Dobrý večer! Mam skoro 5 mesačného syna. Je na UM,zhruba každé 3 až 3 a pol hod papá. V rozmedzí tých troch hodín je zvyknutý si pospať tak 30 až 45min.Ked sme doma,tak je to v pohode,ale keď sme u niekoho na návšteve tak nastáva problém. Vydrží tak 2 hod.a potom začne plakať,že chce spať. Keď sa ho snažím tam uspat,tak strašne plače. Nepomôže nič,ani že mu dám skôr jesť, tak to nakoniec skončí tak,že ideme domov.Uz sa s ním bojím niekam ísť. Preto sa Vás chcem spýtať, či máte s tým niektora skúsenosť, či to prestalo samo,alebo ste tomu nejako pomohli,že dieťa prestalo ten spánok každé 3 hod vyžadovať?Za každú radu a odpoveď vopred ďakujem.
Kolko si myslis, ze vydrzi take male babo nespat? My mame 10 mesacneho a vydrzi byt hore cca 4 hodiny. Cez den ma dva spanky.
Moja má rovnako ako tvoja. Tiež jej dávam každé 3 hodiny UM. Vydrží byť hire tak 2,5 hodiny a potom má krátke šlofíky max 45 minút. Kým prídeme k večernému spánku má takéto spánky 4. Spať v noci ide o 23:00 i to je problém ju uložiť a cez noc ju udržať v spánku. Po návštevách s ňou nechodím. Na to bude ešte čas. Ja mám skôr problém s tým nočným spánkom, že je nepokojná, nespí tuho. Môžem zatiaľ iba snívať o niekoľkohodinovom spánku. Keby nie rodina, tak nespím ani nie tie 3,5 hodiny čo doteraz
@katka269 nerozumiem, ako má prestať vyžadovať spánok? Veď také malé bábätko má bdelé okno okolo 2,5 hodiny a potom chce prirodzene spať 🙂 Ak ťa trápi, že nezaspi na návšteve, tak proste nie každé dieťa vie zaspať hocikde a hocijako (skús nosič, mne to pomáhalo, ak som chcela ostať a dieťa chcelo spať). Ak ťa trápi, že chce na návšteve spať, tak bohužiaľ, spánková potreba je potreba, nedá sa len tak vymazať a je potrebné sa prispôsobiť dieťaťu. A to vravím ja, ktorej dieťa odmietalo kočík do 9M, až kým nenastal čas na polosed v športiaku a ktorej dieťa spí hlavne pri dojčení.