Zaspávajú vaše deti samé?

11brano11
26. jún 2024

Ahojte chcem sa opýtať, od akého veku vaše deti zaspavali v izbe samé. Teda prečítame si rozprávku, dáme si dobrú noc a rodič odchádza s detskej izby a dieťa zaspí samé. My s našimi detmi musíme ležať spolu v posteli kým nezaspia. Ďakujem

deti95060810
26. jún 2024

keď mali svoju izbu..4 r

sandra49
26. jún 2024

@11brano11 moja ma 5, a už 2 roky svoju izbu a ešte tam nespala a ani sama nikdy nezaspala. Musím čakať kým zaspí.

amelia89
26. jún 2024

moji 2 a 4r su uz spolu v izbe, sedim tam kym zaspi mensi lebo on by este plakal ale potom odchadzam,starsi zaspinka uz sam

lenkakoc444
26. jún 2024

@11brano11 okolo 15m. Spi v spalni, ale uz neuspavame. Dame ho do postele a cau 🙂

nika23t
26. jún 2024

@11brano11 my sme mali v spálni letisko, manželskú a 2 ďalšie postele, lebo staršia dcéra do 8 rokov nechcela spať sama v izbe. A tým pádom ani mladšia nešla... Takže staršia do 8, mladšia do 5. No a teraz z tých izieb už ani nevychádzajú... Chyba mi to, ako sa ku mne po nociach tulili...

patka06
26. jún 2024

Cca od 1 roka najprv v postieľke a od 2,5 vo vlastnej izbe vo veľkej posteli

doriiis
26. jún 2024

Od narodenia.V tomto som veľmi striktná.

rfrd12
26. jún 2024

Od narodenia

keithy
26. jún 2024

Ako som si naučila, tak mam. Prvorodeny ako ukážkové dieťa, zaspával po nakojeni v postieľke od narodenia sám. Postupne to potom bolo vo veľkej posteli a nakoniec v jeho izbe. Už ma 6. Naopak dcéra (3) je nalepena na mne, lebo ja som pri nej cítila nejaký pocit osamelosti ci co, keď mi muž zahlásil že ďalšie dieťa nebude. Takže ma 3 a stále spi pri mne v posteli 😵‍💫 ľúbim ju veľmi, ako všetky moje deti, ale toto som zle naučila proste 😅 a najmladší syn (3.mesiace) bude učený sám v postieľke, v noci to už funguje, cez deň zatiaľ bojujeme. Ale túto chybu už neurobím 🤣

marianarem
26. jún 2024

@11brano11 Moj zaspaval v pohode sam do 3.5 roka, nemuseli sme riesit ziadne uspavanie. Potom sa to zmenilo a zacal chciet byt s niekym. Takze nikdy nie je vyhrate, moze sa to este menit, asi az v puberte to bude jasne 🙂

pe_mi
26. jún 2024

@11brano11 prvorodený zaspával vždy sám v posteli,od
6 mesicov v postieľke .bez plačov išlo to ľahko.
Dcéra od mala som musela uspať v manželskej posteli a preniesť do postieľky, ked už má svoju posteľ ,od 3 rokov.musim ísť spať s ňou a keď zaspí odchádzam z izby.a v noci aj tak príde do manželskej do spálne.
Mala 5 rokov.verim ,že čoskoro už bude sama zaspávať.

tanyan
26. jún 2024

Dcéra má 9 a užívame si nekonečné rozhovory v posteli večer pri zaspávaní.

susitko
26. jún 2024

@11brano11 nie nezaspavaju.mam pocit ,ze asi nikdy nebuduuuuuu.amen

neviditelnypes
26. jún 2024

Ja som spaval v kuchyni. Co bolo napriklad ked sa susili slivky uplne magicke. Alebo ked kvapkala voda a nevedel som to sam zastavit. 😉

mimi3008
26. jún 2024

@11brano11 aj my s nasimi, starsi 4,5 roka, zaspava uz vacsinou vo svojej izbe s ockom a mladsi 2,5 v spalni so mnou

akrobrab
27. jún 2024

Od narodenia. Ale od 6 tyzdnov zaspaval sam v stanovenu hodinu, do 6m (kym som kojila) jeden z nas s manzelom spaval v detskej, aby v noci nebol sam.
Ked dom dokojila a zacal spavat celu noc, odstahovali sme sa mu z izby.
Ma 3,5 roka a zaspava v pohodicke sam - nevylieza z postielky, nekrici, nespekuluje, neboji sa tmy, ma velmi pozitivny vztah k postielke, spanku.. som rada.
Celu noc prespal od tych 6m az kym sa neodplienkoval. Teraz sa parkrat do tyzdna v noci zobudi, ze chce cikat a vola na nas, ale to je akcia na 60s a spi sa dalej.

