POZOR SÚŤAŽ! Letné kúpanie prináša so sebou aj riziká (mykózy)

juraj_benu_lekaren
30. jún 2017

Letné kúpanie prináša so sebou aj riziká v podobe nechcených kožných problémov a mykóz. Aké vodné prostredie uprednostňujete na osvieženie počas leta alebo čomu sa naopak vyhýbate? Napíšte kam sa chystáte toto leto na kúpaciu dovolenku. Ak ste už boli, pridajte aj foto. Desať z vás odmeníme produktom Lactacyd intímna hygiena.

Súťaž budeme vyhodnocovať po tomto týždni s BENU Lekárňou a výsledky vyhlásime v tomto vlákne!

sperka
30. jún 2017

My väčšinou trávime dovolenku doma v bazéniku. Za kopcom máme vodnú nádrž Krpačovo, tam chodievame pomerne často. Ale tento rok sa chystáme vyskúšať Plážové kúpalisko v BB a vodnú nádrž Ružinnú, nakoľko chceme spojiť plávanie s rybačkou.

majocka24
30. jún 2017

Na dovolenky chodime len do prirody a kupat sa chodíme v blízkosti bývania a ešte kupanie u starkych na dvore kupaliskam sa zatial vyhybame 😍

kupcovci
30. jún 2017

Dobry den prajem my sme zatial s rodinou navstivili aquacity poprad kde sa nam velmi paci a planujeme este cez leto ist 🌞posielam foto s dcerkou

dominika6
30. jún 2017

@juraj_benu_lekaren
my máme na záhrade veľký bazén,ktorý pravidelne čistíme ( vysávač,filter) kedže sa k nám chodia kúpať kamošky a spolužiačky mojich detí..
myslím že si treba dávať pozor v akejkolvek vode,či už pri mori,v bazene,welnese alebo aquaparkoch,či plavárni....kedže poniektorí už na pohlad vyzerajú,že špina z nich sama opadne alebo vymočiť otlaky..
pozor hlavne treba dávať na deti..my dospeláci to už nejak zmákneme 🙂

matusik24
30. jún 2017

Dobrý deň,tak my sa chodíme kúpať do nášho bazéna pri našom dome ,lebo ja som veľmi citlivá a vždy na kúpaliskách niečo dostanem.Bazén sa snažíme udržiavať v čistote a chodíme do neho len domáci,takže mám záruku ,že nič nedostanem.

kikundela
30. jún 2017

My sa kupeme w bazdniku pripadne mame na dwore hadicowu sprchu 🙂

martinkaha
30. jún 2017

Momentka z nášho kúpania... 🙂
Počas leta sa deti najčastejšie kúpu u babky a dedka na dvore v nafukovacom bazéniku, občas chodíme do aquaparku, zriedkavo chodíme na Senecké jazerá a tento rok nás čaká aj "Slovenské more". 😉🌞🍉

asire
30. jún 2017

Kym sme nemali Simonka chodili sme k moru...nikdy som nic nechytila...tu mi staci ist raz na kupko a uz je problem😢 zatial sa Simko kupe v bazeniku ale uz toto leto s nim pojdeme na kupko...na dovolenku nevychadza...

evkakd
30. jún 2017

Syncek ma problemy s chlorom v bazenoch. Malokedy teda chodime na kupalisko. A ak ideme tak max hodinku a potom poriadna sprcha a kremik. S dcerkou sme tak isto mali zakazane chodit na kupaliska koli oblickam takze, ideal bolo more. Aj ked osviezenie na zahrade pod sprchou bolo, more si velmi uzili a tento rok sa chystame opat. 😍

erikaemkina
30. jún 2017

Tak my chodíme do Madarska Sárospatak 🙂 vieme do ktorého bazéna ist s malou , a do ktorého by som nešla , nedávno sme boli , mala len a len v bazéne chcela byt 😘
Bazén máme tiež , kedže som ho vyhrala tak isto ho vyskušame
často na kupaliska nechodíme , doma je doma 😉 ak by bazén nebol Emke postačí aj vanička

aadrika
30. jún 2017

My sme sa prave vratili z dovolenky na Krete. Milujeme vodu, ci uz more alebo bazeny, Kupali sme sa aj v mori, ale deti sa chceli samozrejme kupat aj v bazene. Ale vzdy po kupacke sme deti hnali do sprchy aby sa aspon trosku zbavili chloru atd. 🙂

vonava007
30. jún 2017

Čo sa týka kúpania, uprednostňujem v poslednych rokoch domaci bazen🙂 ale more milujem, takze to moze byt vzdy😉 priznam sa, ze ked zo vsetkych stran clovek pocuva co vsetko sa da chytit vo vodnych nadrziach ci kupaliskach nemam ani chut tam zajst. Za mladi do bolo ine....bola som v každej mláke 🙂

evulienkaslx
30. jún 2017

more cez leto musi byt, inak mame doma bazenik, obcas na jazero, raz-2x do roka aj vodný park na Slovensku, nastastie nas infekcie obchadzaju, plavky si menime hned po vyjdeni z vody za suche

sklenarova
30. jún 2017

Tak my sa tento rok prvý krát chystáme na rodinnú dovolenku k moru do Chorvátska..S mykozami sa stretávam od tehotenstva pomerne často a najmä z tej vody, väčšinou to riešim tamponmi do vody..Veľmi by ma prípadna výhra potesila😉

