Zlá noc u 5-dňového novorodenca

13. dec 2024

Maminy, mame doma 5 dňové bábätko. Cely den kojím každé cca 2 hodiny z oboch prsníkov, lebo jeden mu nestačí keď mal cez 4kg. Už druhu noc mal taku že vôbec nespi. Naposledy sa zobudí okolo 20:00, dám mu oba prsníky a už to zacne, plac, nemôže spat. Potom mu skusim dat 30ml UM a ani to nezaberie, nespí do rána, plače, nekludny a tuto noc sa pokakal asi aj 4x. Neviete, čo by to mohlo byt? V pôrodnici to nerobil. Brusko? Malo mlieka?

patus_2
13. dec 2024

Môže ho bolieť bruško. Pokiaľ prospieva tak ako má, tak by som UM zbytočne nedávala. Skúste odsledovať, či to nerobí Vigantol, teoreticky to môže byť aj alergia na mliečnu bielkovinu alebo len zlá noc ..

januska12323
13. dec 2024

Prečo kombinuješ s umelým? Možno mu nerobí dobre keď má oboje, inak sa to trávi.

tanyan
13. dec 2024

On nevie, že má v noci spať. 😉 Preto sa hovorí, že matka má spať vtedy, keď spí dieťa, aby mohla byť hore vtedy, keď dieťa nespí. Môže to byť len kvôli zmene prostredia. Chvíľu to potrvá, kým sa zladíte. A to UM by som zbytočne nedávala, ak sa pekne napapá. Možno viac kontaktu by pomohlo na upokojenie.

danielinda
13. dec 2024

Zaciatky su velmi tazke, neboj, bude lepsie 🍀
Ja som prvy mesiac robila to iste, ze som mu okrem svojho davala aj umele, lebo som si myslela, ze je urcite hladny a nemam dost mlieka. A teraz to hodnotim tak, ze z toho ho bolelo brusko, lebo bol precpaty. Potom som zacala doverovat sebe aj babatku a zostali sme len pri dojceni a vsetko sa upravilo.
Je na svete par dni, vsetko je pre babatko nove a narocne, potrebuje sa tiez aklimatizovat. Este nevie kedy je den a kedy noc.

diewcatqoo
13. dec 2024

Si si ista, ze je hladny? Nemoze byt prepchaty? Ak mu davas z oboch prsnikov kazde dve hodiny + aj este UM, tak je mozne, ze mu nestihne stravit, kvasi mu to tam a boli ho z toho brusko.

nika23t
13. dec 2024

Prvé týždne bábätká nevedia, že je noc. Nemusí mu byť nič, len jednoducho nechce spať. To chce čas, aby sa nastavil na to, že je noc. Hlavne radim dodržiavať režim. Aj keď nespí, už by som nesvietila svetlá, Max nejaké tlmene, udržiavala ticho. On sa naučí.

maryetta
13. dec 2024

Ak kakal za noc 4x tak ho zrejme bolelo brusko. A nemysli si ze dieta je furt hladne. Dieta chce prsnik len tak. Na upokojnenie. Na tvoju vonu. Na bezpecie. Ked ho nieco boli. Ked chce spat. Ked je smadne.
Mozno je naopak preplneny. Lebo on chce len tak a on sa naje poriadne-toto sme mali aj my. Potom som dala cumel a obrovska ulava. Dieta spokojne na cumliku.
Narocne to bolo pri prvych dvoch-ziaden cumel nechceli.
Prajem ti hlacne vela sil. Kes nieco kludne sa pytaj.

em4life
13. dec 2024

Synovi vadil Vigantol, vymenili sme za Jamieson a pokojnejšie spinkal.

diewcatqoo
13. dec 2024

Baby, ona pise o 5 dnovom novorodencovi. Vy ste uz tak skoro davali Vigantol, ked radite odsledovat, ci mu nerobi zle? My sme na odporucanie lekara nasadzovali D vitamin vzdy az po 2. tyzdni zivota.

mmirka02
13. dec 2024

U nás to isté prvý týždeň v noci plač .. potom sa to postupne upravilo a pekne spinkal. Treba vydržať bude lepšie 🙂

luccija
13. dec 2024

Nedávaj mu umelé ani stále nekoj každú chvíľu.pritul ho, pomojkaj môžu ho trápiť prdy, chce byť pri tebe...daj cumel, keď má, rozbal pocvic s nohami...

pralinka86
13. dec 2024

Je to vela, zmena prostredia, zmena mlieka, nevie ze je noc... Drzim palce, ukludni sa to, ale vsetko chce cas..

autor
13. dec 2024

Ďakujem vam krasne, máte pravdu. Skusila som nedať dnes umelé mlieko, nechat ho kojit tak dlho dokym sa sa sam neodtiahne a zatial dnes mu staci jeden prsník každé 2 hodiny. Naozaj vyzera,že som ho prepchavala. D-cko ešte nedávame, v pôrodnici mi kázali až od 2 tyzdnov .

em4life
14. dec 2024

@diewcatqoo Záleží aký vitamin D bábo dostalo v nemocnici. My sme dávali od prepustenia z nemocnice.