Spánok 7-mesačného bábätka

16. dec 2023

Ahojte, kedy sa asi tak poriadne zmení spánok bábätiek? Moja dcéra spala ukážkovo prvých 5 mesiacov, cez deň síce spavala vždy zle asi od troch mesiacov má len dva spánky, ale aspoň trvali dokopy okolo 4h. a spávala celú noc. Od piateho mesiaca sa všetko zmenilo, cez deň spí dva pol hodinové spánky, keď jeden z nich trvá hodinu to je zázrak a šťastný deň. V noci to je tiež zle máva 2-5 hodinové bdele okná. Ide o to že nevládzem už, nedokážem takto fungovať, v noci spol 3-4 hodiny a celý deň fungujem, jediná výhoda je že muž je po operácii a ešte doma marodi inak neviem ako by som to zvládla, ráno dcéra vstava okolo pol šiestej a zaspáva večer okolo siedmej no už o pol jedenástej je vždy hore a zaspi o pol druhej - tretej niekedy aj neskôr. Kočik neznesie takže aj celý deň fungujeme na rukách, sama sa zahrá maximálne 5 minút, skúšali sme aj spánkové poradenstvo aj všetko možné, všetci len hovoria že má nízku spánkovu potrebu, desím sa toho keď muž pôjde do roboty ako budem sama s ňou fungovať, kedy sa u vás ustálil spánok? Prípadne nejake tipy? Ďakujem

floki1994
16. dec 2023

Mám 7 mesačneho ktorý nikdy nespal dobre..v noci sme hore tak 8-10krat...cez den spi trikrat po pol hodke-hodke.. je to o hubua ale skusala som vsetko aj poradenstvo a nic nepomaha...takze som sa naucila s tym zit a cakam kym to prejde...este dodam ze kojim ale 🙂

gelifil
16. dec 2023

No, nepotešim ta! Normalny spanok u nas - v 4 rokoch 🙂...to mas este dost pred sebou...riesenie? spi babo- spim AJ JA! ved od 7- 11 vecer spi s dietatom

autor
16. dec 2023

@floki1994 aj ja kojim obdobie keď sa budila 5x za noc bolo lepšie ako keď sme 5 hodín vkuse hore
@gelifil toto nieje riešenie, musím aj niečo doma robiť aj ísť do sprchy do obchodu a podobne takže kým spi robím čo treba

maryetta
16. dec 2023

Bud rada ze ti aspon tolko spi. Moj prvy spal 40min denne. A celkovo deti mi normalne spali az okolo-resp po roku. Kedy mali jeden spanok kratky cez den ale noc zvykli prespat…. A uplne ze normlany rezim ci ako to nazvat az okolo 2rokov. Kedy uz mali vonku zubky a boli celkovo spokojnejsi.
Kazdopadne ono vzdy nieco. Tu choroba. Tu nejaky vylet a zmena prostredia a… bolo to znovu ine.
Ja popri detoch som nemohla nic. Teda ked zaspal na tych 40min som bola rada ze spi. Aj to niekedy iba na rukach takze som sa ani nepohla len nech spi. Za kazdu minutu spanku som bola rada.

autor
16. dec 2023

@maryetta chápem ťa, aj moja niekedy spi len na rukách ale prespali ti aspoň tú noc u nás je bežné byť od polnoci do piatej ráno hore a o pol siedmej budíček ale od desiatej do tretej ráno hore a o piatej budíček, to je to že nespí cez deň, nespí v noci

maryetta
16. dec 2023

Moji sa aj v noci budili. Ale tym ze som dojcila tak som viac-menej ani z postele nevstala. Prve mesiace ked casto kakali tak som prebalila. Nakojila. Ale je pravda ze nikdy nie dlhsie ak pol hodinu-hodinu hore. Zase niekedy boli v noci takto zobudeni aj 5-8x.
To uz bolo ozaj narocne. Ale to ozaj v pripade ze isli zubky alebo nejaka choroba.
Vzdy si poviem-chce to cas. Vsetko raz prejde….

