Ahojte, prišla som si po radu. Mám synčeka 8 mes. a doteraz som ho stále uspávala v náručí. Lenže v poslednom čase, hlavne odkedy je teplejšie, sa veľmi
mrví, potí sa, je mu nepohodlne, je to väčší chlapček takže možno aj kvôli tomu. Skúšala som potom to, že ho dám vedľa seba do postele, ale je veľmi aktívny, kým zaspí 50x ho musím ťahať z kraja postele aby nespadol. Povedala som si, že najlepšie bude ak bude zaspávať v postieľke. Lenže je to neskutočne ťažké. Kým zaspí je to niekedy aj hodina a je to sprevádzané obrovským revom. Ja som pri ňom celý čas, hladkám ho, pusinkujem, keď je veľmi zle vyberiem objímem, až tak ho položím naspäť. Napriek tomu mám pocit, že ho nechávam vyrevať 😔 Aj keď jednoducho naozaj to tak je, že v náručí je to horšie, a tiež plače kvôli nepohodliu..Horko-ťažko stále nakoniec zaspí, ale ten scenár je furt rovnaký, pri denných spánkoch aj večer. Niekoľko hodín denne takto preplače, normálne sa bojím, že na mňa susedia už zavolajú sociálku. Už som zúfalá. Trvá to niekoľko dní, zatiaľ bez zlepšenia :( mal to niekto podobne?
No náš drobec bol aj je tiež akčný a tiež v tomto období mi lozil po posteli ale teda, ak uspávanie trvalo dlhšie ako pol hodku pre mňa to bol signál, že ho ukladám skoro a že to musím posunúť.. inak ja som uspávala na posteli tak, že sa nakojil pováľal, pritúlil a zaspal . Občas sa aj snažil zdrhnúť ale to som ho vrátila a zas pomojkala. Keď som odstavovala prešli sme na fľašku s UM a uspávanie máme v podstate rovnaké.. ale náš malý má nižšiu potrebu spánku napr aktuálne má rok a pol a vyzerá že si ruší denný spánok úplne. Byť tebou nenechala by som ho plakať v postieľke aj keď niektoré baby to odporúčajú ale mne prišlo, že dieťa tomu ani nerozumie čo sa od neho chce a len sa zbytočne rozruší. Skúsila by som prekopať kus denné spánky a nočný spánok.. keď tak skúsiť uložiť keď bude ozaj veľmi unavený a teda na tej posteli. My sme mali aj obdobie, že zaspával na denné spánky v kočíku alebo na matraci na zemi tam bola aj menšia šanca, že si ublíži...
Syna som uspavala do roka na rukách. Keď mal rok, začalo mu to byť nepríjemné. Dala som si ho k sebe na posteľ, občas tak zaspal, niekdy bolo treba pomôcť mu na rukách. Netlacila som na neho. Potom zaspával čoraz rýchlejšie na posteli. Ja som ho vždy dala do postielky alebo som ho nechala spať na posteli, ved mala som kameru tak som ho videla. Začal sa v noci budiť, a akonáhle som si ho dala k sebe do sekundy zaspal, tak som ho dala späť do postielky a on sa znova zobudil. Neviem co sa stalo. Tal sme dali postielku úplne pri našu posteľ, dali dole celú bocnicu a vlastne spi s nami bez mreží ale stále je vo svojej postieľke. Z uspávania keď lezal pri mne prešiel na to, že sám vliezol do postielky a tam som ho hladkala. Potom už nevyzadoval ani to, vyliezol na posteľ a sam išiel do postielky. Aktuálne zaspáva tak, že idem s nim, dám pusu, zatiahnem závesy, on si zoberie do ruky dudu a plysaka a do par minút zaspí, ja s nim v izbe ani niesom, nepotrebuje ma tam. Ale toto všetko išlo postupne, trvalo to asi 4 mesiace, ale som rada, že to bolo bez revu, vsskto sa dialo ako chcel on, do ničoho som ho Netlacila.
Ja by som ho usoavala najprv na posteli, keď v postieľke plače. Sleduj bdele okná, možno nie je dosť unaveny.
@lucia13022023 súhlasím aj mne sa pri malom osvedčilo nechať kus veci na ňom a nenútiť vtedy šlo všetko najjednoduchšie
nikto nič?