Uspávanie na rukách

mary174
8. nov 2023

Žienky tie čo ste uspávali dlhodobo na rukách (moj maly aktualne 17 mesiacov) museli ste oducit nasilu alebo casom si deti vyziadali zaspavat v postielke same ked im to uz nebolo pohodlne ? V akom veku sa to udialo ? Reci ako ze som si nemala tak naucit si neprosim, syn mal dlho koliky a inak proste nezaspal a je vysoko temperamentny.

zuzikak
8. nov 2023

nic nie je potrebne riesit nasilu. Staci pomaly a postupne. Vela deti zaspava na rukach - citia sa jednoducho bezpecne. Ak chces maleho naucit zaspavat v postielke skkus ho postupne ked uz bude v polospanku zlozit na postel s tym, ze ho drzis za plecia, tvar maj co najblizsie k nemu aby ta citit. Neskor ho drzal za plece a za rucku a tvar dalej. Dalej uz len za ruku atd. Mozes zacat uz teraz a uvidis ako dlho bude trvat ta faza. Drzim palce. nauci sa 🙂

evickuska
8. nov 2023

@mary174 my sme maleho v 4/5 mesiaci oducili, mame postielku na kolieskach. Bud lazka na brusko a capkam po ritke alebo ho vozim na postielke hore dole ako keby je v kociku.
Ale vbc nepotrebuje na rukach. Uz by som to nedala ani 🙈

tani777
8. nov 2023

Na rukach uspavas ako? Nosis ho na rukach,chodis s nim,na fit lopte...? Ja by som skusila lahnut na postel a tak ho mat prituleneho,nech je to skoro rovnake,ale pohodlne aj pre teba..a postupne davat dole zo seba,len lezat pri nom a tak..

mary174
autor
8. nov 2023

@tani777 na rukach drzim spievam a chodim po izbe. V noci sa da douspat niekedy aj ze si ho pritulim a zaspi, aj cez den sa mi uz tak podarilo ale uspat tak nejde

tani777
8. nov 2023

@mary174 a keby si mu v priebehu dna vysvetlovala,ze uz je velky a nevladzes takto? Myslim,ze by to uz mohol pochopit..v case,kym nie je unaveny..aebo nejaka dohoda,ze chvilocku ponosis-napr.jednu kratku pesnicku a tak do postele prituleny..a postupne skracovat cas,co je na rukach..alebo nosic si neskusala?

tehotna40
8. nov 2023

@mary174 naša tiež chcela zaspávať na rukách, tiež kolíky, síce nie takto dlho. Asi 10-11 mesiacov mala keď som ju položila na postel a tak mojkala spievala, držala som ju podobne ako na rukách ale uz som sa neprechadzala, postupne po pár dňoch zasa som položila na postel a uz som ju len hladkala spievala, asi od roka už na svojej posteli, ja na našej vedľa nej a spievala, alebo držala za ruku ak chcela. Asi 2 mesiace to cele trvalo, potom už len ležala vo svojej posteli ,ja v našej, uz bez spevu a vsetkeho,tak zaspava do dnes už má 2,5.

evkamotka
8. nov 2023

Mojho to postupne preslo. Nezabudni, vsetko je len obdobie. Trvalo to to dlho ale potom uz zaspaval prituleny po leziacky

lilizzachy
8. nov 2023

@mary174 ja som musela nasilu, keďže som si natrhla šľachu pod kolenoma a už som nevládala, noha ma bolela velmi. mala asi 2,5 roka. Chvíľu bol plač, ale potom si zvykla.

martinka13
9. nov 2023

Bože ženy, prečo si toto robíte? Len rečnícka otázka, nemusíte reagovať 😀

eliska13
9. nov 2023

@mary174 v 17 m asi nemá koliky.Usila si na seba bič.Daj ho vedľa seba, chyt za ruku a búchaj po zadku, alebo hladkaj za chrbát.Prenho to je normálne iné nepozna

eliska13
9. nov 2023

@mary174 v živote som deťom nespievala pri uspavani.

mary174
autor
9. nov 2023

@eliska13 lahko sa to povie. Moje dieta je fakt specificke, vraj vysoko citlive, narodene s tazkou rastovou retardaciou. On proste nezaspi, tebou uvedene postupy sme skusali

tana85
9. nov 2023

@mary174 dceru sme inak ako na rukach na fitlopte nevedeli prvy rok uspat,absolutne to neslo a ze som to skusala. ked mala 16 mesiacov, tak som cakala druhe dieta a to uz som povedala, ze nebudem riskovat taketo uspavanie na fitlopte, a prestala som s tym. dala som ju do postielz prirazenej k nasej, drzala ju za ruku a ucila ju zaspat tak. prve tyzdne boli velmi tazke, ale uz nebola ina moznost, takze sme to vydrzali a naucila sa tak. potom od 4 rokov viac menej zaspala aj sama

7lenka11
10. nov 2023

Autorka uplne ta chapem.. naša má 10m a nevieme ju odučiť z rúk.. do pol roka trpela na ťažký reflux, musela zaspávať na rukách vo zvislej polohe.. od narodenia teda nič iné nepozná a nevieme ju odučiť od ruk.. som zúfalá, malá je už ťažká a dlhá.. teraz aj vymýšľa so spánkom, odkedy začala chodiť, je moc akčná, nedá sa zastaviť.. uspavanie je boj a fakt neviem, čo urobiť.. ak ostane sama v izbe, to je plač na pol hodinu.. ak ju len tak položím do postieľky, za dve sekundy je na nohách a spánku je koniec 🤷🏻‍♀️

kate_cs
10. nov 2023

@mary174 neucila som ho nasilu. Pomohlo to, že počas dňa mi zaspal v kočíku a tak som preferovala tento spôsob a postupne prestal zaspávať na rukách aj večer.
Presne to poznám, koliky a tak som skúšala čokoľvek. Na rukách nosič, na fitlopte.
Veľa síl želám 💪🏻

mary174
autor
11. nov 2023

@7lenka11 presne si opisala moje dieťa :D akurat my sme ten silny reflux mali az 9 mesiacov a koliky skoro do 7 to bol fakt brutal