Spánok 12-mesačného dieťaťa

fallenkaa
12. okt 2023

Ahojte
Mam dcérku, 12 mesiacov, je na umelom mlieku, spí so mnou v posteli odkedy sme mali ťažké dni a noci kvôli zubom, od narodenia sa zvykla každé 2,5-3 hodiny budiť , pretrváva to doteraz a v takýchto intervaloch vyžaduje aj umele mlieko
Medzitým pomrnkava, plače, budi sa…
Cez deň spí 1,5-2hodiny doobedno-obedny spánok, poobede mi už nezaspi
Spat chodíme okolo7-pol8, každý večer sa kupe
Čo by ste mi poradili? Alebo len počkať?

patusss
12. okt 2023

@fallenkaa ešte je malá na 1 spánok... budiť po pol hodine doobeda, potom ti neodmietne spať poobede. Večierka sa potom trochu posunie...

patka06
12. okt 2023

Uložila by som ju do svojej postieľky a obmedzila nočné mlieko - môže jej byť ťažko na žalúdok.
Ročné dieťa má už normálnu stravu, v noci by si trávenie malo oddýchnuť.
Podľa mňa je jeden denný spánok v poriadku

nikpa
12. okt 2023

@fallenkaa po roku mlieko na noc zrušiť alebo obmedziť max. na jedenkrát za noc. Nahradiť vodou a cumlom. Možno pár nocí poplače ale zvykne si. V jej veku už v noci jesť nepotrebuje, má mať plnohodnotnu stravu počas dňa. A v noci má tráviaca sústava už oddychovať. Nehovoriac o tom, aké nezdravé to je na zuby.

bolarazjedna
12. okt 2023

Ja som to mala veľmi podobne, ibaže som kojila. Spali sme spolu, v noci sa budil 6-7x na prsník. Približne v tom veku prechádzal na 1 spánok, aj keď v 12tich mesiacoch ešte striedavo spal 1-2x za deň. U mňa pomohlo počkať - akurát som rozmýšľala ako zrušiť nočné kojenie, chcela som odstaviť, keďže som už čakala druhé bábo - no a zrazu to vyriešil sam, z ničoho nič začal z jedného dňa na druhý prespavat noci v 13tich mesiacoch. Teraz ma 15mes, nehovorím, že sa nikdy nezobudil, väčšinou je to 0-1-2x, ale stačí, že sa uistí, že som tam (schmatne mi vlasy 😃) a spinká ďalej. Takže to nočné papanie zrušil nakoniec sám bez môjho úsilia.

andreatytler
13. okt 2023

@fallenkaa Podla mna to mate dobre a nic by som velmi nemenila, iba to nocne krmenie mozno. My sme tiez obmadzili nocne krmenie na 1x a myslim ze ked mal rok tak uz ziadne nocne krmenie nebolo. Ale spanok sa nezlepsil. Zrusili sme to hlavne koli tomu ze sa nam uz nechcelo v noci vstavat a zarabat mlieko. Zlepsilo sa to az ked mal 2 roky. Dovtedy sa bezne budil 5-7x za noc. Vdaka bohu za muza. Ten k nemu vstaval. Lebo on vie zaspat za 3 minuty, takze po tom co zaspal, syn si on lahol a okamzite spal. Mne trva minimalne polhodinu kym zaspim a tak som zacte vstavanie hrozne zle znasala.
Na jeden spanok sme presli medzi 13-15 mesiacom.
Asi len

enoula
13. okt 2023

Neviem co poradiť by si chcela... Nočné budenie je na vek v norme, sú deti co sa budia proste nech urobíš čokoľvek. 1 spanok denne uz je tiez ok. Možno by som ho trošku posuvala pomaly na neskôr, aj keby len po 15min... Proste postupne nech sa dostane na obed

zorkahorka
13. okt 2023

Denny spanok mas ok, aj rezim, ale to caste pitie v noci je cudne... kolko potrebuje vypit? Nechce sa len upokojit ako to robia kojenci na prsniku? Ma cumlik?
Skus mu mlieko vecer nedat. Chyt za ruku a spi dalej. Moje deti zaspali so mnou