Zaspávanie bábätka v postieľke

11. júl 2023

kedy ste ucili vase babatka zaspavat postielke?

moj ma 5m niekedy zaspi aj sam ale tym ze sa zacal otacat na brusko a naspat nevie tak vkuse sa otaca a tym padom je nervozny a vkuse ho musim otacat , niekedy mam pocit ze ked ho polozim do postielky tak je viac hyperaktivny 😭🤣
tym že je teraz teplo tak travime aj viacej casu kociaru a tym padom sa naucil zaspavat kociari alebo pri mne posteli ale chcela by som aby sam spinkal… nemate nejake rady? :/
skusala som ho nechat aj sameho len tak ale to nepomaha

zuz987123
11. júl 2023

Od narodenia. Položila som, pustila som zvuk srdiečka, zhasla a hotovo. Ale práve to obdobie kedy sa pretáčala bolo náročnejšie. Chodila som ju otáčať naspäť...

sirka9
11. júl 2023

Od narodenia spalav postielke, mliecko, pusa na dobru noc a odchod. Obdobie pretacania bolo náročnejšie ako píše zuz aj vyššie, ale dalo sa. Dnes má vyše rok a pol a pekne sama zaspi

len_nig
11. júl 2023

To je iba obdobie, môj robil presne toto isté, keď sa naučil otáčať. To isté príde keď sa naučí sedieť (bude si sadat), to isté keď sa začal stavať....len vydrz 😊 a otáčaj späť, prejde to

andy37
11. júl 2023

Moja spí v postieľke od narodenia. Ale nechávala som ju v hniezde kde sa pretočiť nevedela až pokým sa nenaučila sama pretočiť na bruško a späť.

marianarem
11. júl 2023

Moj v tomto veku spal este v ulitke, inak kvoli rukam nevedel zaspat. Potom prislo aj to pretacanie, dokonca aj v tej ulitke sa vedel pretocit. My sme mu specialne upravili postielku, spravili sme z nej akoby taky zlab. Po stranach som dala deky a vankuse, aby spal vlastne na dne priehlbiny a cele to bolo neprestrielne prekryte plachtou, ktora bola poriadne pouvazovana k postielke, aby to bolo bezpecne. Bolo to take dost komplikovane riesenie, ale nevedel sa v tom pretocit, lebo to mal hore kopcom. A spal vyborne.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
rebrambora
11. júl 2023

Od prveho dna doma. Postielka pri nasej posteli, od 4.mesiaca vo vlastnej izbe. Nikdy som nezaspavala (a ani nebudem) krmenim alebo nosenim.
Rady na pretacanie tu uz mas.

akrobrab
11. júl 2023

Nas spi na bruchu od momentu ako sa prvykrat otocil az doteraz. 😀

Zaspavat sameho sme ho ucili od narodenia. Od 2t spi vo vlastnej izbe, ale prve mesiace tam spaval jeden z nas s nim. Nikdy sme ale neuspavali na rukach ani nijak inak. Zaspava sam v postielke. Ale boli obdobia regresie (uz si ich presne nepamatam, kedy to bolo narocne). Prva bola u nas tusim v 4-5m, vtedy nevedel sam zaspat a budil sa po 42 minutach presne. 😅 Ale ustali sme to. Ulozili sme ho do postielky a ked sa ozval a plakal, prisli sme za nim, pohladkali po licku (nikdy nebrali na ruky), vysvetlili, ze je vsetko v poriadku, ze sa uci spinkat a zaspavat, ze sme tu a ked nas zavola prideme, ale ze nas volat nemusi a moze spinkat. A pomaly sme predlzovali intervaly - najprv sme tam isli po minutke stazovania sa a za cca 5 dni (dostali sme sa na interval tusim 7-10 minut) uz opat zaspaval sam.

A detto, ked sa budil (ci uz po tych 42 minutach cez den alebo v noci). Neskakala som k nemu pri prvom zamrnkani. Nechala som ho v kludne v pokoji, nech si "pokrochka" kolko potrebuje, sem-tam aj na minutku zaplakal, ale tym, ze som ho nerusila, znovu sam hned zaspal.

V 6m som sa mu odstahovala z izby - on sa v noci zobudil, posomral si, za minutu spal dalej a ja som potom pozerala do steny dalsie 3 hodiny. 😅

Teraz pred 2,5 rokmi prisla dalsia vyzva - uz pri zaspavani zacina vyjednavat (este nie je noc, bagre este nespia, preco by som mal ja a pod), ale mame dohodu, ze mu pred spanim povieme vybrane 3 rozpravky a odchadzame z izby. Niekedy sa po 10 minutach znovu ozve a vykrikuje, ze chce este rozpravku, tak mu tie iste rozpravky ide jeden z nas zopakovat (uz to mame nacvicene a davame to pod minutu 😀) a finito.

petamich
11. júl 2023

od narodenia zaspava sam v postielke, nikdy som ho nepretacala, spal ako potreboval a chcel, mali sme monitor dychu keby cosi, pre istotu som sa pytala aj pediatricky

kym som kojila, tak som ho nenechala zaspat pocas kojenia a pred zaspatim prelozila do jeho postielky, raz za cas sa stalo, ze spal s nami, ked boli nejake regresie alebo erupcie slnka ale inak zaspava sam (teda s oblubenou dekou)