ahojte spavaju vase deti, konkretne 3 rocne este na obed? nam prestal spavat ale potom nevie co so sebou , mal by este spat?
Moj stvorrocny cez obed este spi. Ale nie vzdy, takze tiez ked si nepospi tak nevie co zo sebou. Takze podla mna by aj ten vas este mal spinkat. Moj ked nespi tak minimalne musi lezat v posteli. Tak aspon trocha si oddychne. Vecer v den ked spi tak je dlhsie vecer hore - dlhsie mu trva kym zaspi, ale tiez musi byt vo svojej izbe a lezat.
Od 2 rokov nespala, ale v noci spala 12-13 hodin. Potom ako 3 rocna v skolke lezala, ak zaspala, tak potom vecer zapavala neskoro , po 22.30. Takze bolo lepsie ked nespala.
Uz ročný mi nespaval poobede. V škôlke ho nejako uspia potom je dlho hore. Včera som ho uspavala do jednej. a to v ten deň staval 6:30 do skolky. Psychologička mi povedala, že každé dieťa má oni potrebu spanku a bohuzial sú deti, ktoré nepotrebuju toľko spat.
Chlapci spia (2 aj 5r),málokedy vynechaju a s dcérou som cez zimné obdobie skončila… ;D Ma 4r ale myslím, že cez leto si ešte pospi,i keď nepravidelne.
Starší prestal poobede spávať tuším pred 4. narodeninami. Mladšia v 2. roku. Ale pravda je, že do škôlky sme chodili na 9:30, teda ráno spávali aj do pol deviatej, žiadne budenie o 7.00.
Moja ma 3 a pol a spi ale takým štýlom (ked nejdeme do skolky) ze ráno spi do 7:45 o 12 ide spať a spi do 14:30-15:00 a o 19:30 do postele. Ona je spachtoska rada si pospi aj sa sama pýta spinkať.
@4stanka4 wow tak takto nespí ani môj ročný
@4stanka4 takto to mal moj akurat on chodil spat vecer aj po 9tej. a budi sa iacmenej podla pocasia.. ak je slnecno, tak okolo 7-8 mej, ak prsi , spi aj do 9-10 tej
My máme vonkajšie rolety tak mame v dome ako v bunkri takze kym spime my spi aj ona 😀
@angeli121212 moja v roku spavala cez obed presne 1h20m som si podľa nej mohla nastaviť budík a teraz čím je staršia tak si ľúbi pospat
@4stanka4 my mame z bonprixu zatemnovaci zaves a je super :D
Moja spala do 3rokov aj 4hodiny na obed a vecer uz 19:30 spala davno. Ale rano od mala vstavala o 5:30-6;00. Ptom prisla korona viac sme boli bona zavrety a zrazu prestala spat z dna na den ale este pol roka chodila do postele na obed a hrala sa na poateli aj 1,5 hodiny. Lezala a hrala sa
Nás trojročný, keď má chuť, si pospi, keď nie, tak nespí. Ale v škôlke ešte spáva ..
obe deti prestali spavat okolo 18m, proste ziaden denny spanok. Trosku sa to zvrtlo po nastupe do skolky, kde pospali, kedze kolektiv, hluk a pod unavili, ale doma nie
My zijeme v UK v skolke deti nespavaju. Doma ano spava dve hodiny, po obede.
Starší syn mi spával do 4 rokov na obed,zvyšné tri deti v 1.5 roku prestali spávať na obed... proste šli sme podľa ich únavy...ja som nemala chuť ich s princípu nútiť na obedný spanok, lebo vek,lebo by mali.. potom mi do desiatej skákali po hlave...