Žienky tie čo ste uspávali dlhodobo na rukách (moj maly aktualne 17 mesiacov) museli ste oducit nasilu alebo casom si deti vyziadali zaspavat v postielke same ked im to uz nebolo pohodlne ? V akom veku sa to udialo ? Reci ako ze som si nemala tak naucit si neprosim, syn mal dlho koliky a inak proste nezaspal a je vysoko temperamentny.
Na rukach uspavas ako? Nosis ho na rukach,chodis s nim,na fit lopte...? Ja by som skusila lahnut na postel a tak ho mat prituleneho,nech je to skoro rovnake,ale pohodlne aj pre teba..a postupne davat dole zo seba,len lezat pri nom a tak..
@mary174 a keby si mu v priebehu dna vysvetlovala,ze uz je velky a nevladzes takto? Myslim,ze by to uz mohol pochopit..v case,kym nie je unaveny..aebo nejaka dohoda,ze chvilocku ponosis-napr.jednu kratku pesnicku a tak do postele prituleny..a postupne skracovat cas,co je na rukach..alebo nosic si neskusala?
@mary174 naša tiež chcela zaspávať na rukách, tiež kolíky, síce nie takto dlho. Asi 10-11 mesiacov mala keď som ju položila na postel a tak mojkala spievala, držala som ju podobne ako na rukách ale uz som sa neprechadzala, postupne po pár dňoch zasa som položila na postel a uz som ju len hladkala spievala, asi od roka už na svojej posteli, ja na našej vedľa nej a spievala, alebo držala za ruku ak chcela. Asi 2 mesiace to cele trvalo, potom už len ležala vo svojej posteli ,ja v našej, uz bez spevu a vsetkeho,tak zaspava do dnes už má 2,5.
Mojho to postupne preslo. Nezabudni, vsetko je len obdobie. Trvalo to to dlho ale potom uz zaspaval prituleny po leziacky
@mary174 ja som musela nasilu, keďže som si natrhla šľachu pod kolenoma a už som nevládala, noha ma bolela velmi. mala asi 2,5 roka. Chvíľu bol plač, ale potom si zvykla.
Bože ženy, prečo si toto robíte? Len rečnícka otázka, nemusíte reagovať 😀
@mary174 dceru sme inak ako na rukach na fitlopte nevedeli prvy rok uspat,absolutne to neslo a ze som to skusala. ked mala 16 mesiacov, tak som cakala druhe dieta a to uz som povedala, ze nebudem riskovat taketo uspavanie na fitlopte, a prestala som s tym. dala som ju do postielz prirazenej k nasej, drzala ju za ruku a ucila ju zaspat tak. prve tyzdne boli velmi tazke, ale uz nebola ina moznost, takze sme to vydrzali a naucila sa tak. potom od 4 rokov viac menej zaspala aj sama
Autorka uplne ta chapem.. naša má 10m a nevieme ju odučiť z rúk.. do pol roka trpela na ťažký reflux, musela zaspávať na rukách vo zvislej polohe.. od narodenia teda nič iné nepozná a nevieme ju odučiť od ruk.. som zúfalá, malá je už ťažká a dlhá.. teraz aj vymýšľa so spánkom, odkedy začala chodiť, je moc akčná, nedá sa zastaviť.. uspavanie je boj a fakt neviem, čo urobiť.. ak ostane sama v izbe, to je plač na pol hodinu.. ak ju len tak položím do postieľky, za dve sekundy je na nohách a spánku je koniec 🤷🏻♀️
nic nie je potrebne riesit nasilu. Staci pomaly a postupne. Vela deti zaspava na rukach - citia sa jednoducho bezpecne. Ak chces maleho naucit zaspavat v postielke skkus ho postupne ked uz bude v polospanku zlozit na postel s tym, ze ho drzis za plecia, tvar maj co najblizsie k nemu aby ta citit. Neskor ho drzal za plece a za rucku a tvar dalej. Dalej uz len za ruku atd. Mozes zacat uz teraz a uvidis ako dlho bude trvat ta faza. Drzim palce. nauci sa 🙂