Ahojte, moja 4 ročná dcéra spí od mala v kociari. Keď bola malá bola strašne uplakaná a skúšali sme hoci čo len aby zaspala. No skončilo to pri kolísani, no a stále pokračuje. Ona v ňom spí celú noc nedokáže bez neho zaspať. Ja keď ju nedám do kočiara a nekolisem ona je do rána hore. To prisahám ešte ani raz nezaspala sama od seba len tak na posteli. Aj keď sme a ňou boli na oslave ktorá trvala do rána ona to vydržala až kým sme neprišli ráno o 6 domov musela som ju aj tak po kolísať aby zaspala. Ja som s toho kočiara na nervy len čo ho vidím je mi zle od žalúdka. A je mi ľúto aj dcéry proste je už pre ňu mali a visia jej nohy z neho. No čo mám robiť, ja som vážne skúšala všetko možné, ju proste nič nebolí len potrebuje spať v ňom a v noci sa ešte niekoľko krát prebúdza a musím ju kolísať dokým nezaspí. Do školy chodí, hrajem sa s ňou Non stop ona plynule rozpráva, a chápe keď jej niečo vysvetľujem. No ona mi povie že kočiar je jej láska a že ho ľúbi. No poraďte mi
@mamamasama to všetko som už vyskúšala, tento kočiar je už 4ty predošlé sa rozbili od toho večného kolisania. Ona nedokáže zaspať sama nejde to niekedy som skúšala. Jej pustiť rozprávky dala som jej mlieko alebo vodu do fľašky a čakala ona dokázala ležať pozerať rozprávky aj do 3-4 rána i tak nezaspala. Musela som ju ísť kolísať,
Pozri si terapeutické hojdačky,závesné kreslá a hojdacie siete...riešenie to ma..
@anjelicek26 malý sme doma taku hojdacku decku, kúpila som ju práve kvôli. No jej sa tam nepáči ona chce kočiar lebo keď je v ňom tak ju koliseme ako keby chôdzou že hodím hore dole a kolisem ju a ešte musím pri tom spievať.
No nie nemusíš len sa ti nechce riešiť iné možnosti lebo je to menej pohodlné pre teba. Nič sa nestane keď pôjde pár nocí spať neskoro. Kočiar vyhoď.
Nepomohol by nejaký vitamín vhodný pre deti pre lepšie zAspanie? Skús sa aj doktorky opýtať
A koľko si skúšala? Noc, dve , tri, týždeň? Treba vydržať, a možno to bude trvať mesiac, dva , ale naučí sa normálne zaspať.
Ja som tak mala problém so synom, keďže zaspával pri kojeni. Keď som odstavila, asi dva mesiace trvalo kým sa naučil zaspať bez prsníka. Keď sa v noci zobudili, tak bol hore až kým opäť nedopadol.. aj do rána do 6.tej. padala som na hubu, keďže.som potom o 7.00 vstavaná do práce.
Ale treba len vydržať...bude to dlho trvať, ale naučí sa.
Nasa ma tiez 4. Do roka som ju hojdala v koliske aby spala. Potom som ju prelozila do postielky. Potom som si povedala dost. Proste som stym sekla. Dala do postielky, revala ale na vyber nemala. Revala 3 dni, ze chce ist do kolisky, ale nakoniec od unavy zaspala
Vau, asi sa ho rituálom zbaviť, poslať Ježiškovi ako to robia s cumlom, proste aby vedome pochopila ze už nie je. Inak treba nájsť iný spôsob, to je jasné
A v škôlke ako zaspí na obed?
Tvoja taktika je, ze jej pustis rozpravky a dufas, ze zaspi? 🫣 ale no tak. Ved spravim rezim. Vecera, precitat rozpravky, osprchovat, pomojkat a zhasiname. A lez vedla nej, nereaguj na jej vymyslacky. Mojkaj, hladkaj. Ale to je tak vsetko co pre nu mozes urobit.
No v tvojom pripade by som si zaplatila pomoc cez lepsi spanok babatiek a pocuvala na slovo.
Lebo zazrak na dve noci neexistuje, toto bude chciet tvrdu disciplninu z tvojej strany a necakat, ze to poriesis za noc.
Fakt sa mi nechce verit, ze 4 roky toto tolerujes, a dufam, ze si troll... lebo ak toto realne nejaka mama toleruje, nechcem vediet co vsetko este dcera nemusi/moze, lebo sa ocividne svojho dietata bojis...
Smer psychológ a psychiater. Aj dojčatá môžu mať depresiu. Nie je normálne že odmieta spať v posteli. Prečo? Dieťa aby zaspalo potrebuje kľud a bezpečie. Prečo pociťuje bezpečnosť v 4 rokoch v kočíku?
@jakubrianka ja to vidím tak.ako ty.
Ja si tiez myslim, ze je cas na radikalne riesenia. Kociar vyhod, vecer ju uloz do postielky, precitajte si rozpravku, lahni si k nej a ide sa spat. Jasne, ze bude vymyslat, ale ty si tam na to, aby si to ukorigovala. Ziadne pozeranie rozpravok do rana, ziadny rozhovor, hranie. Je cas spinkat. Mozno sa tyzden nevyspite, mozno dva, bude vymyslat, plakat, zlostit sa, ale nesmies ustupit. Max postiskat, pohladkat a trvat na tom, ze ma spat. Ale neustupit.
Nie je mozne, ze tak male dieta vydrzi bez spanku. Ano priprav sa na to, ze moze trvat mesiace, kym si zvykne zaspavat v postielke a budu to tazke mesiace a este dlho sa Ti moze v noci budit a vymyslat, ale uz je navyssi cas aby ste kocik zrusili.
Skusila by som este mozno v posteli nejako evokovat prostredie kociara. Dat tam nejake vankuse, aby tam mala tesnejsi priestor. Potom jej pri zaspavani rozpravat miesto rozpravky, nech si predstavuje, ako je v kociku, ako ju kocik prijemne hojda atd., proste verne to opisovat, a zaspievat rovnaku pesnicku.
Kočiar vyhodiť, dieťa zobrať k sebe, hladkať, škrabkať, masírovať, čítať rozprávku. Čokoľvek. Ak nezaberie, tak psychológ. Niečo za touto asociáciou môže byť.