Spánok 2-mesačného

little_star01
16. jan 2024

Ahojte. Dnes poprvé sa mi nepodarilo uspať skoro 3mesačneho synceka. O 3.poobede ho išla svokra kočíkovať až do 4:50. Neviem o koľkej v kočiari zaspal, ale keď som ho o 17:00 od nej zobrala, spal až do 20:00. Zobudila som ho nadojčiť z toho dôvodu, že ho vždy davam uspať max o 21:30. To bolo najneskôr čo išiel spať, väčšinou zaspinká o 20:30-21:00. Do 22:00 mi ho nešlo uspať. Potom som to už vzdala a uspala som ho v postieľke len rukou. (Položila som mu ju na hruď)
Moja otázka znie- chodievate spať pred tým, než zaspí babatko?
Myslím ozaj mesačné až 3mesačné. Nikdy mi to nedalo ísť spať pred ním, vždy som musela mať istotu že spí, že sa mu nič nestane a že mu je komfortne. No keď sa mi ho nedarí uspať a som už naozaj unavená a vyčerpaná tak mi to nedá si už neľahnúť, nechcem ho mať na rukách keď ma vypína, je to nebezpečné..
Nakoniec som aj tak prvá nezaspala proste tp nedokážem, no zaujímalo by ma ako to vnímajú iné žienky

gelifil
16. jan 2024

samozrejme ze nie a nechapem, ako sa toto moze vobec niekto opytat

muchacici
16. jan 2024

@little_star01 S prvým synom som vždy zaspala, keď som ho kojila, ale mala som ho v sede na rukách na posteli, nemala som rada tento pocit, ale to človek ani nechce zaspať a ako vravíš, jednoducho ťa vypne. Teraz s dcérkou zaspávam v posteli, v ľahu, keď ju kojím. Nejak som sa vždy predtým bála, že by som bábätko pripučila, ale som zakrytá iba po pás, tak aby som si na seba neťahala paplón a ona mala hlávku vždy von, a na počudovanie, keď zaspím, nikdy sa neotáčam ani nič, stále som v podvedomí akoby v strehu, alebo v akomsi polospánku. Keď nezaspím, tak ju prekladám do postieľočky. Dcérka má tiež tri mesiace 🙂

muchacici
16. jan 2024

A kojíš ho? Lebo keď si veľmi unavená, ležkajte spolu, tuľkajte sa, nech si papká mliečko a on zaspinká

anavixy
16. jan 2024

Zobudit dieta o osmej lebo ma papat, ok, ale nemozes od neho cakat ze pojde spat o deviatej ako bezne. Neviem, kolko dennych spankov ma dieta a ake dlhe ma bdele okna, ale mozno uz by potrebovalo zmenu, prejst na menej.
Vzdala si co presne? Ved si ho uspala nakoniec, to je jedno ci si ho hojdala alebo mala len ruku na nom, ved ked mu staci tvoja ruka na hrudniku, tak je to super! A ist spat skor ako dieta? To ako? Akoze dieta das do postielky nech sa zahra a ty zalahnes a spis? Tak to asi nie… ale ved mozete si spolu lahnut do postele a oddychovat, hrat sa, citat.. a aj spolu zaspat. Kto uspavame deti v posteli pri sebe alebo dojcenim, urcite sa kazdej stalo, ze sa zrazu zobudila ani nevie kedy zaspala a ani kedy zaspalo dieta, ale to nie je ist spat skor ako dieta. To je to vypnutie, nic extra bezpecne, ale stane sa.
Proste ked si unavena, tak neskac s dietatom, sadni si alebo si spolu lahnite, uspavanie nema/nemusi byt za trest. 🍀

anketkarka
16. jan 2024

@little_star01 ale nikde nie je napísané, že ho musíš uspávať. A logicky, keď je vyspaté, tak je to škoda energie. Však keď je malé spokojné, tak prečo by si ho nemohla položiť do postieľky a zaspať normálne ako človek a nie ako vypnutý zombík od únavy. Keď bude väčšie, tak Ti spať asi skôr nedovolí a bude si vyžadovať pozornosť, ale nemaj výčitky, že si zaspala skôr od únavy Ty. Potrebuješ byť v pohode vyspatá aj na ďalší deň.

little_star01
autor
17. jan 2024

@muchacici ano ale poslednou dobou sa ani poriadne nenakojí, ale vraj to je tým, že rastie, tak mu stačí jedno prso, no väčšinou aj tak pije z oboch pŕs, proste len keď mu je nekomfortne, tak moc záujem o dojčenie nema.. (plače, odtlaca sa od prsníka, odmieta, no pritom ma cistu plienocku, proste vsetko nez problému, az ked ho priložím tak začne robit sarapatu, no po tom aj tak posobi ze je este hladný- oblizuje vsetko, otvára ústa)A presne tak to mal aj vcera vecer, ze sa proste poriadne nenakojil tak nechcel spat, az potom časom zaspal.. a vacsinou pekne zaspí na prsku.. mozno ide pomaly mliecko alebo ja neviem.. no každopádne bývam niekedy uz naozaj unavena, ze ma vypína aj v sede, a spolu v posteli mi je s ním nekomfortne, parkrat sa mi stalo ze mal perinku/deku na tvari, vzdy ma to vydesi. Nechavam si ho u seba az nad ranom ked sa v noci druhýkrát zobudí, vtedy uz som ako tak pri zmysloch 😬