Naša spi tak ráno do nejakej 7. Potom je už pred 9 unavená a spi potom 3 hodiny a potom už cen deň ešte dva krát po pól hodine a večer hneď keď ju vyberieme z vaničky už plače že je unavená a pred 19tou už spi. Máte to rovnako? Ako ste si vytvorili nejaký režim ? Mám niekedy pocit že spi veľa hneď po ranu ale nechcem ju budiť
Ja som deti budila,tak aby mi spali priblizne v rovnaku dobu.kedze mam deti 3,z toho 2 skolkarky,starsia chodi aj na kruzky,nemozem nechat najmladsieho rano vyspavat,kedze deti vodim do skolky,a to iste poobede.takto si vytvorili rezim,striedala som kratky dlhy spanok tak aby im to nenarusilo noc.skus pozriet na IG alebo FB "Lepsi spanok babatiek".je tam vypisane,kolko dokopy by mali babatka v urcitom veku denne spat atd.
A v čom je problém?
doobeda max 30-45 minút a budiť, poobede 2 hodiny a budiť a podvecer max 45 minut/30minút
tak má spať ak ti to,čo teraz ona sama spáva vadí, tak ju musíš zobudiť ráno po 45 minútach maximálne a poobede ju nechať spať 2 hodiny...postupom času ten podvecerný budeš skracovať /-5minút/ až bude spávať iba doobeda 30 munút a poobede 2 hodiny a nakoniec ten doobedný jej budeš skracovať o -5minút až keď bude mať 2-2,5rokov / roky, bude spávať iba poobede 2 hodiny, to je NOSNÝ spánok, ktorý dieťaťu zostáva do veku kým pôjde do školy, samozrejme niektoré deti už ako 3-4ročné nechcú spávať poobede,tak nebude,ale ver mi že tak 3x do týždňa si tie 2hodiny vypýta..
ak sa ráno zobudí o pol7 k tomu si musíš prirátať, to čo vydrží byť hore, je to 2a pol hodiny???
takže okolo/od 9:00 ju nechať spať do 9:45 a budiť a zasa prirátať odvtedy ako sa zobudí 2apol hod, čiže=pol 12:00 ju dať spať na 2 hodiny či že povedzme že ti to vyjde do 14:15/14:30 hod a podvečer ju dať od 17:00 spať na max 45 minúť aj 30 by som dala, úplne to stačí, tým pádom ti bude unavená a zaspí ti o20:00hod.
S dieťaťom sa dá krásne pracovať, a reči typu, dieťa sa nebudí, by som nepočúvala, toto mám od spánkovej poradkyne, ide len o nastavenie vnútorných hodín, ona sa ti potom bude sama po čase budiť, lebo proste jej to bude stačiť, keby mne niekto pri dcére niekto toto povedal, bozkávam mu ruky.
Nech spinka kolko potrebuje. Nas zaspi o 8 vecer a pred 9 rano nevstane. A to je hore hodinku a pyta sa zas spať. Ma 6 mes tento tyzden. Cez den spolu spinka cca 3- 4 hodky rozdelene do niekolkych spankov. Denny rezim nema. Neriesim. Ked sa vypyta, ide buvat. Ked je to na jeden spanok 20 min tak ok, ked 2 hodiny tiez ok 😄
Nebudila a nemenila som rezim, kym neslo o dr alebo nieco podobné jednorazove
Kazdu chvíľu sa meni rezim, pocet spankov sa tiez bude onedlho... A aj posun casu mame o chvíľu 🙂
Velmi nechápem, ze s cim je problem, ved rano pekne dlho spi aj vecer ide v dobrom case. Co sa deje cez den by som vobec neriesila
Veľmi pekne ďakujem. Ako mne až tak veľmi nevadí že nemá režim…skôr to že veľmi plače večer pred spaním tak som si myslela že to bude spánkom že ho nemá dosť pred tým nočným…trhá mi to srdce keď jej idu slzy
Samozrejme nespi takto každý deň..tak 80% času…