Ahojte. Čakám tretie dieťa, neplánovane, ale tešíme sa. Ide skôr o to, že prvé dve deti boli hrozný nespaci. Hlavne mladší. Starší sa budil často na kojenie, ale potom hneď spal. Mladšieho som v noci každú hodinu uspávala. Ozaj to bolo obdobie kedy som padala na hubu. Zaujímalo by ma to, ,,ako si naučíš tak máš,,. Potrebujem návod 😃 lebo tretieho nespaca, pri dvoch ďalších deťoch už neviem ako zvládnem. Čo vám zabralo? Nemáte skúsenosť s tou dychajucou výdrou? Žeby sa na to od úplného maličká naučil, zaspávať pri nej ? Keď počúvam ako niekomu dieťa prešli celé noci tak je to pre mňa priam nepochopiteľné po mojich 2 skúsenostiach 😆
A čo tak skusit spankovu poradkyňu? Lepsi spanok babatok 😊 robi aj prednašky aj konzultacie. Nasa 2mesacna spi celu noc a neucila som ju na to, len som ju po prichode z porodnice prestala budit po 3 hodinach spanku ako mi tam odporucali, bola z toho iba nervozna a stale plakala. Kazde dietatko je ine 😊
@tinalia a kojila si? Lebo ono je obrovsky rozdiel medzi spánkom kojenych a nekojenych deti. Moje začali spávať ( ako-tak) až keď som na noc začala dávať UM
@dadka1997 ja viem, že nie 😆 svokra nám to kládla na srdce ked sme prišli z pôrodnice a muž spomenul, že sme prvú noc malého skúšali uspať aj na rukách, aj v kočíku...to boli reči: ,, No len si ho naučte, na ruky, nakocik.... na otázku, čo sme.s ním akože mali robiť, či ho nechať rucať, alebo zaniesť niekam do pivnice a spat už nemala argument 🙈 skôr som myslela, také nejaké triky, ktoré u mamičiek zabrali. To s tým ako si naučíš, bola irónia 😃
Moj kolega si pre obidve deti zaplatil spankovu poradkynu a u oboch to pomohlo. Ale s najmensim babatkom je to dost loteria, to proste bud mas stastie alebo nie. To spankove poradenstvo podla mna ked tak funguje az pre trochu vacsie babatka.
Skus biely šum 🙂 relaxačná hudba .. samozrjeme aby bolo bábätko spokojne nemoze byt hladné smädné, nemalo by mať mokrú plienku, teplo zima, a nemalo by ho nic boliet 🙂 cize to su zakladne potreby pre kludny spanok bábätka 😊 a este spokojná maminka
Plne kojim. Vravim, ze kazde dieta je ine 😉
@tinalia tak to ti v dobrom závidím 🙈😃
My sme sa zasa trapili s bolestami bruska, niekedy cely den preplakala, teraz je to uz lepsie. Nic nie je idealne 😅
Pri bábätkach nefunguje pravidlo ako sa naučíš tak maš, neda sa to, bábätko nepozna rozdiel medzi dňom a nocou 😊
Ja som mala to šťastie, že moje obe detičky spinkali celu noc, uvidím, ake "poslušné" bude tretie 🥰