Ahojte, koľko spali vaše ročné deti cez deň?
Malý mal bdelé okná od pol roka hodinku a pól.
O pár dní bude mať rok a on má tie bdelé okná stále krátke (2h).
Ma tri denné spánky (cca 2,5-3h), posledné bdelé okno pred kúpaním potiahne aj 3 hodiny.
V podstate je mi to jedno, veď nech spí ale nekedy sa neviem dostať sním poriadne ani na ihrisko. Zahrá sa doma na záhrade ale prichádza o kontakt z detičkami.
V okolí mi mamičky hovoria že sú dávno na dvoch spánkoch, pomaly pôjdu na jeden a že by som to mala začať riešiť.
Ďakujem 😊
Každé dieťa je iné, ak vám to neovplyvňuje noci atď by som to neriešila moja má 13 mesiacov a je strašné slabý spáč, od troch mesiacov má dva spánky, týždeň pred prvými narodeninami sme prešli na jeden hodinový spánok a v noci tiež slabo spí, ale jej to stačí tak som sa zmierila že som ako chodiaca mŕtvola 😃 ak vám to takto vyhovuje nemeň
@cubos tak môj v roku prechádzal na jeden spánok, mne zas vraveli, že spí málo... Môj názor je, že ak je dieťa spokojné a spí normálne v noci neriešiť a zbytočne mu nekafrať do spánkov.
Pokial v noci spi dobre, tj nebudi sa prilis casto a nevstava skoro rano, tak ma presne tolko spanku, kolko ON potrebuje a je uplne jedno ze 10tim inym detom staci o jeden spanok menej.
Ked sa zhorsi uspavanie alebo sa predlzia BO alebo pokazi nocny spanok, potom je vhodne zacat skusat vynechat jedne spanok, dovtedy nie je dovod.
Neboj, este bude mat kontaktu s detmi az az.
Ahooj ono sa to neskor (coskoro) upravi na uz len obednajsi spanok a potom vecerny. Este je malicky presne takto to mal aj nas 🙂 niekedy po roku sa to zmenilo. Este sa nachodite na ihriskaaa 🥰