Spánok bábätka

23. jún 2024

Ahojte. Čakám tretie dieťa, neplánovane, ale tešíme sa. Ide skôr o to, že prvé dve deti boli hrozný nespaci. Hlavne mladší. Starší sa budil často na kojenie, ale potom hneď spal. Mladšieho som v noci každú hodinu uspávala. Ozaj to bolo obdobie kedy som padala na hubu. Zaujímalo by ma to, ,,ako si naučíš tak máš,,. Potrebujem návod 😃 lebo tretieho nespaca, pri dvoch ďalších deťoch už neviem ako zvládnem. Čo vám zabralo? Nemáte skúsenosť s tou dychajucou výdrou? Žeby sa na to od úplného maličká naučil, zaspávať pri nej ? Keď počúvam ako niekomu dieťa prešli celé noci tak je to pre mňa priam nepochopiteľné po mojich 2 skúsenostiach 😆

dadka1997
23. jún 2024

Pri bábätkach nefunguje pravidlo ako sa naučíš tak maš, neda sa to, bábätko nepozna rozdiel medzi dňom a nocou 😊
Ja som mala to šťastie, že moje obe detičky spinkali celu noc, uvidím, ake "poslušné" bude tretie 🥰

tinalia
23. jún 2024

A čo tak skusit spankovu poradkyňu? Lepsi spanok babatok 😊 robi aj prednašky aj konzultacie. Nasa 2mesacna spi celu noc a neucila som ju na to, len som ju po prichode z porodnice prestala budit po 3 hodinach spanku ako mi tam odporucali, bola z toho iba nervozna a stale plakala. Kazde dietatko je ine 😊

autor
23. jún 2024

@tinalia a kojila si? Lebo ono je obrovsky rozdiel medzi spánkom kojenych a nekojenych deti. Moje začali spávať ( ako-tak) až keď som na noc začala dávať UM

autor
23. jún 2024

@dadka1997 ja viem, že nie 😆 svokra nám to kládla na srdce ked sme prišli z pôrodnice a muž spomenul, že sme prvú noc malého skúšali uspať aj na rukách, aj v kočíku...to boli reči: ,, No len si ho naučte, na ruky, nakocik.... na otázku, čo sme.s ním akože mali robiť, či ho nechať rucať, alebo zaniesť niekam do pivnice a spat už nemala argument 🙈 skôr som myslela, také nejaké triky, ktoré u mamičiek zabrali. To s tým ako si naučíš, bola irónia 😃

marianarem
23. jún 2024

Moj kolega si pre obidve deti zaplatil spankovu poradkynu a u oboch to pomohlo. Ale s najmensim babatkom je to dost loteria, to proste bud mas stastie alebo nie. To spankove poradenstvo podla mna ked tak funguje az pre trochu vacsie babatka.

dadka1997
24. jún 2024

Skus biely šum 🙂 relaxačná hudba .. samozrjeme aby bolo bábätko spokojne nemoze byt hladné smädné, nemalo by mať mokrú plienku, teplo zima, a nemalo by ho nic boliet 🙂 cize to su zakladne potreby pre kludny spanok bábätka 😊 a este spokojná maminka

tinalia
24. jún 2024

Plne kojim. Vravim, ze kazde dieta je ine 😉

autor
24. jún 2024

@tinalia tak to ti v dobrom závidím 🙈😃

tinalia
24. jún 2024

My sme sa zasa trapili s bolestami bruska, niekedy cely den preplakala, teraz je to uz lepsie. Nic nie je idealne 😅