Spánok mesačného bábätka

mariape31
10. okt 2024

Ahojte, píšem tu s túžbou po radu, keďže už to je na moje kríže celkom dosť vela a aj na mozog ....
Tak začnem, máme takmer 5 tyzdň. synčeka od začiatku bol problém so spánkom a hlavne zaspávanim. Pretrváva to najlepšie zaspí na rukách čo nie je až ten problém ale to že ak ho zložím hneď sa budí. Fakt sledujem jeho fazy aby to nebolo skoro ale ani neskoro. Kočiar nemá rád v nosiči sa na začiatku aj napriek predchádzajúcemu odtrhnutiu pozvracia ....laktačná nám povedala že je to zatiaľ nezlozitelne dieťa, že ideálne uspavat v nosiči. Len mne to príde smutné že sa v nom najprv pozvracia aby v ňom spal a tiež to v ňom nie je žiadna sláva. A hlavne nedá sa ho mať nonstop v nosiči ...či ??

Včera napriek snahe ho uspať sme to dokázali po 4 hodinách, proste skúšali sme všetko s manželom. Nakoniec zaspal mne na rukách na balkóne, tak som tam teda stala tie 2 hodiny aby sa aspoň trocha vyspal. Viem že to nebolo správne, ale ruku na srdce ako matke mi to nedalo
Chcem sa spýtať či máte skúsenosť s takým spánkom a možno ako efektívne uspavat takéto bábo. Fakt obdivujem keď mi niekto povie že on nadojci malý zaspí a spi v kociari 3 hodiny ...pre mňa nemožné ...
Budem vďačná za pomoc ❤️

gulicka277
10. okt 2024

@mariape31 ahoj ja viem že je to asi sprostá otázka ale neskúsili si mu dať niečo tvoje medzi ruky napríklad tričko alebo tak. My sme nemali tento problém malý mi spí od pôrodnice sám v postieľke alebo keď je to cez deň tak u nás na posteli s mojkáčikom ale na začiatku si pamätám že som musela byť nonstop pri ňom potom mi mama poradila dať mu niečo moje tak spával s mojím tričkom počkaj pošlem aj fotku a celkom to pomohlo... Je to len rada ale nezabúdaj že každé dieťa je iné

luciaruz
10. okt 2024

My sme mali malu od zaciatku v zavinovacke so zabudovanou pevnou podlozkou pod chrbtom. V nej som ju uspavala a keď som ju polozila do postielky, tak si ani nevsimla.

mariape31
autor
10. okt 2024

@gulicka277 ďakujem a skúsim 🙂

carrot_apple
10. okt 2024

@mariape31 v tomto "veku" by som to vôbec neriešila a plne sa mi prispôsobovala, kde je napísané, že má spať teraz keď ty potrebuješ navariť či upratať či ísť k doktorke? a konkrétne má spať 2hodiny, či 3 či 30 minúť?
je to ešte veľmi malinké dieťatko..
ja som svojho ani neuspávala, proste kedy zaspal sám tedy zaspal a ja som sa rýchlo šupla pod paplon a hotovo,
mala som ho v nosiči a v kočíku a vajíčku furt dookola, bola som hore hociako, raz sa šlo spať o 1:00 ráno raz o 20:00 raz poobede aj 3x sme zdriemli raz doobeda po 30 minút 3x, hala bala, dakedy spal a zobudil sa o 2:00 ráno, a čo? tak sme sa hodinu hrali a zaspal, pokoj doma, nikoho sme nebudili, nebola som nervózna, nikde som nemala byť, len pri ňom, bola to moja práca..... nehľadala som v tom režim, nemôžeš mať režim s takým malým bábätkom, po 5 mesiaci si ho už môžeš pomaly začať nastavovať na doobednajší a poobedný a podvecerný spánok, ale teraz určite, nie, VY doma sa musíte zosynchronizovať a predpripraviť sa na varenie a nákupy a návštevy ak chcete, VY chcete nie bábätko.

gulicka277
10. okt 2024

@mariape31 vôbec nie je začo hádam pomôže

mariape31
autor
11. okt 2024

@carrot_apple asi sme si neporozumeli. Mne nejde o to vytvoriť mu režim, som si vedomá, že je malinký na to. len som chcela radu k uspavania a k udržaniu spánku, čo sa nám nedarí. Pretoze 30 min spánok nie je dostačujúci a dieťa potrebuje aspon 45 min aby si oddýchlo. Ďakujem za váš názor a komentar.

