Zaspávanie 4-mesačnej dcéry na noc

14. jún 2024

Ahojte, ako vam zaspavaju deti na noc? Mna ide doslova jebnut s prepacenim uz. Dcera, plne kojena, ona krasne zaspi a potom 30 min je hore, a nic len sa kruti, ideme na fitloptu zaspi polozim ju a zas dookola kolotoc, niekedy aj 15 krat kym zaspi na tvrdsie 2-3 hodiny . Mna uz ide porazit taky čas jak pocujem ze zas sa kruti v postielke. A spoločne spanie nehrozi, mame medzi sebou starsieho syna, a ona v podstate tak ani spat nechce, zacne plakat ked si tak lahneme spolu, proste nic jej nevyhovuje, okno otvorene aby nebolo horuco, nohy ma odkryte, este ju davam do perinky pre lepsiu manipulaciu a ani bez nej nezaspi proste ju nepolozim bez zobudenia. Idem si vlasy z toho vytrhat uz

simik19
14. jún 2024

Ahoj, my sme mali podobny problem, stale mame lroblem so spankom, ale uz nie so zaspavanim.
Ja som to vtedy riesila tak, ze som jej pustila biely šum a dala do ruky latkovu plienku, ktoru si drzi a tak si ju dava pri tvaricku. Odvtedy zaspava pekne... 🙂

autor
14. jún 2024

@simik19 ano skusam aj šum, davam ho aj cez den, niekedy aj večer ale nevsimla som si to zlepšenie zeby uz tvrdsie zaspalq, a aj takeho latkoveho mojkacika som jej kupila , tiez to nechce len jej to zatial tak davam, ona ma hore ruky vylozene a ked uz odfukuje viem ze zaspala uz na tvrdšie… prvy syn ten spal nonstop na prsniku celu noc, to postielku ani nevidel cize toto je zas ine premna . Niekedy aj sama zaspala ze som ju polozila bdelu a zaspala uz ked som fakt nemala nervy … ale nie vzdy to funguje

lucia13022023
14. jún 2024

Problém je v uspavani. Nevie si spájať cykly, chyba jej to ako ju uspavas, napríklad to skákanie na fitlopte.

terry658
14. jún 2024

Je to bábätko. Tento mesiac je to takto o mesiac zas inak. Môžeš poskúšať nejaké finty, možno niečo zaberie. No na 100% zaberie iba čas. Prosto sa musí naučiť spájať spánkové cykly a teraz ťa potrebuje aby si jej s tým pomohla. Je to na nervy ale to čo opisuješ je ešte krásne pokojné dieťa. Buď zato vďačná. Toto obdobie rýchlo prejde.
Ak by si chcela spánkového teroristu tak požičiam moje deti. Prvé dve do 3,5 roka 8-12x za noc hore na striedačku. Toto tretie je pre zmenu v noci hore niekoľko hodín vkuse. No nebude to navždy. Teraz tí moji veľkáči spia krásne a už ma nepotrebujú aby zaspali.

anjelicek26
14. jún 2024

Ono je pekne, ze "skusas" rozne veci, ako ju uspat, ale co si s toho to dieta vezme? Nevie, kde je sever, nevie, co bude nasledovat. Vyber si jeden sposob a toho sa drz...neprekladaj neskusaj nemen... ideal vyhodit starsieho syna do jeho postele (aj keby ju ma mat u vas v spalni) a male v hniezde ci pristelnej postielke k tebe a byt pri nej aj ked sa zobudi nezazinat velke svetlo, pohladkat, pomojat, znova nakojit a len presupnut do jej postele... a nikdy nie inak, nebrat von zo spalne, nezazinat svetlo a pre pana neskakat, ta sranda cloveka vzdy dobehne, ked dieta bude mat tak 10+ kil... Ja kojim maleho poleziacky na deke a s tou dekou potom zaviniem a prelozim do pristelnej postielky a zas s tou dekou vyberam a zas vlozim, je to perfektny sposob... ma 3 mesiace a spava 6-7h prvy spanok a potom kazde dve hodiny po tej pol piatej, ale je to velmi fajn, nacucne sa a taha dalej...

