Ahojte, rady ako zrusit kocik na vecerne uspavanie?
Potrebujes hybat kocikom, aby zaspal v kociku? Kazdy den hyb menej a menej az napokon nehyb vobec a na dalsi den sup hned do postielky, zvykne si ze nim nik nehybal a nebude to taky shock pre neho.
@ankare tak pardon, ale co je zdravsie pre dieta, ako spat na rovnom ergonomickom matraci?
Presne ako napisala vyssie @lienka.7 ani nezacinat. Cisto pohodlie matiek vymyslat tieto kratkodobe riesenia, ktore len prerastiu ku komplikaciam.
Plus, chcela by som vidiet matku, ktorej by toto chybalo.. Toto niesu potreby dietata, ale naucene rutiny.
Autorke som tymto sice nepomohla, ale verim, ze aspon buduce a zacinajuce meminky sa z tychto diskusii poucia.
Nepises ake stare je malinke, nemozes ho skusit dat do postielky a ak sa stazuje, tak prelozit aj 10x? Kym si nezvykne?
@katches69 takuto chybu som urobila len pri najstarsej. Mala som doma komunisticku libertu a naucila sa tsm spat ja som musela sj hodinu doslova triast s tym kocisrom len co som prestala 5minut a bola hore a dalsia hodina trasena. Pri dalsich dvoch som uz tuto chybu neurobila
Najmlafsia dokonca v kociku spat mechcela vobec ani cez den. Cisto postelkovr dieta. Polozit pohladit a odist. Nevedela som ze decko mam spala vzdy az do rana. M 6a nikdy sa v noci nezobudila neolakala. Hoci cez den je to cislo..
@rebrambora 15mesiacov ma, ako som spominala, bola kolikova a ako tak zaberal len kocik. Do ktoreho je zvyknuta do teraz, aj ked uz ho chceme zrusit
@slavomira236 sama vidíš, že každé dieťa je iné. Jedno vyžaduje kocar, druhé nie. Sú rôzne deti.
@katches69 proste ju don nedaj a neukladaj ju tak... uz je dost velka aby spala v posteli. Lahni si s nou do postele, hladkaj, mojkaj,a cakaj. moze to byt aj 2 hodiny kym nakoniec odkvecne. ale ak vydrzis, bude sa to skracovat... deti si zvyknu na cokolvek - my im to ale musime ukazat... preto som si oboch naucila spinkat v posteli so mnou, bez hopsania, nosenia, kocikovania, a pod. Lezim aj ja, cize win win 😊
Pobavili ma niektoré komentáre, ale rozumiem im 🙂 prvé dieťa som aj ja mala "učenlivé". Trvalo to niekoľko pokusov, prvé boli ťažké a dlhé, ale postupne sa to zlepšovalo, až sme za niekoľko týždňov prišli k želanému spôsobu. Druhé dieťa sa nenarodilo učenlivé 🤣 tým myslím, že nespalo už v pôrodnici, takže žiadne "zvyklo si" na nejaké uspávanie, ono sa doslova už narodilo "pokazené" 😅 zvykala som ho na želaný spôsob uspavania MESIACE bez zlepšenia, potom som prestala blbnut, uľahčila si to a konečne sme mohli žiť. My sme teda mali nie kočík, ale fitloptu. Sám z toho vyrástol niekdy okolo 2 rokov, tak akosi náhle zrazu. Mne to ale nijak nevadilo, silu na jeho držanie som stále mala, takže som nemala dôvod vytvárať na neho alebo seba nejaký tlak na zmenu. Prišiel na to sám od seba. Takže moja rada je počkať, ak nemáš nejaké praktické dôvody, prečo sa to ďalej nedá, to dieťa z toho v určitom bode samé vyrastie.
@thoughtfulweirdo dakujem, cez den problem neni. Len vecer ked ma ist spat tak ako keby ju svacli s niecim, velky rev ze nejde to kocika. Tak davam na postel samozrejme vymysla aj hodinu nez sa ako tak ulozi, ale tak pomaly to pojde si myslim
@katches69 nijak. Vyrastie z toho. My sme takyo uspavali asi mesiac