Ahojte, mala bude mat 8 mesiacov, do teraz ukazkovy spáč a asi mame spankovu regresiu. Teraz každú hodinu hore, mrnčí, zaplače, jeduje sa, niekedy je hore aj dlhšie že na hodinu napriklad, hra sa, a robi hovadiny v postielke 😆 moja otazka je: ze ked je taka umrnčana kazdu hodinku, mam ju pomojkať, alebo ignorovať? Citala som clanok s jednou psychologičkou a ze treba vtedy kontakt obmedzit na minimum a ani sa neprihovorit dieťaťu. Nemam to srdce. Ja ju pohladkam, pomojkam. Nepríde mi okej, aby som si decko ignorovala. Ako ste vy reagovali, ked boli deticky casto hore a s plačom?
@andreatytler ano, škrabkanie pomaha ked zaspava. Ale takto v noci ked sa budieva, je ako čert 😣 ani na ruky, ani cumel, ani na chrbat, ani na brucho, vyslovene so mnou bojuje krpaňa 😆 rotuje, reve pri tom, nenecha sa ukludnit a siahat na seba... no hrúza
@luciaruz my máme 6 mesačného a ja teda, keď v noci vyvádza tak sa ho najprv snažím objať, hladkať, pritúliť, presne troška po plienke ťapkať, a ak nie, tak ho zdvihnem a trocha hojdám, alebo na fit lopte poskáčem a spí ďalej 🙂 nezažínam a ani sa mu veľa neprihováram.. ale teda nedalo by mi to, a mám aj vyskúšané, že keby ho úplne ignorujem, tak začne mrnčať, plakať
@luciaruz Ak nenecha na seba siahnut tak urcite by sm nesilila objatie nasilu a ak sa hra, alebo je spokojna tak by som ju ignorovala a tvarila sa ze spim, ale ak place a ani tak sa nechce objat, tak uz asi vsetko mozne skusit ze preco place. My sme mali najhorsi spanok prave v tomto obdobi. Syn zacal byt mobilny a to bolo take zaujimave ze od 6 do 11 mesiaca isiel spanok na vedlajsiu kolaj. Muz mi zacal pomahat s uspavanim.
Ja som "ignorovala" v zmysle, ze som sa nezacala s nou salit ani hrat ani rozpravat. Sedela som ticho pri postielke a za kazdym postavenim sa som ju dala lahnut a povedala len "je noc, ideme spat". Nebudem klamat a poviem, ze niekedy tych polozeni bolo aj 20 😅 ale po chvili sa bud unavila alebo pochopila, ze naozaj je noc a teraz sa nehrame. Postupne sa to zlepsovalo a uz stacilo len sediet a obcas pohladkat a zaspala. Trvalo to asi mesiac 😬
Ale teda nebudila sa kazdu hodinu, asi len tak 2-3x za noc. Keby to robila tak casto, pozrela by som sa aj na celkovy rezim spanku, ci nespi cez den vela alebo rano nevstava prilis neskoro.
@luciaruz Podla mna je to mienene tak ze obmadzit kontakt slovny a ocny a gnorovat jej snahy ta zatiahnut do hri. Spravat sa tak akoby bola noc, byt ticho, tvarit sa ze spis. Objatie je podla mna dobre, prirodzene a navodi spanok. Hladkanie tiez moze byt dobre, ale zalezi od dietata, niektore maju radi ked ich tapkas jemne po plienke. Moj syn od narodenia miloval ked sme ho skrabkali na hlave a castokrat pri tom zaspal a este aj teraz v 5 rokoch je to jeho najoblubeniejsie.