Ahojte,
mám otázku ohľadne uspávania detí. Máme 5-ročného syna a s manželkou sa pravidelne striedame, kto bude uspávať - jeden deň manželka, druhý deň ja. Takto to funguje už dlho, prakticky celý synov život. Syn je dosť naviazaný na manželku a keď uspáva ona, tak je rád, ale keď uspávam ja, tak sa mu to nepáči a hovorí, že chce ísť spať s mamimou. Deje sa to prakticky stále, nepamätám si, že by vyslovene chcel ísť spať so mnou. Manželka odmieta uspávať každý deň a aj ja si myslím, že by sme sa mali striedať. Ale je to už 5 rokov a syn v tom stále vidí problém. Ako je to u vás? Ako by ste to riešili?
v 5 rokoch dam pusu zaznem nocne svetlo a spi 😝
V 5 rokoch u nás už nikto nikoho neuspával. Iba, keď prišla choroba, vtedy sa pravidlá menia. Ešte mi napadá, nie je uspávanie jediný čas, ktorý spolu trávite?
U nás sa vždy prečítala rozprávka,zhaslo svetlo a deti zaspavali samé.5 ročné dieťa netreba už uspavat.Ste otrokmi svojho dietata
My sa takto striedame ako vy. Pravdaže ja som tá obľúbenejšia na uspávanie, ale to je asi bežné. Tu ti budú písať mnohé inak, ale podľa mňa niektoré dieťa skrátka potrebuje prítomnosť rodiča. Nerobí to naschvál alebo z roztopaše, že túži mať rodiča pri sebe. Raz to prejde.
@otec80 my neuspavame ani naše skoro 2 rocne a 5 ročne 😅 nehovorím sú výnimky ale väčšinou prečítame rozprávku, dáme pusu na dobrú noc a idú takto spinkať...nie je s tým vôbec problém.. necháme zapnuté malé svetlo na chodbe a je to...treba naučiť už 5rocneho samého zaspávať 🙂
@otec80 ahoj, u nas je to tak, ze precitame knihu, lahnem si k jednemu a porozpravame si co bolo na dni pekne, potom k druhemu a zopakujeme to iste, zhodnotime den, dam pusinky a odchadzam. A este zhasiname svetlo po precitani knihy a ten rozhovor vedieme uz potme....niekedy dlhsie, niekedy par minut...takto sme to zacali robit ked mali chalani 4,5 a 1,5 ...su sice dvaja tak je to ina situacia, ale fungujeme u nas takto....
No, pamätám si ako sme s bratom boli v spálni u našich a tatko už len kričal na mamu cez posteľ: prepana, vyhodme to už preč (podotýkam, ja 18 a brat 22) 😂😂😂
Takže niekto je rád, keď sa môže večer porozprávať, byť s niekým. Nie je to vekom, proste pekny čas byť s rodičmi.
No, náš syn má 3 a najradšej je, keď uspava tatinkooo. Striedame sa. Robte to ako ste doteraz zvyknutí, ak vám to tak vyhovuje
u nas uspava večer len muz, ja uspavam cez den
Striedanie je fajn. ;) Naj je nemusieť. ;D
My sa tiež striedame, spi 1x za deň ale tak ma 1,5 roka, čiže na obed uspavam ja, večer muž.
V takom veku už žiadne uspavanie, prečítali sme rozprávku, pusa a dobrú noc
Mám dvojky 5 ročne ,ako kedy vyjde uspavame či už ja alebo manžel ,štýlom poprajeme dobrú noc ,pusu a zatvárame dvere .
@otec80 ja som uspavala všetky deti sama, večer chceli len mamu, ale 5-rocne už len rozprávka, pohladkať, pusa a dobrú noc
@otec80 striedame sa, ked som doma byva to casto problem, lebo tiez pyta mna, ked nie som doma bez problemov, takze ja sa rada idem prejst/zabehat si, aby som mala cas pre seba a zaroven, aby bol zvyknuty zaspavat aj s manzelom (celkovo, ked nie sme s nim nema problem, u svokry atd. zaspi bez problemov)
aktualne ma 3 roky a ten cas pred spanim si obaja aj muz aj ja celkom uzivame, takze sa aj chceme striedat
Nikto ma v 5 rokoch neuspával.
5 ročné deti treba uspávať? Dobre vedieť.
5 rocnemu precitat rozprávku,pusu,zakryt a dovi.. a ak sa mu ocko "nepaci" na zaspavanie už dupľom..
Mam 2.5 rocne dieta a neuspavam, po hygiene si uz len povieme aky bol den, pomojkame sa, zhasnem, odchadzam a spi. Manzel vecer nikdy pri nej nebol, ani ho nepyta.
To je normalne, ze vymysla. Nemoze byt vzdy vsetko po jeho. A to je aj dobre, ze mu vo vsetkom nevyhoviete. Premoz sa, urcite nenechaj uspavat len zenu, asi by ti nebola vdacna. U nas uspava 4r a 7r len muz.
@snehulak77 Krásne spomienky sú to…uspávať nás síce tak dlho nebolo treba 😂, ale aj v dospelosti som rada k rodičom vliezla ráno do postele 😁. Teraz mám 42 a keď som u rodičov, stáva sa, že si k nim vlezieme aj s mojou 3ročnou na raňajší rozhovor ☺️
@otec80 U nás 3r dcérku uspávam výlučne ja, ocko zatiaľ len keď som bola v nemocnici pár dní… My máme delenie také, že ocko každý večer kúpe a prezlieka do pyžamka a ja uspávam. Občas urobíme pokus, že si s ňou ide ľahnúť ocko, je v pohode, kým už nie je moc unavená. Na zaspatie chce už mňa. Kým nemá vlastnú izbu, nechávame to takto, potom uvidíme.
Uspáva sa dovtedy, dokedy to dieťa vyžaduje. Moja skúsenosť je taká, že po 6-tom roku to končí. Neriadiť sa podľa tetiek Betiek z koňa.
K otázke - uspáva ten, koho si dieťa vyžiada.
Každý uspava svoje dieťa, ale mladší chce poslednú dobu, aby som ho uspavala ja. Tak ho nevyhadzujem, aj manzelka by sa mohla obetovať, na čo máš syna uspavat nasilu ty, keď to syn nechce. Navrhni, že ju odbremenis od inej prace, napr dieťa zanesies do skolky rano ty.
@jazula áno, my byvame v 2gen dome a ráno pravidelne bolo naše 😂
Teraz už iba syn, ale verím, že tiež bude mať tak krásne spomienky na to 🥰
@snehulak77 akože do 18 spať s rodičmi v izbe mi príde fakt extrém 😯
@janickacrazy 😂 nepochopili sme sa. My sme s nimi izbe nespali. My sme boli v ich spali večer a rozprávali sa s nimi. Normálne sme potom išli spať do svojej izby 🙈
@snehulak77 aha, už som sa zľakla 😁
U nás uspáva všetkých troch tatino. Mám dosť po celom dni. Takže kúpanie a spánok je jeho starosť. Nechaj ženu trocha vydýchnuť!