak boli tieto automaty novinka a teda kupovávali si to , ale keď som ja zistila, že môj si kúpi viac a ešte dopíja po všetkých , ktorí už nechceli, on je taký na mlieko zaťažený od malička , by sa v ňom aj kúpal a je jedno aké mlieko to je.... Ja som ich radšej naučila na čisté mlieko a už sme nekupovali tieto , sem tam samozrejme kúpim aj tie sladké ,ale radšej acidká zakysané .. malej som kartu ani nedávala. Ja osobne som veľmi na sladké a majú tie chute aj oni... Lenže ja sama na sebe pociťujem , že to nie je práve našťastnejšie a ako je to strašne ťažké ovládať sa a nenapchávať sa sladkosťami , teraz sa snažím veľmi striedmo deckám sladkosti nakupovať .. nezakazujem, ale regulujem a tieto sladké mliečka sú pre mňa vratká cesta , kúpim, ale z času na čas, radšej kúpim čerstvé mlieko , už ani tie krabicové nekupujem často , radšej sa snažím kupovať čerstvé a zmixujú si do toho ovocie a to pijú
@janka_rajo ešte ma napadlo, či by ste nemohli zvážiť aj iné sladidlá , nejaké prírodné sirupy / agávový..... , kokosový cukor..... . cukor bude vždy len cukor , ak sa to preháňa škodí akýkoľvek., ale v dnešnom trende si myslím, že aj pri vyššej cene by bol takýto výrobok vyhľadávaný
@zuj ahoj, to mi je luto, len nerozumiem, ako mohli chutit umelo :( nove brejky neobsahuju nic umele, ale ozajstnu vanilku a jahodky... tak naozaj neviem :( Acidko uz v minulosti bolo, no zial nemalo taky uspech, ale nie je vylucene, ze v buducnosti este v mliecnych automatoch bude 🙂
@kvetinka75 samozrejme, kazdy sa musi rozhodnut sam, to je jasne 🙂
@womankc určite bude o tom Rajo uvažovať, no žial realita je taká, že aj ked ty si mysliš, že väčšina mamičiek deťom prísun cukru reguluje, je to vo vačšine prípadov inak a detičky sú práve z domu zvyknuté na sladené nápoje, cukríky, sladkosti, napolitánky :(
@janka_rajo no ja si myslím, že aj tie acidká predtým až tak celkovo v predaji nešli , ako je tomu teraz , isto by teraz mali lepší predaj...... a je to predsa aj zdravšie tá zakysaná forma
@janka_rajo my mame brejky v takych kelimkoch ako je male acidko tak neviem ci to boli uz tie nove al. este stare, u nas je teda vanilkove a jahodove acidko top
@janka_rajo no to je mi jasné , však tak tie deti aj v dospelosti budú vyzerať .....
ja zas nie som nejaká bio fio rio hehehehhe, ale tak vidím na sebe , čo to robí závislosť na sladkom tak sa snažím to nejako mierniť .
O sladkosť nápoja tu ani tak moc nejde , ako to , že spoločnosť musí vložiť čo najlacnejšie vstupné náklady a zarobiť čo najviac , z toho sa vychádza .... a tu je klasický cukor vždy víťaz
@zuj ahoj, aj tieto su samozrejme v novom zlozeni 🙂
Pomaranc 😉