Baby poste mi tie co dte to zazili. Tie co ste spali so svojim dieattom v posteli. Zvyklo byt na prsniku vacsinu noci a v roku a pol sa budilo stale a vy uz ste to nedavali tak ste to zmenili. Prosim presny postup ako to u vas vyzeralo. Ja som uz brutal nevyspata a velmi ma bolia klby z polohy na boku. Dieta zaspava aj cez den len na prse pripane na fitlopte ale ja uz to nedavam. Dik
Ahoj 🙂 ja som začala tým, že sama som si povedala stop, kým som nebola pevne rozhodnutá, nešlo to... Potom som si od sledovala, ktoré kojenia sú pre malého najmenej dôležité a postupne som obmedzovala, cca jedno odobrať týždenne. Keď sme boli na úrovni že len ráno pozobudeni, na obed a večer na spánok a v noci, tak som postupne redukovala aj nočné kojenia. Keď sa zobudil, tak som ho utisila inak, povedala, že mliečko bude neskôr alebo až ráno... Toto bolo najťažšie, ale za nejaké 2-3 týždne si zvykol aj na toto. Potom som už aj na ranné kojenie povedala, že mliečko už teraz nie, ale raňajky. Podobne s obedom, povedala som, že ak je ešte hladný, dáme papať/piť pred spaním. Posledné sme zrušili na večerný spánok, ale to už bol len taký doťuk, lebo dovtedy si zvykol, že proste nemá. Trvalo to celé asi 3 mesiace. Vždy keď som mu odmietla kojenie, tak som mu povedala, že sa môžeme túliť alebo dať papať/piť. Aj som vysvetľovala, že už mám len málo mlieka, alebo nemám, že už je veľký na mlieko a podobne. Hlavne troezlivo a s láskou, aby neboli okolo toho negatívne emócie, nech nemá pocit, že ho odmietate a podobne. Držím palce 😊
@colombianita a kolko mal vtedy mesiacov rokov? ja oraveze nechcem zrusit kojenie celkovo len to nocne. ona na tom prse spi. noe ze by sa nakojila 4krat z anoc
Ja som odstavovala 3 deti v ccca 2 rokoch
Prvu postupne,dalsich dvoch naraz a to bolo lepsie.Normalne som im povedala,ze mliecko uz nie je,ze je len pre babatka a oni su uz velki.A fungovalo to. Pri uspavani som spala pri dietati v posteli,dieta som mala v naruci a tak zaspali.Ku posteli som si dala pohar s vodou.Ked da prve novi budili,ponukla som im tu vodu.Lenze kvoli vode a este v pohari sa im neoplatilo vstavat, tak s tym prestali.
Ahoj..no 18m je prave take prelomove..ze sa Ti zda,ze uz je predsa velka a uz by mohla troska menej sa dojcit a ona prave naopak,este viac a viac..s oboma dievkami som si tym istym presla,presne cca tych 15-20m bolo hrozne,kedy som uz myslela,ze nevydrzim..a vydrzala som 🙈 bo inak som to nevedela/nechcela..vyplakat som ich nedokazala nechat,to som nikdy nechcela..
Ako,nemam radu,prepac..len ze teda je to zas dalsie z tych obdobi..ktore prejde a zas bude trocha lepsie..a zas ine pride 🙈 ak Ta to troska potesi,starsiu sa mi v 2r2m podarilo presvedcit,ze v noci sa spinka,a ze aj mliecko noci spinka 😁 ale teda do nemoty som jej to cez den opakovala,lebo v noci ma nebola schopna vnimat..a pomohlo 😊drz sa ❤️