simsalabim
27. jún 2024

Od narodenia som ich k tomu smerovala.

andrejka1974
27. jún 2024

@11brano11 moje som naučila zaspávať samé hneď do roka som s nimi spávala v izbe ale to som ich uložila do postieľky dala vysielačku a zaspávali samé a od roka v detskej izbe

kvetinka719
27. jún 2024

Moj ma 16 mesiacov a zaspava dojcenim. Je to ta najkrajsia chvila dna, tulime sa, hladkam ho…dufam, ze si ju co najdlhsie ponechame ❤️

kuki13
27. jún 2024

sme sa dohodli so synom že od 6 rokov už sám, súhlasil a drží sa toho, prechod bol bezbolestny, akurát mne je trochu smutno 🙂

dzejny656
27. jún 2024

Dcéra bude mať 5 a zaspáva s jedným z nás stále. Cele zaspávanaie trvá ale do 10 min. takže nám to nevadi.

malaopicka
27. jún 2024

Od narodenia sám vo svojej izbe.

canis_lupus
27. jún 2024

5r a stále ho večer uspávam ja, ale ani sme sa nesnažili s tým skončiť, za mňa je to fajn čas v kľude s dieťaťom po celom dni, na pokecanie a pomojkanie 🙂 Ale je to asi aj tým, že máme druhé bábo, tak cez deň so starším nemám moc času 1:1.

fairyy
27. jún 2024

do jej piatich rokov som.nemohla odist z izby ...do 7mich som musela sediet vedla v izbe a kontrolovala to, ci som tam... do 8mich este chodila raz dvakrat tyzdenne v noci za mnou do postele, ze mami mala som zly sen a skopla ma z postele ... od 8mich spi sama od 9tich uz a len so zavretymi dverami na izbe .... a to som si myslela v urcitych momentoch, ze este aj ked si frajera najde tak tam budem musiet lezat 😂😂😂

sense
27. jún 2024

Od 6 rokov ale teda moja zaspala do10-15 mi.

wiwi28
27. jún 2024

Náš syn spával s nami v spálni do 4r. Boli sme s tým všetci traja plne ok, ale junák poriadne podrástol a začal manžela okopávať v noci. Tak sme mu prerobili izbičku a hneď sa pýtal do nej spať. Pól roka "spí" vo svojej izbe. Musím byť pri nom až kým nezaspí (čiže občas tam spím aj ja, nakoľko má velikánsku posteľ a často tam proste zaspím). Ale keď odídem tak väčšinou okolo 4 sa zobudí, poviem mi do kamery (video pestúnka) MAMI a ja ho idem vyzdvihnúť a na tri hodinky ide spať k nám.

kris_tin257
27. jún 2024

Dcéra má 16 mesiacov spí sama od narodenia vo svojej izbe, syn má 4,5 roka okrem obdobia keď mal 1 až 2 roky tiež spí sám vo svojej izbe, oboch uložíme do postele prikryjeme a zaspia

beronsche
27. jún 2024

Moje ma ešte občas poprosila, aby som si k nim ľahla (raz jeden, raz druhy.. majú 11a 9) Porozprávame sa, postiskame, deti to vyslovene nepotrebujú, často zaspia sami, ale majú to radi..
Vecne to nepotrvá, takze aj keď by som niekedy radšej , co-ja-viem cumela na tv, či čítala knihu, rada im to doprajem... 🙂
Aké intenzívne sme uspavali dlho, možno do 6r...

Zase ja si ani z pohľadu vyvinovej psychológie neviem predstaviť nechať malinké dieťa same, bábätko už dupľom. Pre deti to nie je prirodzené...ľudia sú aj evolučne spoločenské tvory.