Spánok v postieľke

naty_10
25. okt 2024

Dobrý deň, chcem sa spýtať, či mal niekto podobný problém. Máme 2-mesačného synčeka, ktorý má svoju postieľku pri našej manželskej v spálni, ale vôbec v nej nechce spávať, ešte ako tak pár dní, keď sme prišli z pôrodnice, ale potom už nie. Vôbec tam nezaspí, mrnčí a kope, a keď ho dáme medzi nás tak zaspí. Nemyslím si ale, že je to vyslovene tým, že je pri nás, pretože zaspí aj na gauči, aj na posteli v hosťovskej izbe, aj keď neležíme pri ňom 🤷‍♀️🤦‍♀️. Môže mu vadiť niečo na postieľke ? Má tam totálne pohodlie, už by som mu tam aj neviem čo dala, aby sa tam cítil dobre.. neprekážajú mu tie paličky na postieľke ? Máme takú klasickú s paličkami, alebo žeby sa tam cítil stiesnene? Poraďte prosím niekto niečo, ak ste náhodou riešili podobný problém. Príde mi, že mu vadí postieľka ako taká, sama o sebe, nie že by bol v nej sám. Inde zaspí aj sám, myslím tak, že nemusíme pri ňom ležať vyslovene.

lucia13022023
25. okt 2024

@naty_10 ak sa dá, prisunte postieľku k vašej postely a dajte dole celú bocnicu. Keď sa malý zobudí, pošlem ti ako to mame my.
Mne začal malý odmietať postieľku cca v 9m, vadili mu tie rebriny, toto vyriešilo problém

carrot_apple
25. okt 2024

@naty_10 možno necíti teplo
ja by som si ho brávala do postele, on je ešte malinký, do ukončeného 5 mesiaca kým nemusíš mať režim spánku, úplne že FURT
, alebo oddeľ jednu stranu tú dlhu a pritisni si postieľku ku svojej posteli, on bude ležať na detskom matraci a ti sa len odsunieš do svojej=na svoj matrac
ja som to tak mala do 9 mesiacov a potom sme namontovali späť...

carrot_apple
25. okt 2024

a ešte doplním, treba záves, tmavý. urobiť tmu, kopku. vyplavuje sa hormón a ten deťom pomáha zaspať...

janka_266
25. okt 2024

tak nemal by tam mať hniezdo ani deku...., možno mu je tam teplo? alebo fúka cez okno, alebo zima, alebo sa mu tam len nepáči :D

daniska155
25. okt 2024

je este malicky, potrebuje ta citit neustale, aj v noci. normalne by som spavala s nim, nepocuvaj reci, ze to nie je dobre. nie je dobre odmietat ho, ked si vyzaduje tvoju pozornost a potrebuje ta citit. ♥

patka06
25. okt 2024

Otoč postieľku - nech je vedľa vašej, odstráň mantinel, hniezdo, deku

saxana000
25. okt 2024

Bocnicu dole a babetko prisunut k posteli.dala.by som postielku na druhu stranu nie pod okno ale ku dveram do izby.moze ho rusit svetlo aj mu fukat..hniezdo je v pohode babetka maju rady ohraniceny priestor ale ak je v perinke netreba mu este aj deku..mozno je mu teplo.

andrea2323
25. okt 2024

@carrot_apple toto nie je extra dobrá rada, bábo sa má naučiť, kedy je noc a kedy deň a odporúča sa aby počas denných spánkov nebolo úplne zatmavené, samozrejme v noci áno, ale to stačí normálne obyčajná tma, nemusia mať zatemňovacie, a najmä ich nepoužívať cez deň 🙂

naty_10
autor
25. okt 2024

Ďakujem za všetky rady! 🫶 Skúsime dať preč mantinel, aj bočnicu, dúfam bude lepšie 😊 ďakujem!!! Je to naše prvé bábätko, niekedy potrebujem radu 🥰

kris_tin257
25. okt 2024

Nepoteším ťa ale môj syn neznášal svoju postieľku, od narodenia v nej nechcel spávať a bolo jedno kde ako sme ju dali čo v nej bolo, mali sme ešte Chicco baby Hug v tom spával veľmi rád ale keď z nej vyrástol vo svojej postieľke nechcel vôbec byť... Spával buď v kočíku alebo vo veľkej posteli, za to jeho mladšia sestra tu postieľku miluje sama sa do nej pýta a nemá problém v nej spať. Čiže podľa mňa je to aj o dieťati 😊

andrejka1974
25. okt 2024

@naty_10 ja si myslím že jemu tam teplo dala by som ho na druhu stranu a posteľ posunula moje deti správali vždy ďalej od radiátoru

naty_10
autor
25. okt 2024

Ďakujem, vyskúšame! 🙏

carrot_apple
28. okt 2024

@andrea2323 vôbec, opak je pravdou, také malé bábätko ešte nerozozná, kedy je deň a kedy noc, to môže nastaviť po ukonc. 5mesiaci ... mám to odskúšané, dcéra mi absolútne nechcela spať ani ako 1,5ročná len v prítmí, musela byť tma úplná, syn bol odmalička zvyknutý na KOPKU a doteraz spí ako zarezaný a iba v tme a sám, položím ho, zamáva mi a spí do minúty, vyplatuje sa hormón,kt. je dôležitý, prečítaj si na nete. Melatonín.

andrea2323
28. okt 2024

@carrot_apple ako ono je super ak to u vás funguje ale nemusí u každého 🙂 bábätká si osvojujú cirkadiánny rytmus okolo 2-3 mesiaca a to je striedanie dňa a noci. Melatonín máš absolútnu pravdu, že sa vylučuje keď príde pokles denného svetla, ale nie je extra zdravé ak nevie bábo kedy je ten deň a noc, lebo mu tú noc umelo navodzuješ aj cez deň a preto je ten cirkadiánny rytmus narušený. Potom sa môže stať, že jej večer zaspí na pár hodin, zobudi sa a bude mať bdele okná v noci.. lebo veď už noc malo keď bola “tma”.

carrot_apple
28. okt 2024

@andrea2323 nie, nestane, všetko sa tým ako dieťa rastie prirodzene nastavuje, ty mu týmto na začiatok iba pomôžeš a hocikde potom dieťa zaspí a sa aj samo zobudí...

carrot_apple
28. okt 2024

@andrea2323 v skupine spánkovej poradkyne nás bolo 20 žien, iba dvom to nefungovalo, ale ostatným do dvoch týždňov...všetko nastavili a tie dve potom vypisovali, že nás prosia, a čo robia zle😂
do mesiaca vyriešené👍