Spanie v 1,5-izbovom byte s dieťaťom

milka1988
20. dec 2023

Prosím vás, poraďte ako máte uložene resp ako spite v spálni s 2 ročným dieťaťom alebo väčším?

Momentálne tu vošla iba postieľka vedľa postele, ta je uložená hneď pri stene pri okne a vedľa nas je postieľka a medzi nami je asi tak 10cm priestor. Časom budeme postieľku zrejme musieť meniť na posteľ ale inak to uložiť nejde v tejto izbe ako to mate vyriešené? Alebo dať dole iba prednu mriezku v postieľke a v nej bude spať až kým mu nebudú trčať nohy? 😅 No ale čo potom? Existujú také postele na šírku postieľky čo by ti vošlo? Nejaké nápady ?

Podotýkam sme v podnájme takže nejaké veľké zmeny a zásahy sa tu robiť nemôžu a sťahovať sa do väčšieho nechceme

macekovam
20. dec 2023

@milka1988 tak vymenite podnajom.. alebo si kupite vysokumanzelsku postel.. a pod nou moze byt všelico..

luccija
20. dec 2023

@milka1988 IKEA mala takú úzku detskú posteľ dcéra ju mala u nás v spálni, keď sme zrušili postielkuAlebo väčšiu manželskú a byť všetci spolu

h2
20. dec 2023

Hm, neviem, ako máte riešený ten byt, ale ak je spálňa tá pol izba a okrem nej ešte máte obývačku, tak pokiaľ je dieťa také malé, že spí v detskej postieľke, tak buďte spolu všetci v tej spálni a neskôr, keď bude väčšie, nechala by som mu izbu a vy s manželom si zariaďte spanie v obývačke.

andreatytler
21. dec 2023

@milka1988 Ja by som bud dala robit, alebo vyrobila vlastnorucne postel na mieru tak aby pasovala presne do volneho priestoru. Kedze je to pre dieta, nemusi to byt extra silne a potom si dat vyrobit matrac na mieru.

simca06022011
21. dec 2023

Ikea ma šírku neviem ale podla mna ako postielka, dĺžku ma 160cm, čiže stačí kym pojde do skoly. Dcére sme ju do bytu kupovali.
Skúsiť prehadzat nabytok inak.

rozovykon
21. dec 2023

@milka1988 existuju take postele sirka 140 spodna postel a vrchna je 90 cm je to poschodova. Za predpokladu, že teda majiteľ zoberie tu starú postel.

jaskolka
21. dec 2023

@milka1988 ja si predstavujem 1,5 izbový byt, ako kuchyňu s obývačkou a jednu menšiu izbu. Čiže keď už bude dieťa väčšie, tak mu zariadiť detskú v tej pôvodnej spálni a vy budete v obývačke. A ak tetsz spíte v tej obývačke tak jednoducho potom len "prehodiť" dieťa vedľa do vlastnej izby.
Lebo inak to fakt sa nedá poriesit, okrem toho keď skutočne neplánujete časom sťahovať sa do väčšieho, tak tam už pôjde aj o súkromie vás a dieťaťa. Neviem si predstaviť trebárs mať sex v izbe s takým 3-4 ročným, a ani keby ze stále "idete vedľa" tak dlhodobo určite spanie v jednej miestnosti s dieťaťom nie je dobrý nápad.

jaskolka
21. dec 2023

@h2 presne tak 👌

madeincssr
21. dec 2023

Ešte ma napadá mať v kuchyňoobývačke tú ku stene výklopnú manželskú posteľ, ak by niekedy prišla napr. návšteva a vznikla potreba mať upratanê a/alebo mať väčší priestor.

simonka15513
21. dec 2023

@milka1988 nas 2,5r medzi nami a 5mesacny v posielke vedla posteli 😀 detsku izbu nemaju preto je to takto riesene

milka1988
autor
21. dec 2023

@macekovam budeme stavat dom takze nechceme sa uz zase znovu stahovat, nakoniec najom mame velim nizky na dnesne pomery, susedov mame super, ticho, lokalita super cize toto nebudeme uz riesit 🙂

milka1988
autor
21. dec 2023

@luccija aj nad tym som uvazovala naprv ale ja akosi neviem s nim spat v posteli strasne kope, vala sa az tak ze nam uz 2x spadol v noci na zem z postele ako mame nohy kedze to bolo jedine miesto bez zabran :D

milka1988
autor
21. dec 2023

@simca06022011 tak to kym pojde uz do skoly hadam dovtedy aj v dome uz budeme byvat 🙂

milka1988
autor
21. dec 2023

@jaskolka ano je to taky prazsky byt, obyvacka a kuchna jedna izba a spalna mensia izba kde vsetci spime, len problem vidim v tom ze v obyvacke spavat nemozem minimalne ja musim mat zdravotny matrac a gauc kedze nie je nas ale majitelkyn tak ho nemozeme dat prec tym padom. Manzelovi rodicia tak zili s 2 detmi ze deti boli v tej izbe a rodicia v obyvacke na gauci

simca06022011
21. dec 2023

@milka1988 môžeš dat postel do obývačky a vybavene🙂 obývačku do spálne. Ak he rám viac miesta. Ak rám bývate dočasne tak nie je čo riešiť, hlavne ze vám bude komfortnejšie