Bezplatné vyšetrenie psoriázy

mudr_peter_kozub
Moderátor
18. okt 2017

Máte niekoho vo svojom okolí, kto trpí psoriázou? Prípadne poznáte niekoho, kto psoriázu má, ale zatiaľ nevyhľadal lekársku pomoc? Objednajte ho na bezplatné vyšetrenie počas Dňa otvorených dverí. Tento rok prichádzame do 17 miest v rámci celého Slovenska.

betsy14
18. okt 2017

pán doktor, môj manžel má také červené zhrubnuté šupiny na hánkoch a medzi prstami. Vyhadzuje sa to už druhý rok, horšie je to v lete, v zime sa mu to zlepšuje. Môže sa objednať na toto vyšetrenie, aj keď nevieme, či je alebo nie je to psoriáza? u lekára zatiaľ nebol.

junova
18. okt 2017

Ja sa chystam na tuto udalost, len sa chcem spytat, ci to ma zmysel aj ked uz mam psoriazu potvrdenu a skor ma zaujimaju informacie ohladom psoriatickej artitidy. Dakujem.

mudr_peter_kozub
autorModerátor
18. okt 2017

@betsy14
Ak to svrbí, tak pôjde skôr o ekzém. V takom prípade nie je toto vyšetrenie pre neho potrebné, ale určite s ním zájdite ku obvodnému dermatológovi, nech porobí potrebné vyšetrenia a dá mu na to liečbu. Dovtedy intenzívne viackrát denne ložiská premastite a môžete mu kúpiť aj voľnopredajný slabučký kortikoid Hydrocortison a natierať mu to 2-3x denne takých 7-10 dní.

@junova
Ak sú ložiská aj na koži, tak určite áno. Ak len kĺby, tak je lepšie vyhľadať priamo reumatológa, lebo liečebný postup je v takom prípade odlišný.

evelyn_lia
19. okt 2017

Veru poznám. Ocino ju má odkedy sa pamätám, hlavne na kolenách a lakťoch. Tento rok oslávil 60tku a nikdy sa neliečil. Celkovo je v tomto hrozne tvrdohlavý a k doktorom ho nikto nedostane. Trpí aj na kŕčové žily, vysoký tlak, bolesť kĺbov, paradentózu a jediné na čo sa lieči je ten tlak, odkedy pred par rokmi skončil na pohotovosti s 200/120. Sestra sa lieči od malička ale nie veľmi úspešne, má psorku na trupe a vo vlasoch, neustále sa niečím potiera. Okrem toho má dlhé roky hrozné vyrážky na pleciach a chrbte. Velm

evelyn_lia
19. okt 2017

Pardon podarilo sa mi to odoslať skôr ako som chcela... Takže pokračovanie: Veľmi ju to obmedzuje, v lete sa nikdy nechodí kúpať lebo sa za ne hanbí ani nenosí tielka či vypnuté vlasy.. Ja som sa voľakedy liečila ale teraz takých 7-8rokov nie.

mudr_peter_kozub
autorModerátor
19. okt 2017

@evelyn_lia
Presne ako píšete, ak sa pacient nechce liečiť, tak sa liečiť nebude, prípadne liečbu nebude pravidelne užívať a na kontroly bude chodiť všelijako. Váš otec nemá veľký rozsah a nakoľko tvrdohlavosť v jeho veku už nikto nezmení, tak sa asi budúci piatok neukáže. Ale sestru určite pošlite, nech sa budúce leto už nemusí skrývať a môže chodiť von k vode. Ak by aj v piatok nemohla, tak samozrejme kedykoľvek inokedy.

evelyn_lia
19. okt 2017

@mudr_peter_kozub ďakujem skúsim ju poslať neviem ako pracuje, či vtedy alebo iný deň. A môže k vám ísť aj keď sa zároveň lieči u inej doktorky? Chodí k Mudr. Sel*ckej

mudr_peter_kozub
autorModerátor
19. okt 2017

@evelyn_lia
Ak je to taká ťažká psoriáza tak určite môže. Pozrieme to, porozprávame sa a uvidíme čo ďalej.

nufinka1987
21. okt 2017

Dobrý deň
Maminka trpí psoriázou , doteraz ju mala len vo vlasovej časti no mala rodinné problémy a vtedy sa jej rozšírila na tvár a asi i nechty (doteraz som nevedela, že je i nechtové psoriáza)
Čítala som ,že jej môže pomôcť i fotóny a terapia. Chcela by som sa spýtať aké konkrétne spektrum svetla. Mám doma Biostimul ®,Bioptron ®
Solux,Fotónovu LED terapiu svetla(Červené,modré,zelené,žlté LED svetlo) a ozonizer. Čo by jej mohlo pomôcť? A ešte by ma zaujímalo či jej môže pomôcť na tvári prehrievanie pokožky konkrétne radiofrekvencia a bezihlovu mezoterapia, alebo naopak či jej to neuškodí. Ďakujem za odpoveď

mudr_peter_kozub
autorModerátor
21. okt 2017

@nufinka1987
Dobrý deň, nepomôže ani jedno z toho. Na domácu liečbu sa dá kúpiť iba UVB hrebeň (cena okolo 300 eur). Na psoriázu pomáha iba fototerapia (UVB, PUVA) alebo excimerový laser. Iný zdroj umelého svetla nie. Prehrievanie pokožky nemá význam, rovnako tak ani mezoterapia.

nufinka1987
21. okt 2017

@mudr_peter_kozub ďakujem 🙂