Spánkový režim dvoch malých detí

10. okt 2023

Baby, som nečakane tehotná. Medzi deťmi bude rozdiel rok a 4 mesiace. Po prvotnom veľkom šoku sa nejako dostávame do normálu 😃 a teda ja sa snažím pripraviť na to, čo nás čaká. Chapem, že každé babatko je iné a realita môže byť kadejaká. Preto nejdem zbytočne pýtať nejaké tipy. Len ma teda zaujíma, ako ste nastavili spánkový režim takýmto dvom malým deťom. Snažili ste sa ich dávať spolu spať alebo každý spal cez deň v inom čase? Ako ste zvládali noci? Ďakujem!

tosomja
10. okt 2023

Tak bábätko ti bude spať oveľa viac ako staršie, ale tie hlavné spánky určite dať spolu.
My máme rozdiel 14 mesiacov.
Kúpala som ich spolu, hrali sme sa spolu, všetko spolu. Zvyknete si.
Teraz majú 2,5 a 3,5 a spia poobede spolu, večer o 20tej spia spolu, kúpené ich spolu, jedia spolu. Všetko robia spolu. Niekedy mám pocit, že sú dvojičky.

ivangeline
11. okt 2023

Do 4/6m... bude babo spat rozne. Potom obedny spanok spolu. Prip mne sa osvedcilo hned po sebe. Pol 12 a 12. Prip 12 a pol 1. A to iste vecer,v zavislosti,ci ti vie rychlo zaspat starsie alebo nie v tej dobe. Niekedy som mala babo v nosici a prechadzala sa pri starsom.. rozpravala rozpravky popri tom... a tak.

evelin1002
12. okt 2023

U nas je rozdiel 2 roky, je to dost narocne, nastastie mala mi uz chodi do skolky od septembra, my este okrem toho cvicime s malym Vojtovku 4 x denne, ale nemenila by som, uz sa spolu vedia aj zahrat, maly ma 8 mesiacov... Co sa spankov tyka, uspavam od rana do vecerra, lebo maly spi okolo 10, mala o 13 a maly zas o 14 a vecer sa mi niekedy ich podari uspat spolu, chce to vela trpezlivosti, ale ak mas manzela ktory ti pomoze niet sa coho obávať... Mne velmi pomohol kociar na uspavanie starsej, bude mat uz skoro 3 roky, ale stale ju rychlo uspim v kociku, bez neho by urcite vynechavala obedny spanok ...kedze jej dlho trvá kym zaspi,.do toho mali place, tak to riesim ze maleho dam na samotku do inej izby a ju rýchlo sa snazim uspat, ked to nejde tak to vzdam :D potom odporucam to starsie dat co najskor do skolky, je to dobre aj pre to dieta, kedze uz je fakt minimum času ked sa malej mozem venovat, takze ona sa tesi do skolky a ja nemam vycitky ze sa jej uz az tak nevenujem

denisah6
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
beky223
12. okt 2023

Vidím, že ostatné mamy to zjavne zvládajú lepšie ako ja 😄 Ja mám skoro 2 ročného a 3 mesačného, ktorý spí aktuálne tak 4x 30min... Cez prvý spánok sa snažím rýchlo niečo navariť, potom cez ďalšiu polhodinu musím uspať ďalšieho, lebo ten odmieta zaspať na obed bez toho, aby som pri ňom v tichu sedela, keď ho uspim tak už počujem sa pomaly budiť mladšieho, bežím tam, potom spolu tak 1,5h čušime nejako v druhej izbe aby sme staršieho nezobudili, keď sa ten zobudí tak bábätko zase potrebujem uspať, takže to je väčšinou čas nervozity a na jednu polhodinu sa snažíme ísť potom von s kočíkom, keď sa podarí, lebo mladší v ňom okrem tej polhodiny na spánok nevydrží a plačeee a starší v kočíku nechce spať vôbec 😄 pomoc 😄 jedine pozitívum že teda okolo 20:00 spia už väčšinou obaja...