Spánok 4-mesačného dieťaťa

17. júl 2023

Dievčatá ako ste svoje dieťa (4 mesiace) odnaucili od spania v perinke? Cez deň v kočíku zaspí hocjak ale v noci chce byť zviazaný a mať ruky pri tele. Alebo cez deň keď zaspí tak ho rozviazem a nechám tak (nech sa učí). Ale v noci je to trošku o inom že ako ste trebárs šli na to ktorá má podobnú skúsenosť. Alebo ste to nechali tak nech sa to vyrieši samo časom ? Prosím len rady ohľadom toho viazania 🙂 ďakujem za každú skúsenosť a radu ako na to. 🙂

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kr058
17. júl 2023

Takto deti spia len dočasne. Ak spí, tak ju nechajte takto. Bábätká to potrebujú, aby sa cítili istejšie. Použite teraz tenšiu plienku, nech jej nie je teplo a normálne ju nechajte zaviazanú. Ona si časom sama začne pýtať voľnosť, ale môže to pokojne trvať mesiace. Verte mi, buďte rada, že zatiaľ v noci spí 🙂

kapanek1
17. júl 2023

Z mojej skusenosti, mam dve deti tak presne ako pise kr058

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marianarem
17. júl 2023

U nas nic nepomohlo, len ten cas. Celkovo som si pri mojom zvykla, ze cokolvek ide same, ked uz na to dozrel cas a inak je to len trapenie. Konkretne sputane ruky potreboval veru az do 8 mesiacov.

riamia91
17. júl 2023

Casom samo.

ropucha6
17. júl 2023

Nasa tak az do 7 mesiaca spala. Mame take specialne spacie vaky. Len par tyzdnov spi uz s volnymi rukami.

drianaa
17. júl 2023

Môj syn spával od narodenia aj keď v perinke, ruky si vyslobodil vonku, tak som mu ich prestala neskôr viazať. Okolo 2. mesiaca si to zase začal vyžadovať, vyslovene nespal kým som ho nezavinula, aj v horúčave bol v perinke a plienke/tielku. Potom začiatkom štvrtého mesiaca pár dni začal po zaspatí protestovať a mrnkať v spánku, kým som ho nerozviazala, ale paradoxne nezavinutý nezaspal a asi po necelom týždni odmietol už aj zaspať zavinutý. Prvá noc bola náročná, budil sa na rúčky, ale ďalšia oveľa lepšia a myslím, že na 3. som ani nevedela o ňom, kým neprišiel hlad

autor
17. júl 2023

@kr058 fiha že aj mesiace ? Čítam ale ďalšie komenty a vážne . Ako toto je druhé dieťa a prvé tak ten vôbec jeho som dala ľahnúť a spal hore ruky bez oerinky žiadne viaznie. A pri druhom som si všimla že neskutočny plač a nervy kým nieje zviazaný. Tak len som chcela vedieť že ako dlho to môže trvať. Ale tak určite nepôjdem proti dieťaťu :D bude zviazaný naďalej keď tak chce 🙂

mamusa123456789
17. júl 2023

Moja najstaršia spala v perinke do 10 mesiacov a z jedného dňa na druhý sa rozhodla späť bez nej

autor
17. júl 2023

@elizabet173 áno pri prvom som mala tiež úplne voľnosť a pri druhom toto. A opačne amok keď nieje zviazaný hlavne v noci. Cez deň keď som pri ňom sa to dá v pohode v kočíku zaspí na voľno úplne a keď spí dnu tak ho rozviazem keď zaspí a spí ďalej vklude .

autor
17. júl 2023

@marianarem vážne tak dlho ? A 8 mesačne tak dokázalo naďalej spať ? Lebo mne sa už stáva že si sám oslobodí ruky a niekedy je to ok ale niekedy mu ich musím schovať zase.

autor
17. júl 2023

@mamusa123456789 vážne ? Ale tak zviazaná dole ruky ? Nevyslobodila sa ? 🙂

marianarem
17. júl 2023

No nieze "dokazal tak spat", on proste inak nevedel zaspat a zviazany krasne prespaval noc. My sme nasli jednu ulitku, z ktorej sa nedokazal vymotat, ta bola super. Ale na leto uz bola moc tepla. To som mu potom prisila na body take putka na ruky. Mal tie ruky ciastocne pohyblive, ale zaroven nemohol s nimi velmi vystrajat, pretacat sa a lozit (neskor totizto zacal byt problem aj v tomto). Jedine takto mi pekne zaspaval a spal. Nemala som z toho najlepsi pocit, ze ho stale zvazujem, ale vsetky pokusy o volne spanie stroskotavali. Az v tych 8m to zrazu slo a bolo po probleme.

autor
17. júl 2023

@marianarem áno jasné. Tak super uvidíme ako to pôjde aspoň mám tipy kebyže aj nám bude takto treba 🙂

marianarem
17. júl 2023

No ono fakt netreba tlacit na pilu len preto, ze clovek uz ma pocit, ze uz by nieco malo byt nejako a ono to je inac. Aspon teda u mojho to je tak. S niektorymi vecami sme boli pozadu (aj teraz sme), ale nic nikdy netrvalo naveky a v spravnom case islo vsetko v podstate bezpracne.

mamusa123456789
18. júl 2023

Pokiaľ nemala ručičky pri telíčko, tak som jej mohla aj do ritky fúkať a nezaspala, keď som ju zaviazala, tak bola za 2-3 minúty tuhá a spala do rána, keď sa ráno zobudila, tak vyliezla von a hrala sa v postieľke, kým som sa nezobudila, ona bola úžasné babatko

petronellla87
18. júl 2023

Nasa ma polroka a prislo to zo dna na den... Jeden den este chcela spat zaviazana a na druhy den uz nie🤷‍♀️ obcas ked nevie este zaspat tak ju troska zviazem tak na slabo dokym nezaspi... Tiez by som jej dala cas, nasej tiez uz trcali nohy z perinky😀