Odmalička máme tento problém,synček sa spoti v spánku.Vlasy má úplne mokré,pod hlavou má mokrý fľak.Davam mu tam uterák aby nelezal na mokrom.Takisto celý chrbát mokrý spotený.Rano mu potom smrdia vlasy čo má spotené.No to ho už nestihnem osprchovať pred škôlkou.Nemam rada leto aj kvôli tomuto sa potíme ako sardinky.Ako sa chránite alebo čo robíte proti poteniu?Vetrám len ráno a podvečer.Teraz máme v dome 28 stupňov a to je len jún.Bude ešte teplejšie
vyskusaj bambusove oblecenie, plienku, obliecku. Velmi si chvalia aj merino proti poteniu. Ale inak toto ma vacsina deti.
Moji obaja synovia to maju uz od cca 3 rokov. Konzultovala som to s lekarkou, robila im aj odbery a vsetko ok. Povedala ze hlavne u chlapcov je to normalne. Ja deti prezliekam v noci-niekedy aj 5-7 x. Je to hrozne unavne ale nechcem aby v tom mokrom spali. Rano daju rychlu sprchu a takto fungujeme uz cele roky. Takze treba vylucit hormonalne a krvne problemy a ak bude vsetko ok tak len sa s tym zmierit. Drzim palce
Moj syn to ma od narodenia,geneticky po svokrovi.Nesmrdi ani nic,len je taly mokry.Ked bol malinky dala som mu odobrat krv na endokrinologii,aby som sa presvedcila ze v tom nie je problem a nie je,takze uz neriesim.Budi sa mokry ako myt a najviac sa spoti pocas zaspavania a kratko po zaspani.Ako babatko mal dokonca kvapky na hlave.
Treba bud klimatizaciu alebo aspon flasu s vodou z mrazaku a postavit pred ventilator nech sa ochladi vzduch. Davas spat v kratkom tricku a nezakryvat ak mate v izbe vysoku teplotu ? Mnohe deti sa spotia aj ked nie je horuco, ked maju tvrdy spanok. Skus mu na vankus usit navliecku z bavlnenej plienky (ta viac saje pot). Uterak je hruby material. Syna nestihas rano sprchovat tak len ho utri mokrym uterakom - aj to pomoze. Neboj sa to prejde aj vekom. Syn byval takto spoteny ako malicky. Casom sa to upravilo (cca od 6r.)
Máme na to homeopatiká, zlepšilo sa to.
@nyphadora To je dosť drahá záležitosť
@kika831 Tak často prezliekas,ja že to rokmi prestane a nebude sa tak potiť.
@maminkadeticiek Môj tiež keď zaspí úplne kvapky má na hlave.
@zuzikak Spí v krátkom tričku a v krátkych kraťasoch.Nezakryvam ho a nespí na vankúši,len tak na navlecke.
vekom sa to zvykne upravit. Do takych 3-4 rokov boli uplne mokri ako mysi. Potom sa to postupne zlepsovalo a teraz su mokri, len ked su dusne a horuce noci, ale to je normalne.
@letfenixa ake ak smiem vediet?
kolko ma rokov? Moje dcery sa obe tak pootili. Prakticky uz od narodenia. Starsia je julova,t a bol spoptena uz v porodnici. vyrastli z toho. Starsia ma takmer 8, mladsia 4,5 roka a uz sa nepotia.
@palculienka40 silicea a tuberkullinum. Ale ma ich odporúčané od homeopata.
@letfenixa a ake riedenie?
Aj moj sa tak vie spotit, a je jedno, ci je zima alebo leto. Neriesim to, kedze to pocuvam vsade naokolo o malych detoch
No treba vam chladiacu jednotku- klimatizaciu