Zrušenie spoločného spania a nočného dojčenia u 18-mesačného dieťaťa

3. jan 2025

Baby poste mi tie co dte to zazili. Tie co ste spali so svojim dieattom v posteli. Zvyklo byt na prsniku vacsinu noci a v roku a pol sa budilo stale a vy uz ste to nedavali tak ste to zmenili. Prosim presny postup ako to u vas vyzeralo. Ja som uz brutal nevyspata a velmi ma bolia klby z polohy na boku. Dieta zaspava aj cez den len na prse pripane na fitlopte ale ja uz to nedavam. Dik

tani777
3. jan 2025

Ahoj..no 18m je prave take prelomove..ze sa Ti zda,ze uz je predsa velka a uz by mohla troska menej sa dojcit a ona prave naopak,este viac a viac..s oboma dievkami som si tym istym presla,presne cca tych 15-20m bolo hrozne,kedy som uz myslela,ze nevydrzim..a vydrzala som 🙈 bo inak som to nevedela/nechcela..vyplakat som ich nedokazala nechat,to som nikdy nechcela..
Ako,nemam radu,prepac..len ze teda je to zas dalsie z tych obdobi..ktore prejde a zas bude trocha lepsie..a zas ine pride 🙈 ak Ta to troska potesi,starsiu sa mi v 2r2m podarilo presvedcit,ze v noci sa spinka,a ze aj mliecko noci spinka 😁 ale teda do nemoty som jej to cez den opakovala,lebo v noci ma nebola schopna vnimat..a pomohlo 😊drz sa ❤️

colombianita
3. jan 2025

Ahoj 🙂 ja som začala tým, že sama som si povedala stop, kým som nebola pevne rozhodnutá, nešlo to... Potom som si od sledovala, ktoré kojenia sú pre malého najmenej dôležité a postupne som obmedzovala, cca jedno odobrať týždenne. Keď sme boli na úrovni že len ráno pozobudeni, na obed a večer na spánok a v noci, tak som postupne redukovala aj nočné kojenia. Keď sa zobudil, tak som ho utisila inak, povedala, že mliečko bude neskôr alebo až ráno... Toto bolo najťažšie, ale za nejaké 2-3 týždne si zvykol aj na toto. Potom som už aj na ranné kojenie povedala, že mliečko už teraz nie, ale raňajky. Podobne s obedom, povedala som, že ak je ešte hladný, dáme papať/piť pred spaním. Posledné sme zrušili na večerný spánok, ale to už bol len taký doťuk, lebo dovtedy si zvykol, že proste nemá. Trvalo to celé asi 3 mesiace. Vždy keď som mu odmietla kojenie, tak som mu povedala, že sa môžeme túliť alebo dať papať/piť. Aj som vysvetľovala, že už mám len málo mlieka, alebo nemám, že už je veľký na mlieko a podobne. Hlavne troezlivo a s láskou, aby neboli okolo toho negatívne emócie, nech nemá pocit, že ho odmietate a podobne. Držím palce 😊

autor
3. jan 2025

@colombianita a kolko mal vtedy mesiacov rokov? ja oraveze nechcem zrusit kojenie celkovo len to nocne. ona na tom prse spi. noe ze by sa nakojila 4krat z anoc

lulu0123
3. jan 2025

Ja som odstavovala 3 deti v ccca 2 rokoch
Prvu postupne,dalsich dvoch naraz a to bolo lepsie.Normalne som im povedala,ze mliecko uz nie je,ze je len pre babatka a oni su uz velki.A fungovalo to. Pri uspavani som spala pri dietati v posteli,dieta som mala v naruci a tak zaspali.Ku posteli som si dala pohar s vodou.Ked da prve novi budili,ponukla som im tu vodu.Lenze kvoli vode a este v pohari sa im neoplatilo vstavat, tak s tym prestali.