Uspávanie 2-ročného cez deň

15. júl 2023

Prosím vás ako to robíte?
Lebo u nás nefunguje nič . Čím ďalej sa posúva ten spánok kedy ide spať už je to koľko krát tak neskoro že zaspí o tretej štvrtej,strašne bojuje pritom spánok potrebuje,vidím že je unavený a pýta sa spánok . Ale nejde to nijak. Uspať bábätko to bola hračka,len pohojdat v kresiel ku a bolo . A teraz? Nepomáha nič . Zúfalá som. To uspávanie je moja nočná mora. Poviem x krát vrat sa. Do postele ideme spať ,idem si k nemu ľahnúť ,hladkam, spievam,vypnem všetky podnety a stále dokola skáče ,smeje sa mi ,uteká. Je to možno smiešne ale do plaču už mi je niekedy. Človek si rozpplanuje deň ,chcem aj ja stihnúť porobiť veci čo inak neviem..a potom keď vstáva a už je neskoro ani von sa poriadne nedostaneme keď vstane o šiestej . Poraďte čo u vás doma funguje.. i nás to nejde po dobrom ani zlom ( keď sa už zo zufalosti vyhrážam že napr pod do postele inak odídem pred z izby a podobne...

ildiko36
15. júl 2023

Moje 2r deti uz nespali cez deň, aj malý len občas spí, nenútim ho nema to zmysel len sa zlosti..Ked je unavený zaspí, a spi do rana

zuzuliatko18
15. júl 2023

Náš nespal asi pol.roka, odkedy je v škôlke,.spi akzdy deň. A teraz ho vydieram, natvrdo, ak chce.ist poobede na ihrisko/babke/pozerať rozprávku, musí sa vyspať. Funguje to. A z postele neexistuje, aby vyliezol.

babulkomale
15. júl 2023

Mozno uz nepotrebuje. Budi sa skoro rano? Ak nie, nechat spat dlhsie a potiahne do vecera hore.
Alebo som to robila tak, ze som isla napr.na nakup, a nacasovala som to tak aby cestou naspat zaspal.
V aute alebo mozes aj v kociku. Potom som zaparkovala vo dvore, isla si spravit kavu a citala knihu straziac dieta.
Casom prestal spat uplne. Spal do 9.00 rano a cca o 20.00 siel spat.

merrysa
15. júl 2023

Ja som s ním prestala bojovať, taktiež bol neuspatelny a ja od obeda klbko nervov, lebo ma to deň čo deň nastvalo..teraz zaspava okolo 21.00, spi do cca 8.00, niekedy dlhšie.. odvtedy je to super, ani sa nesnažím ho uspávat..ale teda on funguje do večera normálne, nie je nervózny ani nič také..

striga8658
15. júl 2023

No je to určite náročné, úplne ťa chápem, tiež sme s tým bojovali, mám 2 ročne dvojičky, takže na nervy, v postieľke to nešlo, uspavam poobede v kočíku, a v úplnej tme, môj malý musí spat, ma epilepsiu a musí mať režim, toto sa mi osvedčilo, a zvykla si aj malá, ako dojedia na obed, vyberiem zo stoličiek, umyjem, prebalim, do kočíka, uspim, kočíky oddelím, a každý zvlášť v izbe, aby sa nerušili a spia cca 2 hodinky. Držím palce.

lucka_ke
15. júl 2023

môj nespal cez deň od roka a pol, nenúť ho keď to nepotrebuje, radšej ho ulož skôr do postele večer

lydiasabolova
15. júl 2023

pevný režim a nepoľaviť.. ja mám napr deti načasované takto: 7:00 vstávajú, presne po 6 hodinách od zobudenia ich idem uspávať, tj o 13:00, ak sa nezobudia samé, tak o 15:00 ich prebudím no a večer ich v predstihu chystám tak, aby o pol 9 ležali v posteli

babovka2321
15. júl 2023

Vypnem svetlo, zamknem dvere a lahnem na postel. Aj ked protestuje, po chvili zisti, ze nic lepsie na robote nema a lahne si ku mne a zaspi. Ale davam ho spat vzdy cca 4 hodiny po zobudeni. Ak ide spat neskor, vystraja a bojuje omnoho viac.

