Chcela by som syna “naučiť,, aby spinkal vo svojej posteli. Ma 13 mesiacov, doteraz zaspaval na prsníku aj cez den aj cez noc. Včera som ho prvýkrát nakojila a položila do postielky ale tak velmi plakal, bola som pri ňom šišikala som a hladkala ho, približne po 15 minút zaspal. Neškodim mu týmto? Nemáte niekto skúsenost, ako dlho trvá aby si zvykol a neplakal? Mala by som aj denne spánky takto uspavat a nie na prsníku?
skodis...tak male dieta si nema co zvyknut, ked ma potrebu blizkosti matky...zvykne si len na to, ze nema naplnenu potrebu, cim samozrejme sa vyformuje emocne
Pre mňa je toto forma vyplakania, ja by som to nerobila. Vrátila by som sa k tomu neskor.
Syna som od narodenia usoavala na rukách, v jeho 11m som chcela prestať, ležala som pri ňom, plakal.. Povedala som si ok, nie je pripravený. Skúsila som o mesiac, žiaden problém nebol, zaspáva len tým ze ho hladkam a ležím pri ňom.
Čiže moja rada je, skúsiť to neskôr.
Záleží na tom či to je pre teba naozaj potrebné radikálne zmeniť alebo nie..ak si to chcela len tak skúsiť tak skús počkať (ale neviem teda kedy by to išlo bez plaču kedže zaspávanie na prsníku je dosť silná asociácia a bez plaču by to asi nešlo ani keby mal 3 roky) to že plakal je samozrejmé kedže do teraz bol zvyknutý na iné a toto nepoznal..ja osobne si ale zas nemyslím že je to až také hrozné veď si bola celý čas pri nom a cítil ta pri sebe tak či tak..nenechala si ho samého v izbe šup do postielky a čau.Ak vyslovene nemá záchvat plaču a len mrnká a si pri ňom tak ja na tom nevidím nič také tragické a nemyslím si že by mal z toho nejakú traumu len proste je to pre neho nové
Podľa mňa to zvládol úplne super, keď plakal iba 15minut na prvýkrát ☺️ no je to zmena, musí si zvyknúť....samozrejme nechať ho sfialoviet od plaču by som ho nenechala, ale myslím si, že každým dňom vám to pôjde lepšie ☺️ môj syn tiež plakal tak do pol hodiny, keď mal spať s ockom, a ďalšie 2 dni už len trocha mrncal a odvtedy to berie prirodzene.
Dôležité je, aby si ho tam nenechala samého so svojím zialom. Ak si tam, hladkáš, upokojuješ, je
to ok, neublížis mu.