Neviem kde robime chybu..(Dcera4m), odkedy sa zmenil cas sa tazko usoava. Uspavala som ju na rukach pri digestore. Zaspala do 5min. Aj sa budila
No vzdy som ju uspala znova. Potom ako sa zmenil cas je tazke uspat ju. Namiesto 19 uspavam o17. Vzy cca v rovnakom case poobede nechodime na navstevy ani oni k nam. Uspavam hmed pri prvej znamke unavy. Sem tam aj ked zaspi na pol hodinu napapa sa a uspavavka znovu. Nechapem kde robime s muzom chybu.. akurad niekedy je to tazsie ked zaspi napr do 4 tesne pred vecierkou no to sa stava malokedy☹️Niekedy ma nervy ze nechce byt na rukach. Memame taky ten ritual ako niekto, ze ju ukolisě a spi alebo ze hladkam
Ju a tak zaspi v postielke. Unas co bolo vcera snes neplati
@zorkahorka kocik u nas platil do 2m teraz len douspavanie v kociku aj to len ked je omamena a unavena a nechce zaśpat na rukach tak vtedy douspavame v kociku inak nie. Kocik spi len cez den na prechadzke a opet ked dojdeme dnu budi aa
Okolo 4M je tuším prvý spánkový regres, aj s dcérou to začalo byť “veselšie” okolo 4M - opäť začala odmietať kočík a celkovo to spanie a uspávanie sa zmenilo. Chvíľu trvalo, kým sme si na to zvykli a riadili sa jej novým režimom. Asi chce nejakú zmenu, len treba prísť na to čo by to mohlo byť tentokrát 🙂 Kedy vstáva a koľko spánkov má cez deň? Nie je na ňu spánok o 17 ešte skoro? Možno by už chcela byť dlhšie hore pred večerným spánkom. Mne sa chvíľu stavalo, že som dcéru ukladala skoro, ona si hodinku pocuckala na prsníku, vyspala sa a potom chcela byť zas hore, tak sme skúsili ju trocha dlhšie udržať bdelú a pomohlo to. Síce občas ešte chytí druhý dych, ale väčšinou definitívne zaspí.
Myslím si, že za tou zmenou nie je zmena času, ale jej vývin. To načasovanie s našou zmenou času je zrejmé náhodne. V 4 mesiacoch často dochádza k zmene v spánku. Je to úplne normálne. Treba hľadať nový rytmus, ktorý jej bude vyhovovať. Je možné, že jednoducho už toľko spánku nepotrebuje, alebo potrebuje už jeden spanokm vyhodiť.
Skúste jej načúvať a ak spať nechce, tak posunúť o hodinku.
@iivancova mozne to je, ze je to skoro no ona ked sucha ocka je jasme ze hrat sa uz nechce. A je nervna. Kebyze sa lahko uspi a zaspi na hlinu beriem ale nielen ze sa tazko uspava este aj pospi kratko. Vstava o 7. 4spanky ma podla situacie co pride ma steva ci ideme k dr..
@iivancova a u nas ked je dlhsie hore ako ma nastava preunava a este dlhsie uspavanie na caka
@tinka_1807 praveze chce soat place aucha ai ocka a je nervna a vtedy hned idem uspavat
Hm, rozumiem, že to šúchanie očí je taký signál. Aj u nás, už keď začína mať také stavy, tak niekedy len spomalíme - vtedy, keď je mne ešte skoro ju uložiť, aby sa mi po hodine nezobudila vyspatá 😀. Stlmim svetlá, len sa prechádzame po byte a obzeráme okolie (rada sa nosí na rukách), alebo si už len prezeráme knižky hračky. Ale nie vždy to funguje, niekedy je to boj ako u vás. Treba len skúšať, niečo jej sadne a o mesiac dva tri to zas bude inak 🙄😀
Ale ešte dodám, že ak by som si mala tipnúť, bude to ten regres - prečkať, skúšať nové triky a niečo z toho isto zafunguje 🙂 držím palce
@iivancova dakujem❤️
Po 3. Mesuaci sa upravuje a zaroven aj meni rezim. Ako pises - co platilo vcera, dnes neplati. My sme sa snazili si yo co najviac ulahcit. Nevhcrla som, aby ma uspavanie dlho zarazovalo. Takze isty cas sme uspavali cez den vo vajicku. Posadili ho don a v rukach kolisali. O par minut bol tvrdy a v izbe spal takto v pololahu hodinu. Potom sme zas na obed uspavali asi mesiac v aute. Len som vajicko z auta prehodila dovnutra a bolo. V kociku by nezaspala? Tam spal najlepsie - len som z dvora vysla, uz spal. Odparkovala kocik pod okno a bolo.
Po 17.h moze mat uz kratsi spanok. Pol hodina uplne staci, takze mozno nic nerobite zle.