annm81
15. júl 2023

U mojej dvojročnej práve začína rovnaký problém a malo ho aj moje staršie dieťa. Dostali sa do prechodnej fázy, keď u nich začala miznúť potreba denného spánku. U staršieho to začalo okolo tretích narodenin a trvalo pár mesiacov. Riešenie závisí od toho, kedy musí dieťa vstávať a kedy ho potrebuješ dostať do postele. Ja som ráno nebudila, ale dieťa neskôr popoludní často zaspalo v cyklovozíku cestou zo škôlky. Boli to krátke spánky - tak 20-35 minút (zobudil sa, keď som ho presúvala z vozíka). Samozrejme, večer šiel spať neskôr. Počas asi 4-5 mesiacov bolo poobedného zaspávania menej a menej a od 3,5 roka už počas dňa nespával. Čo som sledovala deti v škôlke, po 3. roku už spávalo len pár detí, ktoré rodičia nosili skoro do škôlky. Deti, čo prichádzali do škôlky po ôsmej, pol deviatej už v škôlke odmietali spávať.

amelie2017
15. júl 2023

Tiez mam 2 rocneho a su dni, kedy zaspi bez problemov do 5 minut a dni, kedy ho nejde uspat ani za 2 hodiny. Lenze tiez vidim, ze ten spanok este potrebuje. Ak nespi, od 16. uz je nervozny, len place, pisti, okolo 17. ho uz zalamuje, ale keby zaspal, o 19. by bol hore a do noci by sme boli hore.

lucik194
15. júl 2023

2 rocne deti nam uz davno nespavali.... zato vecer o 19:30 sookojne v pyžamku pozreli rozprávku a išli spat

slavkadi
15. júl 2023

Nám pomohli zatemnovacie závesy, alebo keď už spal na poschodovej dole som dala deky a spal v "bunkri". V úplnej tme rýchlo zaspal, niekedy som ležala pri ňom, a často som tiež zaspala 🤣 alebo som sa na niečo výhovorila že dorobim a hneď prídem a zatiaľ zaspal. A ešte ho uspavali uspávanky od Katky Koščovej.

0silvia0
15. júl 2023

U nas sa od tohoto veku tiez zrusil poobedny spanok. Nema vyznam sa nervacit s nutenym uspavanim. Skuste len oddychnut pol hodinku s knizkou.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zorkahorka
15. júl 2023

Cim je dieta starsie, tym je uspavanie tazsie. Nepuses, o ktorej vstava a kedy chodi vecer spat?
Moj mladsi mimo prazdnin, ked sme vstavali zavcasu kvoli starsiemu do skolky, mi zaspal klasika okolo 13.h.
Teraz rano vstava o 1-1,5 h neskor, niekedy ho ani na obed neukladam. zbytocne zabity cas, aj tak by nezaspal. Alebo zaspi neskor. Vecer sa im to obom toez posunulo, kedze je dlho vidno
Ale tiez pouzivam fintu ako mamina vyssie - idem do mesta a z mesta v case jeho spanku. V aute zvacsa zaspi

werbenka
20. aug 2023

Skusila by som sa pohrat s casom, kedy rano vstava. My sme si odsledovali, ze ked vstane o osmej, uz je to prilis neskoro a nevedel cez obed zaspat. Najlepsie nam sedi cas o 7mej alebo aj skor. A tiez cas uspavania. Vacsinou deti okolo dvoch rokov vydrzia hore 4-5 hodin doobeda. Ak chodi spat neskor, uz je to boj s preunovou a ovela tazsie sa uspava. A neviem, kde uspavate, ale nam pomohol aj presun do jeho postielky, uspavali sme na velkej posteli, no tam len vymyslal, v postielke sa rychlejsie upokoji, aj ked spociatku boli protesty, no po par tyzdnoch o stokrat lepsie. Ak zistite casy, co mu najviac sadne, skuste sa viac sustredit na seba. Pustite si podcast do ucha, citajte si nieco alebo cokolvek, aby ste neboli v takom strese. Povedzte mu, ze si potrebujete uz aj vy oddychnut a pockate s nim, kym zaspi a potom sa budete spolu hrat (ihrisko, auticka…) cokolvek, co ho bavi, nech ma motivaciu. No netrpte pri tom, robte pritom nieco aj vy oddychove, urcite to bude potom menej stresujuce 🙂