keithy
14. jún 2024

Ahoj, môj syn má 2 a pol mesiaca a tiež to nie je bohvieco. Prvý bol od narodenia spavy a ešte mal aj zltacku, čiže pri nom to bol naj, nakojila som, na cicke zaspal a sup do postieľky. Kým som nebola tehotná keď mal 2r10m, dovtedy nechcel pri mne spat v posteli. Dcéru som kojila ale nikdy pri tom nezaspala, tak som ju musela nadrdat kým nezaspala a potom sups do postieľky. A toto tretie je za trest 😁 ešte aj koliky mal, tak tiež som nevedela ako uspavat. Najlepšie sa nám osvedčilo ho kojiť po leziacky a už neprekladat, nemanipulovat 😁 lenže to u vás moc nepôjde, keď vravíš ze máš staršieho pri sebe. No ja by som ho už presunula do jeho postele a dcérku si nechala pri sebe. Držím palce 🙏

angel993
14. jún 2024

Ja som mala 2 deti v posteli. Novorodenca a 2 ročného. Kúpili sme zábranu na posteľ, novorodenec bol na kraji a starší v strede. Takto spíme uz 2 roky. Uspávala som poležiačky kojenim, väčšinou mi do prvého zobudenia spal na ruke. Potom som ho popri kojeni zložila z ruky a už spal pri mne. Potreboval však aby som sa ho dotýkala.
Boli aj ťažšie dni, keď mal cez deň veľa podnetov a vtedy sa budil často. Mala som pri posteli nosič, alebo šatku a uspala som ho nosením.

anavixy
14. jún 2024
simona92101
15. jún 2024

Od malicka vsetky 3 deti: predspankova rutina,kupel,masaz,pomojkanie,pyzamko,mlieko,odgrgnut,polozim do postielky,chytim za rucicku a cakam kym zaspi,do pol h spi.obcas pockam tych 30 minut ci si spoji spankove cykly,a idem prec.perinku som zrusila cca v 3 mesiacoch,velmi to budilo a rusilo

majlo1234
15. jún 2024

@simona92101 mna tento sposob extremne fascinuje(v dobrom). Ja mam teraz druhe dietatko. Pri prvom si to matne pamatam rovnako. Kupel o rovnakej hodine, do pyzamka, pritmie v spalni, nakojim, polozim a plac😂 pohojdam na rukach, polozim a plac😂 niektore dni zaspi na par minut, odidem z izby, plac. A toto zopakuje 5 krat, kludne do 11tej vecer sa takto preondievame. Ine dni zaspi na dve hodiny. A teda ziaden zo soankov neni dlhsi ako tri hodiny. Proste ziadna konzistentnost do urciteho veku. Cize ma fascinuju deti, u ktorych to ide bez vykyvov.

simona92101
15. jún 2024

@majlo1234 joj,zase si netreba predstavocat ze vsetko islo easy.chcelo to potrenovat a pevne nervy,tiez sme si presli vselicim.prostredna dcera po prvej regresii sa do roka v noci budila kazdu hodinu,prisaham na minutu presne ako hodinky.cucla mlieka a zalahla.po 2x som skusila uspat na rukach ale skoro mi ruka odpadla ked ani po pol h natriasania 10kg dieta nespalo,cize to som ihned zavrhla.a vratili sme sa pekne k postielke.a kedze mam 3 deti a posledne dve su este krpci,tak som musela deti ucit tak aby som sa v noci nezblaznila.treba proste prist na to,aj dieta si musi zvyknut

simona92101
15. jún 2024

@majlo1234 a este dodam,ze naj pomocnikom boli mojkaci,plienkove zvieratko,od babatka kazde dieta mi s tym zaspavalo.ani cumel nebolo treba.dobra vec aj pri chorobach,zuby..zmolili,kusali,hrali sa s tym