Spánok 7-mesačného dieťaťa

27. nov 2023

Prosim mamicky o radu co robit ak babo 7m je zvyknute spat pri mne na posteli a hlavne zaspava na prsniku
Dakujem

henriettv
28. nov 2023

Väčšina dojčených detí zaspáva na prsníku

niki_j
28. nov 2023

Čo robiť s čím? Moja 7 mesačná je na tom rovnako, spí so mnou od narodenia na posteli ( v postielke sa budila vkuse tak sme to vzdali ) … Mne to vyhovuje, aj prvý syn bol taký 🙂

ikka204
28. nov 2023

Jednou z funkcii dojcenia je upokojovanie a uspavanie dietata. Materske mlieko vecer a v noci dokonca obsahuje hormon spanku (melatonin) na pomoc so zaspavanim. Priroda to tak zariadila. Mladatka su pri mame, v bezpeci a saju mlieko, aby dokoncili svoj vyvoj do prostredia, kam sa narodili. Potrebujes to zmenit kvoli niecomu konkretnemu? Napr. praci? Lebo dietatko z toho vyrastie.. a je to jedno z tych lahsich uspavani aspon podla mna.

autor
28. nov 2023

@henriettv ano na prsniku mi nevadi ale babo si dudle a zaspava ako cumlik

autor
28. nov 2023

@niki_j ano na prsniku mi nevadi ale babo si dudle a zaspava ako cumlik

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
28. nov 2023

@ikka204 ano na prsniku mi nevadi ale babo si dudle a zaspava ako cumlik

niki_j
28. nov 2023

No to dlho ešte dudlať bude, majú to na upokojenie 🙂 skús keď bábo zaspí, dať malíček do kútiku úst a pomaličky uvolniť bradavku z pusinky … možno sa ti to podarí bez zobudenia 🙂 Ale mne po čase vždy sama pustí a otočí sa a spí ..

autor
28. nov 2023

@niki_j Dakujem za radu skusim
Ved mne dudle dudle zaspi a ano tiez pusti. Ale je to v poriadku ze tak dudle ? Ja som myslela ze som tak naucila zaspavat na prsniku :( uz som z toho smutna

milanemila
28. nov 2023

Moje toez zaspava na prsniku pri mne v posteli, preco by som s tym mala nieco robit? 🙈 ked nahodou nechce zaspat na pri dojceni, tak ho ide tato uspavat a bud ho hojda alebo skrabka po chrbatiku a spieva mu.

niki_j
28. nov 2023

No ja si to pri dojceni ani neviem inak predstavit, vzdy som uspavala deti takymto sposobom, prip. na rukach ked sa uz nedalo… ale neviem si predstavit napr nakojit a ked zaspi tak ho dat nabok alebo teda neviem :D Je pravda ze to lezie na nervy, ze je clovek “pripoutany” takto k babatku, ja travim pomaly cele vecery len tymto “uspavanim” ale na druhej strane, nebude to tak navzdy 🙂 u syna som to stopla ked mal 2 a pol roka ( uz som bola znovu tehotna a bolo to fakt neprijemne) , ale inak som si celkom uzivala tie nase chvile spolu 🙂