aaadkaaa
16. dec 2023

Akoby som o mojej citala,do 5 mesiacov ukazkovy spanok v noci, cez den vzdy len 30m, ale od 5 mesiacov aj noci zle,presne,bdele okna, caste budenie....ma 16m a stale je to na houby,ja som taka vyflusnuta,ze dovi... takze radu nemam,ale nie si v tom sama. Drz sa

lucia13022023
16. dec 2023

Ja by som si zaplatila poradenstvo. Treba prísť na to kde je problém, a riešiť to podľa mňa 🙂

autor
16. dec 2023

@aaadkaaa držím palce aj tebe
@lucia13022023 písala som aj do príspevku poradenstvo sme mali a nepomohlo

nienna3
16. dec 2023

Z toho čo píšeš vyzerá, že malá je preunavená. Zrejme spí veľmi málo a teda už je tak unavená, že nevie zaspať - znie to paradoxne, ale môže byt vraj takýto začarovaný kruh. Skús popísať viac “rezim”. A ako uspavas? Ja si spomínam, že okolo tých 5 mesiacov to bolo náročné - dcéra bezne spala 4x30 min. Niekedy som uspavala dlhšie ako samotný spánok. V tomto veku sú bdele okna ešte veľmi krátke - takže aj 1,5-2 hod od posledného spánku som už začala uspavat (ak nezaspala pri kojení). Uspavala som v nosiči.

nienna3
16. dec 2023

Teraz pozerám, že tvoja mala ma 7 mesiacov, tak tam môže byt to bdele okno cez deň 2-3 hod. Ale napr moja mala kratšie pred prvým spánkom a dlhšie pred večerným. Ale každé dieťa to ma inak

leiaorgana
16. dec 2023

Asi ta nepotešim, ale mám dve deti z toho jedno take staré ako tvoje a tiež kojím. Cez deň spí dvakrát pol hodinu, raz hodinu ak sa nahodou zobudí skôr alebo v noci krátko spala. Ja by som ju nedávala tak skoro do postele. Moja staršia aj mladšia chodili/chodia až medzi 8-9 spať a švagrinej dokonca medzi 9-10 ide do postele. Potom spí aj ráno dlhšie resp. cez deň je dlhší spánok ak sa zobudí ráno skôr a môžeš si aj ty ľahnúť. Moja mladšia je zo 8x v noci hore na kojenie a občas sa jej nepodarí zaspať hneď znova a bdie vrti sa. Niekedy ju uložím do postele večer a zobudí sa mi a zaspí znova až okolo 11 pol 12. Ich nervový systém proste ešte nie je úplne vyvinutý a stáva sa to. Staršia začala prespávať celú noc okolo roka a pol keď som zrušila nočné kojenie a zobudila sa iba ak mala zlý sen. A keď cez deň spí tak neupratuj, nevar, oddychuj, aspoň občas. Ja to riešim tak že robím popri malej veľa veci a snažím sa ju nejak zabaviť. Bud jej podávam poháriky na hranie, misky, keď sme v kuchyni a varím alebo upratujem. V kúpeľni zas hubky, hrebene… keď idem do sprchy 5-10 minút vydrží v ohradke s hračkami, tam sa stavia a lozi alebo v lehátku pri mne v kúpeľni. Alebo ju tam dám aj keď sa mi ju už nechce naháňať po byte a chytať aby nespadla. Je to náročné keď sú takéto malé, ale treba to len vydrzat. Sú horšie a lepšie dni a niektoré bábätka spia pekne, iné sú zase nespavci. Pri prvej som googlila, zisťovala, bojovala aj tak nič nepomohlo, lebo za chvilu prišlo niečo iné čo ma zase rozhodilo 😃

autor
16. dec 2023

@nienna3 o preunave viem ale nemám čo spraviť uspavam ju a ona nechce zaspať ráno ma bdele okno 2 hodiny pred druhým spánkom 3 hodiny na tretí spánok ju nedokážem uspať nechce, uspavam ju kojením keď sa nedá inak tak na rukách

autor
16. dec 2023

@leiaorgana rada by som ju uložila neskôr ale nevydrží, je nervózna a strašné plače ak sa premeška jej čas, občas keď cez deň spí spím aj ja alebo ju stráži muž a ja robím alebo oddychujem ale aj tak sa nedá stále fungovať keď nespi ani cez deň ani v noci, v podstate sa jej treba venovať okolo 15-17 hodín denne čo je dosť

nienna3
17. dec 2023

A ten tretí spánok je problém len teraz ci od toho 5 mesiaca? Moja to mala takto, keď prechádzala na menej spankov a v tom čase to bolo len treba vydržať. A ako sa budí? Plače po zobudeni alebo vyzera, že je naspata dosť? Lebo možno po krátkom spánku ešte potrebuje douspat. Ale najhoršie pre teba mi z toho vychádza ta noc - to je vždy tak? Lebo znie to fakt vyčerpávajúco. Čo sa deje, keď sa zobudí okolo tej 11tej v noci?