Ahojte maminky. Prosím vás, ak mi viete poradiť. Mám dcéru, ktorá o chvíľku bude mať 17 mesiacov. Ide o to, že má veľmi zlý spánok už vyše 3 mesiace. Neustále by bola na prsku a keď jej nedám, tak plače. Potom prestane a je hore aj 2-3 hodiny. A toto ide už vyše troch mesiacov. Zuby jej teraz nejdú, má 14 zubov, ale nikdy kvôli tomu neplakala.
Ja som už zúfalá, bolia ma bradavky, som nevyspatá. A ešte jedna vec ma trápi, že sa neusmieva. Ľudí sa bojí, chodím s ňou na babybalance, na začiatku sa jej tam ako tak páčilo, samozrejme nikdy nebola nejaká extra usmievavá, no v posledných mesiacoch už vôbec nič. A to ju môžem nadhadzovať, robiť koníka, hocičo. Malokrát sa usmeje. Na cudzích už vôbec nie. Aj sa ich bojí, plače. Ešte aj susedky, ktorú pozná od narodenia, tak sa jej prihovorila a ona začala úplne plakať. Aj čo sa týka túlenia, tak sa predtým stále túlala, mojkala, dávala pusu, teraz už nechce. Ani manželovi. A aspoň na babku sa usmievala, ale teraz už ani na ňu, keď nám zavolá cez video. Ideme s ňou k neurológovi, lebo ona si tak zvláštne sťahuje aj hore nožičky, ja som to už predtým riešila s dokim cez mail a povedal, že to vyzerá na zlozvyk, ale že radšej máme prísť na kontorlu. Samozrejme termín sme dostali, že ešte musíme počkať. Ale začínam mať obavy, či nemá nejakú poruchu. Alebo začínajú autizmus. Nerada to vyslovujem, nikdy som si nemyslela, že takéto veci začnem riešiť, no som už zúfalá. Potom v noci som aj ja zlá, kričím, som jej už po riťke dala v tom zúfalom stave. Samozrejme som potom oľutujem a vyplačem. Ale neviem čo už mám robiť. Baby, poraďte mi prosím vás, alebo kto má s podobným problémom skúsenosti, lebo som už zúfalá. Ďakujem pekne 🙏
A ešte jedna vec. Čo som spomínala ten autizmus. Tak ona inak takto prstom ukazuje na veci, rozprávať nerozpráva a čo aj hovorila, že mama, tata, baba, tak teraz vôbec nič nechce.
@mia661 ku tomu ukazovanie prstom som videla video, že dieťa má ukázať prstom , ukazovákom, dôrazne na vec, ani moje dieťa to však nerobilo, a teda tá odborníčka vravela, že je lepšie priamo prstom ako celou rukou alebo len tak hodiť rukou na určitý smer, ale že nevadí, že je to lepšie ako nič 😀. K ostatnému sa vyjadriť neviem
Ešte som zabudla dodať, že predtým nebol problém so spánkom, malokrat bola takto hore, že sa napapala 2-3x v noci a hneď spinkala. Má svoju postieľku, ale väčšinou spí medzi nami v posteli. Iba na začiatku spí v postieľke a potom sa vypýta k nám, s čím nie je problém. Chcela som kojiť tak do dvoch rokov, no nedávam to. Aj keď sa napapá, tak potom stále prdí. Aj tie 3 hodiny čo je hore, tak stále prdí. Neviem či ju mám odstaviť alebo čo mám robiť.