V čom má spinkať novorodenec cez leto?

17. júl 2023

Ahojte, baby v čom dávate spinkať novorodencov cez leto? Za mesiac mám termín, mám nachystanú dlhú "pôrodnickú" perinku s letnou výplňou- taká akoby tenšia deka je tá výplň. Staršia dcérka je narodená v decembri a najradšej spinkala v perinke, ale ručičky som jej nechavala vonku, nechcela ich mať vnútri v perinke. Teraz som pozerala tie ulitky, že keď sú len bavlnené, tak to je praktické na tieto horúčavy, len rozmýšľam, či sú aj také, kde môže mať bábätko ručičky voľne alebo vo všetkých ich má stiahnuté?
A ešte ma zaujíma oblečenie na deň, dávate body s krátkym rukávom a opaľovačky novorodencom? Na webe som čítala, že by sa nemali dávať krátke, ale teraz sú fakt horúčavy. Termín mám v auguste.

beata_k
17. júl 2023

Mam junove dieta. Bol v plienke. Ved aj jemu je horuco. Opalovacky ti netreba. Tak male babatko nesmie na slnko. Ked bol fakt vypek uz aj rano, tak bol cely den v plienke. Aj v kociku. Prehriate tak maleho babatka je nebezpecne. A urcite nie plienku na kocik. Stupa tam nebezpecne teplota.

riskoh
17. júl 2023

Mam obe julove deti, prvy bol v perinke -nebolo horuce leto , druhy zas na volno ani plienkou prikryt, oblecene mavali dlhe pyzamka, dnu mame chladno, von som v horucavach nechodila,no kazde babatko je ine a mozno v auguste nebude uz tak horuco….

cookie29
17. júl 2023

Zalezi aj kde byvate. Napriklad na najvyssom poschodi v panelaku a v RD nebyva rovnaka teplota... Ja som drobcovi planovala tetra spaci vak a po jeho narodeni udreli zufale horucavy takze spal len v plienke... teda ked sme sa vratili domov. Ale to sme mali v izbe aj 35°C a opalovacky, no my radsej body s kratkym rukavom. Ale nosili sme doma, ked sme sli von, tak radsej trosku prikryte, mala som take tenunke bodycka s lanom...

thereisabear
17. júl 2023

Uvidíš podľa situácie. Náš mával v noci dlhé pyžamo a prikrytý bol bambusovou plienkou. Ale nemáme v spálni extra horúco. Von nosil opaĺovacky alebo len body s krátkym rukávom. Ale narodil sa začiatkom leta. Od polovice septembra už bolo chladnejšie.