anketkarka
30. jún 2017

Cela rodina zboznujeme vodu, ale velmi si vyberame kam sa namocime. Keby sme boli primorska krajina, tak urcite byvame pri mori a keby sa dalo, tak urcite aspon dovolenkujeme pri mori. Ale kedze sa neda, tak tento rok sme sa rozhodli pre Sturovo. Este sme tam neboli, tak ostava len verit, ze neprideme s nejakym "suvenirom". Ja som teda ako tester stavu vody, ak tam nieco je, tak urcite si to odnesiem domov, aj ked od kedy pouzivam Laktacyd, tak je to trocha lepsie. Uprednostnujem ruzovy, ale aj moja gynka si vsimla moje menej caste navstevy od kedy som ho objavila. Kazdemu odporucam a prajem krasne leto, bez nechcenych " suvenirov".🙂

klamarka5
30. jún 2017

My uz mame letnu dovolenku za sebou, boli sme s drobcom 1x pri mori a velmi sa nam vsetkym pacilo ⛱🌊🌞

bibyke
30. jún 2017

My chodíme na kúpaliská, ale aj doma sa dá vyšantiť😊

iniska
30. jún 2017

Pri mori sme este neboli ale kupalisko máme vsetci radi 🙂

sisi208
30. jún 2017

veľmi radi sa kúpeme doma na záhrade, ale dúfam, že tohto roku sa okúpeme aj v mori 🙂

ask
30. jún 2017

...tento rok na dovolenku pri mori asi opet nevyda, ale nevadi, vsade dobre, doma naj😉

lalenka33
30. jún 2017

Ja sa nerada kúpem na kúpaliskách práve kvôli rôznym mykozam a kožným ochorením,ktoré si z bazéna môžem priniesť.Ked si predstavím to množstvo ľudí,ktoré sa tam denne vymočí,tak radšej dám prednosť bazénu na záhrade aj ked len nafukovaciemu.V lete super osvieži aj voda zo záhradnej hadice 🙂

tatianasevcikova
30. jún 2017

My keďze byvame v paneláku osviežime sa asi najviac v sprche doma🤣 po neprijemnej skusenosti s vysypom herpesu po celych ustach po návšteve kupaliska tam uz nechodime a keď len tak ideme do malého bazenika u znamich na záhrade.

ferihegy
1. júl 2017

K moru sa tento rok nechystame. More je samozrejme co sa vody tyka TOP avsak nie kazdy rok je moznost vycestovat. Nenavstevujeme kupaliska, skor vyhladavame hotelove bazeny kde je vodicka viac kontrolovana, pretoze starsi syncek mal problem s oblickou do 2 rokoch a mladsi ma tento problem tiez. Ja som nachylnejsia na mykozy a zapaly mocovych ciest.

maryon1
1. júl 2017

My sa tento rok chystáme k moru/do Chorvátska, veľmi sa tešíme, deti vodu - akúkoľvek, či už bazén na dvore, aquaparky - milujú,
dúfam, že nám more pomôže aj s našimi problémami s alergiami.

marecek1
1. júl 2017

Najlepšie vodné prostredie je podľa mňa more, určite sa nedá porovnať s kúpaliskami či aquaparkami - aj keď v letných horúčavách je samozrejme aj osvieženie v nich príjemné, je tam kopec atrakcií, na ktorých sa deti, hlavne tie väčšie, vybláznia.

K moru cestujeme každý rok, tento rok ešte váhame, či áno/alebo radšej nie, máme malé bábätko, trošku sa obávame,ako by znášalo letné horúčavy, eventuálne zvažujeme dovolenku v septembri, aby sme sa najväčším teplotám vyhli. Minulý rok sme dovolenkovali pri Nine/HR, páčilo sa nám, zvažujeme tento výber aj pre tento rok.

lilien1914
1. júl 2017

tento rok ostavame na SVK alebo maximalne navstivime susedne Madarsko 🙂 cakame nase druhe babatenko a s bruskom a 3rocnym syncekom by dovolenka bola zabavka i makacka v jednom 😀 vseobecne neradi navstevujeme kupaliska, radsaj si zajdeme raz za rok k moru 🙂 syncek ale ma ovela radsej kupalisko kde je viac deticiek ako clapkanie sa doma na zahrade, kde je (zatial) iba sam 🙂 tento rok sme zatim stihli navstivit kupalisko iba raz 🙂 ja som si namocila nozky v detskom bazene, manzel si v klude zaplaval, dieťa sa pohralo cely den 🙂 bolo nam fajn a este si to urcite zopakujeme 🙂

onmaria
1. júl 2017

My prave dovolenkujeme pri mori,ale detom sa paci najviac v bazene.vyhybame sa necistym prirodnym jazeram,ked nejdeme k moru,uprednostnujeme domaci detsky cisty bazen,to je istota 🙂

kristinka86
1. júl 2017

Dobrý deň!
Deti aj ja sa zatiaľ kúpeme skromne v bazéne na záhrade.
Chystáme sa ale na Bukovec - tam sme nikdy nič nechytili a myslím, že voda tam je vyhovujúce, nakoľko tam žijú aj raky a tie musia mať čistú vodičku. 🙂
Ak sa nám podarí, tak zájdeme aj k moru do Poľska. Bazén to ale istí - už je nachystaný aj väčší. 😀
Pekný dník.

12hrozienko12
1. júl 2017

Kupat sa chodim ku kamoske ,,oni maju velky bazen,,tam viem ,že nič nemozem chytit

z3
1. júl 2017

my s manzelom sme pravidelne chodievali k moru. teraz mame maleho syna takze tento rok si uzivame leto doma na dvore v detskom bazeniku 🙂