Týždenne bábätko nespáva, len sa prisaje na prsník

ver123
1. aug 2024

Ahojte. Chcela som sa spýtať kedy sa Vám upravilo dojčenie a spánok novorodenca?
Mám totiž týždenne bábätko, to nechce spávať absolútne, niekdy sa mi ho podarí uspať cez den na max hodinku, stále by chcelo byt len prisate na prsníku alebo sa len tak dookola seba pozerá, aj sa mu ziva ale zaspat nedokáže. Keď zaspí tak po dojčení, ktoré trvá cca 40-50minut tiež max na hodinku.
V noci je to tak, že prvé 3h prespí a následne sa budí každú hodinu na kojenie, ktoré trvá tiež tak 40-50min.

Mali ste niektorá rovnake bábätko? Kedy sa tie časy kojenia začali skracovať?

Ďakujem

glorikarebeka
1. aug 2024

Neexistuje aby sa dojčilo skoro hodínu...ono ti tam proste spí

rivini
1. aug 2024

@ver123 tiez si myslim, ze ti (za)spava na prsniku. Mne polohlo nadojcit (25-35 minut na jedno prso), potom prebalit, prilozit na druhe prso, nadojcit a nechat spat uz mimo prsnika…

taktotedanie
1. aug 2024

Urcite ako odporucaju vyssie nenechavaj dieta tak dlho nedojci sa hodinu, cim bude starsie tym to bude horsie a dieta ti nepospi nic

mullerova46
1. aug 2024

@ver123 ja som dieťa nechávala takto spinkať prvé 3 mesiace a potom už to prešlo samo 🙂 bola som rada že je spokojný a cíti sa takto bezpečne. A spinkal Max po pol hodinách cez deň a v noci spal cca 5,4,3 hodiny a od 5 mesiaca sa spánok zhoršil a zlepšuje sa až teraz okolo 11 mesiacov

ver123
autor
1. aug 2024

Mala som hneď po príchode domov aj konzultáciu s laktacnou poradkyňou a ona mi povedala, že mám malého kojiť kým sa neodstaví sám respektive nezaspi. A to je tých 40-50min. Keď ho odpojim spustí strašný rev a myká hlavou a hľadá kde by sa mohol prisať.

ver123
autor
1. aug 2024

@mullerova46 tiež keď sa zobudil chcel ihneď nakojit?

glorikarebeka
1. aug 2024

@ver123 ale ved áno odstaví sa sám, ale nemôže piť 50 minút tak malé bábätko, on ti spí, však mu daj cumel hneď ako prestane ťahať
Dávaj mu keď si zažiada, ale nie tak dlho...veď to sa po 20 minútach musí unaviť

ver123
autor
1. aug 2024

@glorikarebeka cumel som skúsila asi 5 ani jeden nechce, nadrapuje ho z nich a hneď to vypluva.
Unaví sa, ale keď chcem vytiahnuť prsník drzi bradavku a znova začne sat.

mullerova46
1. aug 2024

@ver123 áno inak plakal. Preto som chodila na prechadzky v kociari iba okolo domu

mullerova46
1. aug 2024

@ver123 cumel by mohol zhoršiť prisatie a potom by nevedel dobre vytiahnuť mlieko a bol by ešte väčší problém 🫣

suzy2508
1. aug 2024

Nestresuj, akoby som čítala o mojom malom 😂😂 presne aj môj sa tak dlho dojčil, kľudne 40-50 minút (aj v noci), potom som ho ešte pol hod držala vyššie, lebo mal reflux. Sú aj také bábätká. Postupne sa to zlepšilo a trvalo mu to menej a menej, neboj, ozaj sa to upraví. Nechaj ho koľko potrebuje, dojčenie je aj o blízkosti s maminkou, 9 mesiacov poznal len teba, je mu u teba dobre. Mimochodom, ragády som z dlhého dojčenia nemala. Vždy som po dojčení si dala lansinoh mastičku a bolo dobre. Veľa šťastia a užívaj si bábätka 🥰

pericolosa
1. aug 2024

ano mala vsetky 4

ver123
autor
1. aug 2024

@suzy2508 dakujem za pekne slova ❤️ už som bola mierne zúfalá, tak vydržíme snáď sa to aj u nad zlepší časom ☺️

tinalia
1. aug 2024

Aj moja taka bola. Mne sa rozbehla laktacia az ked sme prisli z porodnice domov. Hned na prvej poradni u lekarky mi vynadala, ze dieta po 20 min musim odstavit lebo na prsniku sa nespi a nebude mi normalne jest a po 20min dokrmit radsej UM.. nepocúvla som, mlieko sa mi tak rozbehlo, ze sa mi upchavali mliekovody a UM som nedavala. Prve 2 tyzdne si na tom prsniku veru aj viackrat pospala, ale ja som potrebovala aby mlieko išlo ako ma. Teraz ma 3 mesiace a vobec jej netreba prsnik aby zaspala, nakrmi sa za chvilu... tiez spavala 10-30minutovky, v noci sme boli kazde 3 hodiny hore.. a po mesiaci sa to seklo, dieta spi 8 hodin v noci, cez den da aj 1-2hodiny spanku vkuse, niekedy len 30minutovky. Mne rada od doktorky prisla vtedy ako blbost, proste malá to potrebovala a mne to nevadilo, vsetko sa to utriaslo a tyzden je kratka doba na to aby ste si na seba zvykli 😊

nikpa
1. aug 2024

@ver123 podľa teba týždňové dieťa môže jesť 40min? Ved nemá žalúdok ako slon. Spravilo si z teba dudel, to je celá veda. Je len na tebe, ci si to ochotná tolerovať alebo nie.

angel993
1. aug 2024

@ver123 je to úplne normálne u tak malého bábätka. Aj moje obe deti spali prvé 3 mesiace na prsníku a neskôr neboli žiadne problémy. Teraz ťa proste potrebuje cítiť aj v spánku. Je to úplne prirodzené.

ver123
autor
2. aug 2024

@tinalia úplne rovnako to mame teraz ako si opísala, tiež sa mi laktacia rozbehla doma, kázali mi, že treba prikladať na požiadanie čiže to je vlastne stále mám pocit 😅
V nemocnici mi ho 2x dokrmili umelými tiež mi kazali doma, no tiež mi to príde ako blbostť.
Ďakujem ☺️ tak asi mam len náročnejšie bábätko, ktoré chce byt stále na mamine

ver123
autor
2. aug 2024

@angel993 dobre dakujem ☺️ nechám ho takto teda, niekde som čítala že po 2 tyzdnoch sa tie intervaly budú pomaly skracovať a spánok predlžovať tak uvidíme

lienka.7
2. aug 2024

@ver123 toto rob aj ďalej a naučíš ho to a po pol roka tu budeš písať, že dieťa ti zaspi len na cecku, co mas robiť 🤦‍♀️ 50 minút kojiť tak male babo???? Prepáč, ale to co si mala doma za "odbornicku"???🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

ver123
autor
2. aug 2024

Ostatným dakujem za nepodstatný názor keďže ma zaujímal názor len žien, ktoré mali rovnake bábätko a vedia to pochopiť ☺️
Verím že každé dieťa je iné a má iné potreby, chcela som len vedieť cca po akom čase sa to upraví.