Silu slnka sme už rozoberali, ale čo naše deti? Chránime ich pre ním dostatočne? Napíšte vašu stratégiu ako chránite vaše dieťa/deti pred slnkom a horúčavami keď je ponorené do zábavy, hier, vodných radovánok a dieťa nechce veľmi spolupracovať.
Chodíme von ráno a neskoro poobede... Samozrejme, klobúk a opaľovací krém nesmie chýbať, aj keď sa snažíme byť v tieni
Ja neviem ja nenatieram ani seba ani deti pokial ideme len na prechádzku alebo na ihrisko, samozrejme vačšinou sme v tieni a tričko zahaľuje ramena, na hlave šiltovka.Este sa nám nikdy nestalo aby sme sa spálili z prechádzky. Tie krémy su sama chémia a stačí ze sa natierame pri vode a pri dlhodobejsom pobyte. Popravde nechápem preco sa niektorí stále natierajú podla mna to vobec nie je zdrave samozrejme ked sa kúpeme tak ano.
Mno my sa chranime klobucikmi siltovkami a kremikmi chladiacimi lebo pokozke to doda chladivy pocit tak dietatu neni az tak teplo
@tifanimelani, zaujali ma tie chladiace kremiky. Napisete mi prosim, ake su to, a kde ich kupujete? Dakujem
Dobry den.ja sa snazim nevystavovat deti priamemu slnku,natieram opalvacimi kremami kedze su nachylnejsi k spaleniu.Ked sa stane ze su velmi zaujati hrou napr.vo vode a nechcu ist von musim sem tam aj uplatit niakou pochutkou .
detičky chránim dostatočným pitným režimom, natieram ich s opaľovacím krémom, šiltovka , v čase obeda , sa snažíme byť doma,alebo v chládku 🙂
Natieram ho opalovacim kremom,vzdy musi mat siltovku a pije vela cistej vody. Nutim ho piť lebo ked sa hra zabuda nato. Pocas obednych horucav nechodime von.
Ja natieram dcerku opaľovacim krémom, musí mať klobúčik a hlavne veľa tekutín. Počas obeda, t.j.od 11.hod. do 15.hod. nechodíme von.
@zdenocka pravde podobne ide o tzv Ice Gel-y
...maminy musim pochvalit vasu profesionalitu: vyhybanie sa ostremu slnku, oblecenie a pokryvka hlavy a pri priamom slneni - vhodny opalovak 🙂
my máme na dvore od 14: 00 tieň, takže sa pekne hráme schovaný pre slnkom aa samozrejme natierame 50SPF, pokrývky hlavy-aj pre maminu aby išla príkladom, fľaša vody s nami na výlete prípadne jablko pre osvieženie
Keď sme vonku, nesmie chýbať čiapka alebo klobúk, natrieť tváričku a aj telíčko krémikom, fľaša s vodou je vždy po ruke, mením ju často, aby bola vždy osviežujúca, no zároveň nie veľmi studená. A cez obed ideme vždy dnu od tej 11:30 do 14, Libuška spinká a s Timuškom sa hráme v izbe. Potom opäť vylezieme a sme von až do večera ;)
určite klobúk a dobrý opaľovací krém cca pred týždnom sme už do zásoby nakúpili tento https://www.pilulka.sk/daylong-kids-spf-50-150-ml určite odporúčam
a ked už tam budete tak nezabudnite použiť kupón na zľavu 💃 http://www.kuponyzdarma.sk/pilulka-sk/
Do chladku slniečku sa snažime vyhybať aj ked sa to nie vzdy da natierat kremami často hlavne pri vode ked sme detom robim tien aspon ja ked sa inak neda a dostatok vody musí byť ale vacsinou ked sa da od tej 11 do 15 tej sa snažime nechodit von 🙂