Naša Adelka pije svoje ´vaniukové´od kedy prestala piť umelé mliečko, do 1,5r sme sa kojili, potom UM a od cca 2,5ročka pije Rajo Vanilkové, pol na pol s klasickým polotučným mliečkom 🙂 To musí byť, každé ráno, niekedy aj večer 🙂
Majú aj vaše detičky zaužívané nejaké mliečne rituály? Či už je to kakauko na raňajky alebo teplé mliečko pred spaním, aký je ten váš mliečny rituál, bez ktorého si deň neviete predstaviť?
Moja pila každé ráno , to boli jej ranajky 🙂 poobede aj doobeda Teraz ho pije len sem tam 🙂 Krásny dníček
Kakavko pijem kazde rano ja🙈maly ma tiez kazde rano teple mliecko-ale zatial umele.Zato ja si rano bez tepleho mliecka,alebo kakavka neviem ani predstavit.K tomu si dame par piskotiek,Fiha nesmie chybat a krasny den moze zacat😊
Kazdy vecer flasa tepleho mlieka do postele. A niekedy aj pred obednym spankom si pyta 😊
Ráno a večer mliečko (kakao, jahoda, banán..) z fľaše na gauči pred telkou. A to má dcérka 5 rokov 😀 Už som sa napočúvala rečí okolo toho, že taká veľká a z fľaše...ale tak zoberiem jej tú pohodu? Z pohára by poležiačky pila ťažko... 🙂
Môj drobec má rituál podedený od svojej staršej sestričky a to taký, že ked pije mliečko zaujme polohu na gauči a musí mať pri tom zapnutý v telke program Duck TV 😀 . Bez toho by ho nevypil a potom sa program vypína, je určený vyslovene k tomuto drinku ... a to mliečko pije cca 3 x denne, pil by aj viac, ale snažím sa to regulovať, lebo by už nič nezjedol 🙂
U nás všetci - ja, manžel aj malá, máme každé ráno mliečko s Grankom. Krpček si potom ešte kupuje v Brejky automate ochutené mliečko na desiatu a veľakrát si zvykne aj poobede niečo takéto dať, kým je v družine. A večer, pred spaním, si zvykneme tak 1-2 krát do týždňa dať vlažné mliečko na dobrý spánok... 😉
A samozrejme bežne mliečne jedlá robím domáce - mliečna ryža, krupica, pudingy,...
no ved toto kocky...my sme sa skoro pol roka ´nastavovali´, ze ked bude mat Adelka 5rokov a uz bude po oslave, ktoru tak tuzobne ocakavala a poctivo planovala, ze potom uz take velke baby mliecko z flasky nepiju. Ona o tom presvedcila samu seba a hotovo 🙂 A teda den pred narodeninami sme isli do obchodu a sama si vybrala flasticku - taku sklenenu - presne tuto s cervenym vieckom. Prve dva dni vravela, ze jej to vanilkove chuti inak z novej flasky, ale teraz uz ani nevie, ze mala nejaku inu predtym 🙂
Milujeme mlieko a kakao.Ja iba rano.ale maly kazde rano a vecer pije bud mlieko alebo kakao z flasky.
Moja dcéra je už dospelá a pije kakavo od malinkatého mala, keď nič nechcela jesť tak kakavo vždy. Aj teraz si dáva, ale musí bezlaktózové, asi si vypestovala alergiu........... ☹
@janka_rajo no ale dá sa z nej piť aj poležiačky? 😀
@gabikas82 taky pololez, polosed dame 🙂
Samozrejme kakavko u nas ide,či deti alebo dospelí.A najlepšie im chutí pri rozprávke pri telke.
@janka_rajo no lebo ja si to viem predstaviť u nás. Bol by poolievaný celý gauč. Asi pri tej fľaške my ešte nejakú dobu pobudneme 😀
Mne sa, bohužiaľ, podarilo kojiť len mesiac a potom sme do roka boli na UM 🙂 Od roka pije už krabicové kravské mliečko, ale keď mal rok a pol, tak sme si zvykli, že vždy poobede, keď príde tatik z práce, že si dáme "kávičku" 🙂 My kávu a malý granko 🙂 Je to milé 🙂 A ja mám 21 a každý deň tiež si dám granko 😀
Najmladšia pije zo svojej fľaštičky mliečko ráno a večer, bez toho "nemôže" začať deň, ani ísť večer spinkať. Ostatní si dajú občas na raňajky mliečko s grankom, školáci majú automaty v škole na Brejky, viem, že vanilkové majú najradšej. Keď majú nabitú kartu, tak pijú aj každý deň! 🙂
Krasne ranko 😉 U nas su to ranajocky🙂 niekedy sa az cudujem tym kombinaciam.ale voci gustu nemam vyhrady🙂 len v duchu🙂))))obcas😉