Veľké problémy so zaspávaním 2 ročného syna, ktoré sme doposiaľ nepoznali.

radmila87
15. nov 2024

Dobrý večer, prosím o radu a pomoc od vás, skúsenejších. Ako píšem vyššie, syn 2 r. a 3 mesiace, zaspáva od roka sám. Nespoznali sme prebdene noci alebo problém zaspať. Čo čert nechcel, už dva týždne je krik a plač z postieľky. Teraz som ho musela vziať spať pri seba, pretože nemohol zaspať a len kričal, plakal. Včera do rána dokonca bol od 23;30 do 3:45 hore, musela som ho vziať k sebe potom už neplakali no proste nespal ale až do 3:45. Naozaj neviem čím to je, bol vždy veľký spáč a teraz nie a nie zaspať a v noci niekedy mrnčí...neviem si dať rady..... máte niekto skúsenosť alebo viete poradiť, čo ďalej? Čo sa osvedčilo u vás? Ešte dopíšem, spí so mnou v izbe od narodenia.... v postieľke.

petamich
15. nov 2024

Podla mna posledna spankova regresia, byva okolo 2 rokov (plus minus par mesiacov). Nas sa budil v noci a chcel sa hrat, nemalo zmysel ho drzat v posteli, tak sme sa hrali aj do 4:00 rana 🤷‍♀️ a ine podobne chutovky, ako prisl tak odisla

marianarem
15. nov 2024

@radmila87 Ma este denny spanok? Ak ano, tak ho mozno treba zrusit alebo skratit. U nas problem s vecernym zaspavanim vzdy znacil privela denneho spanku. A vedelo sa to zmenit z nicoho nic.

blaazi
16. nov 2024

@radmila87 uz je odplienkovany? Mne to dcerka robi, ked sa chce vycikat, ale do plienky to uz nechce urobit, aj ked ju na noc ma na sebe.

radmila87
autor
16. nov 2024

@petamich môže byť. Jaj dúfam, že to rýchlo prejde 😑

radmila87
autor
16. nov 2024

@marianarem áno má, spal aj tri hodiny, dnes ho idem budiť skôr, vyskúšame.

radmila87
autor
16. nov 2024

@blaazi ešte má plienky, skúšala som, ho odplienkovat ale je to boj 🥴 ešte tomu nerozumiem vôbec podľa mňa. Skúsim zas niekdy marec/ apríl. Vám sa to ako podarilo? Lebo u nás je umenie, že už si sem tam sadne na nočník, sem tam sa vycika lebo predtým keď som ho tam išla posadiť tak rev, ako keby ho drali.

blaazi
16. nov 2024

@radmila87 no ...to sa stalo same. Uz dlho sme ju davali cikat na nocnik, ale niekedy chcela inokedy utekala. V juli som mala pokus ju odplienkovat, lebo vsetky znamky pripravenosti boli, ale fungovalo to len horko tazko, mala z toho stres. A teraz tyzden pred druhymi narodkami sme mali z kniznice pozicanu knihu Terka a nocnik a zrazu sa sama zacala pytat, v priebehu 2 tyzdnov sa odplienkovala v podstate sama, my sme len podporovali a asistovali. Jednoducho nejako jej to tam zaplo v hlavke.