Spavé 6-týždňové bábo

29. sep 2024

Ahojte, možno taká zvláštna otázka, lebo by som mala byt v podstate rada, že si mám čas oddýchnuť, ale trochu ma to znepokojuje po búrlivým obdobi, ktoré sme mali. Moja malá má 6 týždňov, do takého piateho ju trápili koliky, reflux, moc toho nenaspala ani cez deň, ani v noci. Posledné štyri dni spí skoro stále. Večer zaspí okolo 21:00, spí do 5:00, nezobudí sa v noci ani na jedenie. Cez deň sa napapá každé 3-4 hodiny, medzičasom ani nezaplače, skoro stále drieme, ak teda nemáme nejakú aktivitu. Smeje sa, je čulá, ale pod chvíľou zaspí. Je to zvláštne, v pôrodnici mala hypoglykemiu, bola taká “spavá” prvý týždeň od narodenia, preto sa bojím, aby zase nemala nízky cukor. Mala by som zavolať pediatričke? Alebo je to len nejaké kludnejšie obdobie po tom hektickom, čo sme mali niekoľko týždňov?
Ďakujem

colsami
29. sep 2024

Ja by som to radsej spomenula pediatricke. Kamaratka mala take spave dievcatko, tiez si hovorili ze aka je dobra, len skoro stale spinka, aktivita minimalna. A potom skoncili v nemocnice na 2 tyzdne lebo zistili zle vysledky v krvi a v podstate podvyzivene babo.
Nechcem Ta tym strasit - kiezby to je u Teba "len dobre babatko", ale po realnej skusenosti z okolia by som to doktorke urcite aspon spomenula.

autor
29. sep 2024

@colsami vôbec si ma nevystrašila, len si chcem potvrdiť, že sa nemusím hneď považovať za paranoidnú, ak sa mi nezdá niečo, čo iný považujú len za “dobré bábo.” Takže ďakujem. Ono mne sa jedna hlavne o ten cukor, lebo papá pekne tolko koľko by mala, je na UM.

lucia13022023
29. sep 2024

Ja som mala takéto dieťa, do dvoch/troch mesiacov spalo ukážkovo, no potom prišla regresia a bolo to ťažšie, no bolo to len obdobie.
Ale teda malému nič nebolo, len bol dobrý spáč os malička - doteraz je.
Ale, keďže vy ste mali problém s glykemiou, spomenula by som to určite pediatricke. Môže niečo byť, ale nemusí. Držím palce.

autor
29. sep 2024

@lucia13022023 ďakujem, už si pripadam ako stalker, od rána ju pozorujem 😁

erickatt
29. sep 2024

Nemas moznost jej merat cukor sama?

erickatt
29. sep 2024

Mozno este nizke zelezo, alebo zltacka? Vtedy su deti spave

autor
29. sep 2024

@erickatt zlatcku nemá, ale vidím to tak, že zajtra zavolám doktorke. Nemám doma glukomer, asi by som si ho mala zaobstarať pre pokoj v duši

jana_eyre_2
29. sep 2024

Spomen pediatricke určite, ale dôležité je sledovať ako cika.. keď ma aspoň 6 pocikanych plienok denne a viac to znamená že dostatočne papa a to je dôležité.. tak počítaj a sleduj cikanie..

Môj prvý syn bol hypoglykemicky a mal.silnu novorodenecku žltacku, bol dosť spavy prvé tri mesiace.. veľmi som bola na to zameraná, veľa som ho sledovala a bála som sa či je ok, ale pediatricka ma uisťovala že pokiaľ pekne pije a priberá tak je ok.. a naozaj bol, priberal ukážkovo a niekedy až moc, bol len dojceny.. a spal veľa, ale večer si pár hodín potom dosť poplakal od toho 7tyzdna života..

bolo to náročné obdobie, ja som mala aj popôrodnú depresiu, nerada na to spomínam.. mal potom z tej žltačky vraj spomalený vývin, skôr s jemnou motorikou mal problém.. dnes je uz 7dmak, je to zdravý chalan 🙂 držím palce..

autor
29. sep 2024

@jana_eyre_2 ďakujem veľmi pekne za komentár aj napriek tomu, že sa ti na to nespomína ľahko. Tých pocikanych plienok ma určite 6 a viac, zajtra to ešte dôkladnejšie odsledujem. A spomeniem pediatričke. Ešte raz vdaka 🙏🏻

simca06022011
29. sep 2024

moja spala takto a bola vpohode, v porodnici jej urobili vysetrenie na zltacku, tak spomenula by som lekarke ze je velmi spava atd.. ale to neviem ci v 5t je est emozne... Hlavne je aby ti dostatocne jedla a prospievala. Ja som kedze mala tu zltacku malu na krmenie budila cez den presne na cas, dala jest a spala dalej. A v noci som jej iba dala flasu ked osm isla spat a vybavene.
Za mna opytaj sa pediatricky, vysetrite, nech nieco nepodcenite, a uzivaj si kludne babatko. Moja nerevala nic, hadam do 3mesiacov (podvecer sme museli nejaku dobu riesit prdy a brucho a tak.. ale to nebola ziadna katastrofa).. :DDDD Ale spala uz potom celu noc komplet, myslim, ze uz ako 4-5mesacna...

majlo1234
29. sep 2024

Ja mam take standardne ne/spiace babo, a boli dni, ked mi potiahla sesthodinove spanky, a potom boli dne, ked dokopy pospala cez den hodinu a pol😂 pokial dostatocne pije a cika, je to ok

autor
29. sep 2024

@majlo1234 presne tak to bolo wste do minulého týždňa v podstate, že som už šalela z toho, že bola vkuse hore, nie a nie spať. A keď tak, tak na 20 minút a zase plač. A teraz pravý opak, si myslím, že už mi šibe :D

evcagabi
29. sep 2024

Aj ja stale pozorujem moju malu tak sa necit ako stalker 😅 ja napr. Ked place, placem s nou, ci jej nieco je. Ked vela spinka, strachujem sa, ci jej nieco je 🙄😅 ja sa uz citim ako hysterka sem tam. A keby sa mi v noci nezobudi na papanie..no to by sa mi nepacilo