mariape31
autor
11. okt 2024

@luciaruz takú máme aj my.Skúsim ju efektívnejšie využiť. Ďakujem že ste napisali

deniiisia
11. okt 2024

Ahojko, my sme mali rovnaky problem a ze nepolozitelne dieta. Stale ked sme polozili spala max polhodinu a potom plac, na rulach spala bezproblemov. Uspavanie trvalo kazdu noc 4 hodiny. Ale uz je to zanami, hocako sa to bude zdat divne ale problem u nas bol zo zastavenym grganim. Stale.po jedle sme dali odgrgnut ale predsa nejaky grg tam bol zaseknuty. Skus co najviac stale odgrgavat, my skusame stale ked zaplace ked ju polozime. Skusame aj polhodinu. Vtedy sa to prejavi a tlaci ju, na ruckach ked je nie. Skuste vele na brusku a na ramienku odgrgavat. Niekedy si odgrgne aj po hodine od papania. 🙂 a zavinovacka je super vec 🙂

nitran
11. okt 2024

@gulicka277 aj my sme praktizovali u prveho aj u druheho syna. Teda u druheho bol problem so zaspavanim v obdobi kolik.Ale podat mu nieco z coho citi maminu vonu nie je zly napad. Starsiemu pomahali aj snurocky od hocicoho. Na mikine, krutil si s nimi a tak aj zaspal

carter30
11. okt 2024

Náš malý od narodenia príšerne spal. Teraz má 3,5 roka a stále príšerne spí,budí sa cca 5x plačom a 5:30 vstava fit. švagrinej malá po 2 týždňoch nonstop spí, ja len ticho závidím.

carrot_apple
11. okt 2024

@mariape31 vedcsom pisala,neuspavat,nech samo zaspi ako chce a ako dlho potrebuje

lenkapriezvisko
11. okt 2024

Ahoj. Aj my sme mali ten "problém" ale ja som malej robila režim už od príchodu domov . Cez deň hore v noci sa spinká. Cez deň mi spala aj v nosiči aj v postieľke pár krát aj na podložke na hranie. Na kočík si musela zvyknúť. Ako každé....len môj názor je taký a podľa toho som sa aj riadila ...je malinká ten mesiac dva , 9 mesiacov bola 24/7 so svojou maminkou a teraz na byť niekde bez nej? Sa nečuduj že plače. Ona potrebuje TEBA ty si jej mamina, potrebuje tvoju vôňu, telesné teplo, a tlkot srdca, hlas tvoj počuť . Zo začiatku som nestíhala ani ja nič potom som si uvedomila že tu je prvoradá malá a potrebuje má tak som sa jej venovala. Tiež niekedy spala 30.minut niekedy menej inokedy viac . Z toho si nič nerob. A laktačná poradkyňa nieje zdravotný personál čiže to posledné čo by som počúvala je ona. To isté čo ti poradí ona ti môže povedať ak niekoľko násobna matka...je to TVOJE dieťa nie jej ak dobré spinká pri tebe tak si ho vezmi do náručia uspi a skús jemne položiť ľahnúť si k nemu, hovoriť mu tššš a drž ho za hlavičku aby cítil teplo tvoje. Taktiež ako písali baby daj mi niečo do rúčky , my sme dali plienku a dodnes to tak má. Proste musíš skúšať. Sú to bábätká tých prebdených noci bude ešte veľmi veľa. A keď ti niekto povie že on. Má neviem aké super ukážkové bábo no nech veď to je len dobre ale keď si vy prejdete tým uvidíš bude to banalita. Je to ťažké ale je to len obdobie a hlavne TVOJE BÁBÄTKO ťa potrebuje teraz veľmi.

lenkapriezvisko
11. okt 2024

@mariape31 to není pravda, neber to tak neupinaj sa na to. Dieťa vie koľko je unavené . Naša spala po pol hodine do svojich 4 mesiacov . Denné spánky...v noci paráda...a v 3 mesiacoch sa sama otočila už mu chrbátika na bruško a 4 jej už vyšli zuby....žiadne dieťa nieje tabuľkové buď úplne v kľude keď spinká po pol hodine

gulicka277
12. okt 2024

@nitran my sme to mali tak zo začiatku keď prišiel domov z pôrodnice teraz má 3 mesiace a zaspáva sám iba s mojkáčikom ale tak samozrejme že pokiaľ vidím že nespinka som pri ňom...

ivanavin
12. okt 2024

@mariape31 nerozumiem odkiaľ si prišla na to, že dieťa potrebuje aspoň 45min. Bábätká mávajú práve 30min spánkové cykly. Kebyže sa zobudí po 45min, zobudí sa zo stredu spánkového cyklu a bolo by mrzuté a viac unavené než keď išlo spať. Pokiaľ sa ti podari spánkové cykly prepojiť, pospi dlhšie, ale aj 30min je lepšie než nič. Na dlhsí čas než 30 min sa ten spánkový cyklus bude naťahovať postupne vekom...