Ahojte. Mam dost problem s uspavanim 11 tyzdnovej dcerky. Malinka ma silny reflux. Vela vyvracia. Je jedno ci pred jedlom, po jedle alebo pri jedle. Niekedy sa preberie po spanku a z fleku sa povracia. Davam odgrgavat a snazim sa drzat ju zvisle po papani, ale je to uplne zbytocne, lebo ona tym, ze stale jej vybieha kyselina, tak hned po jedle vrieska a hadze so sebou tak, ze sa aj tak vzdy povracia. Je dojcena. Papa dobre a riadne pribera. Akurat je vecne nespokojna a uplakana. Ja viem ze je to kvoli tomu refluxu. Skusali sme Nutriton aj Gastrotuss..vyvracia to este kym to vobec uvidi zaludok. Nepaci sa jej na rukach, ani polozenej(vsetko ma vyvysene, ale aj tak sa povracia aj pri prebalovani). Jedina poloha v ktorej chvilku vydrzi, je tak akoby bola v nosici a tak sa s nou prechadzat. Nesediet, to zacne plakat hned. Inak nijak. A tu prichadza moj najvacsi problem. Ako ju uspat? Vie zaspat v nosici. To jej je samozrejme prijemne, lebo je zvislo Aj tam sa povracia, ale zaspi tam...
@l222 nosič a fit lopta, to celkom pekne simuluje chôdzu. A len vydržať. Je to obdobie, síce na pohľad nekonečné ale za pár týždňov odznie 🙂. Veľa síl a trpezlivosti prajem ❤
Ja uz ale meliem z posledneho. Mam problemy s chrbticou. Ona musi vela spinkat, lebo je este malinka, ale ona inak nevie zaspat a mne je uz do placu. Tri krat denne v nosici alebo v satke...mam bolesti ako svet. Denne beriem paralen. Mam aj starsie dieta, ktoremu sa musim venovat a ona spi velmi lahko. Nemozem ani suchnut a hned je hore. Este aj v tom nosici. Tiez nehrozi, ze by tam vydrzala iba tak pozerat, akonahle sa zobudi, tak sa mece, ze chce ist von. Zaspi ked sa prechdzam pod digestorom, alebo jej spievam ale musi byt ticho. Ani slovo. Inak rev a ziadny spanok. V kociku nezaspi. Mate niekto skusenost, ze dietatko s refluxom zaspi same v postielke alebo aspon sa da uspat v postielke alebo hacke alebo kde a potom spi viac ak 20 minut? Lebo ja uz fakt nevladzem. V noci tiez spi otrasne....:(
Chápem, že nevladzes, ale čoskoro bude lepšie. Má skoro 3 mesiace, o mesiac - dva sa reflux zlepší. Samé zaspať v postieľke je sci fi aj pre mnohé nerefluxové deti, nieto ešte keď má tento problém.
@beata_k lebo uz mi odchadza chrbat. Mam skontrolovany nosenie aj satkovanie certifikovanou poradkynou, ale i tak mam hrozne bolesti. Bolesti chrbta som mala uz pred prvym porodom a odvtedy sa to este zhorsilo. Keby som ju aspon mohla vyklopit po uspati, ale ona je za sekundu hore. Takze sa prechadzam hodiny po kuchyni a chodbe
@l222 moj 3m nema reflux ani ziaden iny problem a tiez spi cez den po 30 minut a neexistuje, ze by zaspal (akokolvek) sam. Ale klop klop, v noci spi pekne.
@babovka2321 to zavidim. Ja fungujem na 2 hodinach spanku denne. A to este manzel v noci prebaluje a berie si malu ked uz placem od unavy.
@l222 tak poviem, ja som sice za dojcenie, ale keby malo moje dieta problemy a silny reflux, vyskusam radsej antirefluxne UM. Nema zmysel trapit seba aj babatko. A ani na 2h spanku sa fungovat jednoducho neda.
Neviem ci je to refluxom. Moj taky proste bol. Ak spal tak iba na rukach resp na mne.
Tiez vela grcal. Ale dr neriesila. Ze kym pribera-priberal az az…. Ze to len prebytok ide von.
Preslo to ked som zacala davat prikrmy.
@babovka2321 ja suhlasim. Uz sme aj to skusili. Zatial to nechce vypit ani za nic a iba place na flasi. Je to dost huste a neviem, asi to nevie ani poriadne vytiahnuť, aj ked ma vacsiu dierku na flaske. Pre mna je to stale spanielska dedina.Po hodine revu trosku vypila a aj tak som jej musela dat prso, lebo bola hladna a nevedela sa ukludnit. Tiez ju to tak zapieklo, ze uz dva dni tlaci naprazdno :/
@l222 ach jaj. No tak potom treba uz len vyckat, verim, ze to je sakra narocne takto fungovat. Snad sa potom aj ten (aspon nocny) spanok upravi. Pripadne by som skusila mozno inu flasu, moje kojene deti obe najskor chytili lovi flasku napriklad, ten suavinex, co ma byt prave pre kojene deti, sa im absolutne nepacil.
@babovka2321 Nakupim este ine a budeme dufat 🙂
@l222 áno, moje silné refluxove deti spali v nosiči od narodenia až do roka skoro. Neskôr som skúšala aj kočík polohovať, aspoň trošku zdvihnutý, ale všetko im išlo hore. Takže...nosič. Tak som aj robila, vysavala, nakupovala, všetko.