Spánok 19-mesačného dieťaťa

tdhome
20. okt 2023

Dobrý den,
Potrebovala by som poradiť so spánkom mojej 19 mesačnej dcéry.
Od narodenia nie je dobrý spač, neprespí viac sko 2-2,5 hodiny vkuse, pije mlieko 3-5x za noc.
Od malička mávala nočné bdenie, avšak teraz sme v takom štádiu že zaspí okolo 20- 20:30, o 23:00 sa zobudí a nie je schopná zaspať až niekedy okolo 4-6 ráno.
Stále sa mrvi v postieľke, prehadzuje, a následne sa zobudí a nie a nie zaspať, nepomôže nič.

Režim máme cca taký že vstáva okolo 7-pol 8, obedny spánok cca od 12 do 14.
Máme predspankove rituály, všetko. nech máme akýkoľvek denný režim noc je rovnaká.
Je tu prosim mamička čo mala podobne náročné spánkové dieta?

A ešte taká zaujímavá otázka, som na začiatku druhého nehotenstva, ak to tak bude pokračovať je možné že to bude mať vplyv aj na spánok druhého dieťaťa? Že nebude vediet rozlíšiť deň a noc? Ďakujem

ivangeline
20. okt 2023

Ja som nemala. Poznam zeny,kt maju take deti. (4 a 5r a stale sa v noci budia..)Ale vyjadrim sa k druhej otazke..neovplyvni to,skor moze byt,ze budu stale zle noci,lebo stresy zo zmeny...a male babo sa nastavuje skor podla seba a teba ako druheho dietata..

ada309
20. okt 2023

Mam známu, ktorej dieťa po kovide nevedelo spat(v tom čase 10r)... dali vyšetriť spankovy hormón (melatonin), kt mala veľmi nízky... doplnili a potom sa to upravilo...

simona1306
20. okt 2023

ja som toto zazivala cez leto s dcerkou , presne takto isto sa mi budila v noci ... nepomohlo nic, len cakat. Teraz ma 21 mesiacov a konecne spi lepsie, uz sa budi len par krat za noc, ale to iba na 5 min a spi dalej ...