Ahojte mam 5 ročnú dcéru ktorá už nespí poobede. Problém je v tom, že vstáva o 6.00 a vydrží takto byť hore do 21.00 aj neskôr. Proste je unavená, ale spať nechce. Dokonca ani v škôlke nezaspí. Lenže potom je celý deň unavená a je aj nervozna. Aj vaše deti to tak majú či ?
Moja nemala spanok od 3r poobedny
Ale rezim bol podla toho kedy vstala ale vstavala okolo 7-8hod
Ale teraz vstava o 6hod ( do školy) tak aj cez víkendy vstava tak( takze chodime spat cez víkend do 21hod) cez týždeň do 19:40 musi byt v posteli skratka ritaly je zaklad od.mala mame
Skúste davat spat rovnaky cas plus mínus par minut
Aj nasa ked chodia do škôlky (tam zas spala) a mala som problém ju uspat ale zaklad bol ze o 21hod musela bytv posteli aj ked nebola unavená musela lezat v posteli ;)
Moj od 2,5 roka takzo, akurat vstava okolo 7:30 a bezne potiahne to 21:30. Niekedy je nervozny a nieked nie😂
O 21vej je už preunavena. Náš tiez vstava priskoro 5-6 a už poobede je to cítiť. Upistany unaveny. Keď je doma dám ho späť aj s malym rocnym a veru zaspi. Večer najneskôr do 2q už spí (ak mal obedny soanok.
Ak nie tak kľudne medzi 18-19 už spia.
Možno si potrebuje zvyknúť. Ci chce, ci nechce, ulož ju do postele skôr, nech len leží. Moja 8 ročná chodila do postele najneskôr o 8mej, rano o 6 vstavala. Hoci nezaspala hned, ale oddychovala. Žiadna telka alebo behanie po dome, nič. Tlmena detská lampa a ticho.
5rocne deti uz nespavaju moje deti vsetky 3 skoncili so spánkom v 3,5r.A tiez boli hore 5:30-6:00.Ale spat sli o 8;00.Vecer treba 7;30 uložiť a ked aj lezi nech lezi,ziadna telka,hry ale umyt zuby a spat.Navykne si a mozno zaspi skor.
Cisto recnicka otazka😂vazne to tak funguje, ze ked chcem aby siel spat dajme tomu o osmej, tak ho ulozim a on sa nauci zaspat vtedy? J som bola v tom, ze proste je taky typ, ze rad je vecer hore a potom si prispi rano
Dávaj spať skôr. Tiež mám takú dcéru. Zvyšné deti vedia dospat, ona nie. Zaspáva do 20tej a o 6 je hore. Niekedy už nad ranom je hore. A ešte na chvíľku zaspí.. Na obed nechce spať od 2r. Nezlomila som ju. Neprehovorila. Nič nepomáhalo. Spí viac len pri chorobe…
Moja dva a pol ročná to tak má. V školke spi, ale cez vikend nechce spať a večer už jej kvalitne hrabka :D