Ahojte, dajte mi prosim tipy ako uspavate svoje kojene babatka, ktore nechcu cumel. Okrem kojenia. Vdaka
Dat do pusy rovno po bradavke svoj malicek.
@minenkak presne ako pises. Len zo mna si raz spravila cumlik a tyzden som si davala prsia dokopy. Na radu laktacnej som dala do pusky rovno malicek a bolo po probleme. Sama ako zaspala ho pustila a spinkali sme spolu dalej.
Trvalo to asi mesiac a potom uz pustila sama bradavku a zaspavala rychlo po kojeni.
Neznasala dudel a dnes v 15 mes.ho ma len na zaspanie alebo k lekarovi.
Tiez by ma zaujimalo. U nas este v kociku zaspi. Ale doma vzdy na prsniku. Na Mamile pise ze je to ok aj dlhodobo, nase dieta ma 10 mesiacov tak som zvedava kedy sa nauci inemu sposobu a zatial ponukam stale prso. Ak mate skusenost alebo tip rada si precitam.
@minenkak to je síce pekne, ale možno autorka už jednoducho kojiť nechce a chce uspavat iným spôsobom... Nepíše, koľko ma dieťatko mesiacov... Po istej dobe to môže byť pre matku už nevyhovujúce. A ako vieme, dieťa sa môže samo odstaviť aj ako 4-5 ročné...
Autorka, ja mam 13mesacneho a som v 11.tyzdni s druhým bábom. Mne je to kojenie už také psychicky nepríjemné... Podarilo sa nám zredukovať kojenie iba na večerné uspavanie. Cez deň ho uspim v kočíku. Co sa týka večere, idem na to postupne, teraz ho nenechám zaspať na prsníku, kojím ho iba kým mu rozprávam rozprávku. Potom si s ním ľahnem a v mojom objatí zaspí do 10minut. Musí ma ale cítiť, držať ma za vlásy, tváričku zabori do mojej tváre, rukami obkluci moj krk... Niekedy sa ešte pretaca, rozpráva.. Vtedy zvyknem chrbatik hladkať, resp tvárim sa ze spím a len ho držím v náručí... A potichu sepkam rytmicky š-š-š... Toto je náš nový spôsob uspatia..
Plánujem jedného dňa pre lepiť bradavku a iba ho uspať v objatí.
On je ale v tom celom prekvapivo partner, pritom bol závislí na prsníku, hlavne v noci.
Cumel nikdy nemal.
Skús uviesť o aké staré bábo ide.
Ja som napr zo začiatku uspávala pri kojeni a položila a spala malá.
Neskôr som ju dala do postieľky a naučila sa tam zaspať.
Častým dôvodom, pre ktorý sa bábätko chce dojčiť je to, že je unavené a potrebuje sa uviesť do stavu pohody, v ktorom jednoduchšie zaspí. Zaspávať na prsníku je pre bábätká úplne normálne, je to jedna z funkcií dojčenia. Bábätko má aj iné potreby ako hlad. Iné fyzické a psychické potreby nie sú o nič menej dôležité ako hlad. Nemožno ich odsúvať do úzadia len preto, že si logicky zdôvodníme, že nie je hladné.