Zaspávanie 6-mesačného dieťaťa

20. sep 2023

Ahojte chcem sa poradit s vami mam pol ročneho syna ktorý mi nikde inde len tak nezaspí iba v kočíku aj cez den aj v noci mam strach ho tam uz cez noc nechávat kvoli pretáčaniu zo strany na stranu mate nejake rady ako ho odnaučit od kociku ?

mimi3008
20. sep 2023

Keby si ho prelozila, ked tvrdsie zaspi?

ivangeline
20. sep 2023

Vzdy po zaspati prelozit. Nevzdavan to po 2 razoch. Zvykne si.

tvoriva_dusa
20. sep 2023

Máš pocit, že potrebuje takzvane udrncať? Ak je to ten prípad, tak možno v náručí na fitlopte uspať a následne preložiť do postieľky, keď bude v hlbokom spánku. Ale nie je to výhra pre rodiča, váha dieťaťa je záťaž na chrbticu. Mám rovnako 6 mesačnú a situácie nás prikvačili na rôznych miestach, dieťa zaspí rovnako na prsku vedľa mňa na posteli cez deň i v noci, tak isto partnerovi na rukách v obchode, či na prsku alebo UM v nosiči alebo v autosedačke. Podstatné je pravidelný režim = správne načasovanie, dostatočne napapaná aby bola a ísť do stíšenia. Snáď ti niečo z tohto bude prinosné.

autor
20. sep 2023

@mimi3008 no je to tak ze aj ked spi tvrdo tak sa pri zobrati z kociku zobudi tak ho chvilu pestujem na rukach no a polozim do postielky a uz je hore 😂

autor
20. sep 2023

@tvoriva_dusa malý uz nepije ziadne mliečko odmieta takze aj v noci ked sa zobudi tak tiez uspavanie v kociku ale skusim vasu radu na fit lopte Dakujem

beata_k
20. sep 2023

Fit loptu ani neskusaj. To je z kaluze do blata. Potom budes 10 kg dieta uspavat na fitlopte a to este len bude "sranda".
Skus si sadnut na postel a jeho poskladaj do lona. Mozes sa pri tom knisat. Ked zaspi iba ho zosuchnes na postel.

simona92101
20. sep 2023

Ziadne hojdanie,fitlopta ani kocik ci prenasanie.nauc na postielku vedla vasej postele.poloz do postielky,daj cumlik/oblubenu hracku/plienku,stlm svetlo,a nech zaspi v tvojej pritomnosti.ci budes hladkat chrbatik alebo spievat uspavanku necham na tebe
My sme takto naucili neprelozitelne dieta,ked som v 6m snim skoncila v nemocnici.tam ziadny kocik ani fitlopta k dispo neboli,a super sme to zvladli.

autor
20. sep 2023

@simona92101 skusim dakujem zatial za radu ❤️