Spánkové návyky dieťaťa

mary174
11. jún 2024

Ahojte mamičky, velmi by ma zaujímalo aku rutinu a ako ste uspavali kojené detičky uz od narodenia,ktoré od malička spali velmi dobre. Viem ze to zavisi aj od povahy babatka a inych faktorov. No moj prvy syn kojeny sa do roka a pol budil v noci 10-20× tak si chcem pred narodenim druheho spravit prieskum ze co robia inak mamicky ktorym kojene deti spia dobre. Ako sye uspavali cez den ? Na noc ? Aku ste mali predspankovu rutinu ? Mali ste rezim ci ste neriesili moc ?

nairia
11. jún 2024

starsiu dceru som uspavala na prsniku, ta bola dobry spac cez den a v podstate aj v noci. budila sa 2 max 3x za noc, nakojila a spala dalej. cize u nej tak.
teraz mladsi (3m) vacsinou zaspi pri kojeni alebo aj po nom, ale ked je unaveny, tak cez den vie zaspat aj sam na podlozke, alebo ho dam do kociara, tam uspim, pripadne na rukach. zavisi od toho, ako je naladeny. niekedy byva velmi nervozny a place, takze to uspim/ukludnim na rukach. v noci sa budi zvycajne 1x, ale sem tam sa stane, ze je hore 2x, uz bol aj 4.
obe deti pred nocnym spankom, ktory sa snazim drzat v rovnakom case+- som okupala (3x za tyzden), prebalit, prezliect do pyzama, odniest do spalne, kde uz je nastavene vsetko na noc. cize zatahujem zavesy, aj zastieram zaluzie, svetlo tlmene. kojim.
rezim je zatial taky vselijaky, ale co drzim je ta vecerna rutina a cas vecer ist na spanok.. samozrejme niekedy zaspi skor, niekedy neskor, ale max pol hodinka je tam rozdiel. vynimocne viac, ale tam uz su aj ine faktory.