5-mesačná dcérka zaspáva na boku so záklonom hlavy. Nepríde mi to ako moc prirodzená poloha. Riešiť to s fyzio alebo čo by ste mi poradili?
@bett00 aj moja dvojmesačna tak niekedy spí 😃 keď máš obavy spomeň to na najbližšej poradni pediatricke
Aj moja rocna tak začala nedávno zaspavat. Nerobí to často, zato syn tak spal stále. Podla vysetreni fyzio aj neurologa sú úplne ok.
Sleduj ju ako postupuje vo vývine. Vyššie sú veľmi vtipní, ale pravdaže to môže naznačovať problém. Svalové napätie. A aj vôbec nemusí. Moja staršia tak spávala a fyzio problémov sa u nej ukázalo až až. Našťastie odstrániteľné cvičením. Pravdepodobne to u vás bude OK, ale všímaj si ju a uvidíš v nasledujúcich mesiacoch
Dobre, že si robíš starosti. Ja mám 9 ročnú dcéru, ktorá má menší problém pohybového aparátu a práve na toto sa ma dr. pýtala, či mi dcéra nespala prehnutá dozadu - spala. Ja som v tom problém nevidela, a bol. Radšej spomenúť doktorke, možno to nakoniec vo vašom prípade nič nebude.
@dismonika ďakujem za odporučenie tohto pomenovania diagnózy, s ktorou máte skúsenosť. Čo to som si prečítala a veľmi často sa ako príznak pripisuje že dieťatko je nepokoj, precitlivenosť a problémy so spánkom….Naša malá je naopak veľmi kľudné dieťa. Určite budem kontaktovať fyzioterapeuta pre vlastný pokoj a budem dúfať v to najlepšie🥰
@bett00 Najlepšie s vyháňačom diabla.
Preboha, však ju nechaj spať v polohe, ktorá jej vyhovuje. Snáď jej nechceš dávať na noc nejaké ortézy, ktoré ju búdu držať vo vzpriamenej polohe?