Spanie bez zavinovačky

andie2810
18. jan 2024

Ahojte mamičky ☺️
Po pôrode v nemocnici mi mladá doktorka povedala, aby som malému nebalila ruky do perinky. Tak som to takto robila a malý spinkal spokojne. Potom však prišla stará doktorka a zvozila ma že prečo má ruky vonku z perinky. Keď som odpovedala že mi to povedala druhá dr, tak ma odbila že ona je staršia a má viac skúseností. Takže som začala malému baliť ruky do perinky - podľa mňa zatial najväčšia moja chyba.
Malý ma 4 mesiace a nevie zaspať bez zavinovačky. Donedávna to bolo ok, až do očkovania vedel prespať celú noc. Lenže posledné dni čoraz viac bojuje s tým že je zviazaný a snaži sa ruky vybrať, čo sa mu stále podarí (aj zo zavinovačky, aj z ulitky a spacieho vaku). Lenže keď už ruky vyberie tak sa potom každú chvíľku budí - začne sa naťahovať ako po zobudení alebo si nimi šúcha tvár a tým sa zobudí... Ak ho nezabalím tak oči vôbec nezatvorí.
Myslela som že si potrebuje len zvyknúť na tie ruky a aj sa mu dnes po dlhom trápení podarilo konečne zaspať bez zabalenia, ale spal takto len necelých 10min a opäť začalo naťahovanie atď.. A potom už nechcel zaspať vôbec.
Máte niektorá takú skúsenosť? Ako ste to riešili?

zuzkaa1991
18. jan 2024

@andie2810 nikdy som nebila ruky mala.max rukavicky aby sa neposkrabala...v perinke bola.max 2m aj to.kvoli manipuláci keďže bola velmi malicka a bala.som si ju brat inac...inac spalq volno pouzivala.som vankúšik taky plochy a tak som ju premiestňovala.do 3m ked uz nebola v perinke

lely1234
18. jan 2024

@andie2810 u nás starší syn v perinke bol viazaný tak že mal ruky hore stále od narodenia. Ale mladší syn v nemocnici jonviazali raz tak a raz tak všimla som si že je kludnejsi keď ma tie ruky zviazané k telu. Takže takto presne spal cca do tých 4 mesiacov. Áno vedel sa upokojiť len keď mal tie ruky zviazané ale čím starší silnejší a vedľa si ich vybrať aj zo zavinovačky aj z perinky už. My sme.mali výhodu že bolo teplo a dávala som ho späť do kočíka odviazaneho aby si na to zvykol. A večer po kúpaní som ho musela ale vždy zaviazať. Ale to už bol kľudný a držal ruky dole. Po zaslaní som ho odviazala a nechala celú noc spať odviazaneho. Ak sa prebral hladkala som ho upokojovala a zvykol si na odviazanie veľmi rýchlo musím povedať. Mal aj mojkacika a cumlík ako pomoc čo veľmi pomohlo. A netrebalo stále mňa len mu dať mojkaca do ruky kt. ho sám upokojil. Ale to ma od narodenia pri sebe 🙂 . Treba len skúšať, vydržať a upokojovať. Podľa mňa si zvykne. Sama som si myslela že to bude nemožné :D ale šlo to fakt rýchlo

blaazi
18. jan 2024

@andie2810 nam pomohlo pyzamko Buvko 😄 vygoooglila som ho tu na MK. Oducila sa cca za tri tyzdne.

isis234
18. jan 2024

skús mu dať do ruky mojkáčika, alebo chobotničku.
Možno každé dieťa je iné,, Na nete je i video ako dávajú do spiaceho vaku-ulity s rukami pri tele.
Nikdy sme nedávali ruky do zavinovačky .
Malá sa zobudila, musela som rozviazať zavinovačku, celá sa ponaťahovala ako mačka 🙂 a spala do rána

lucia13022023
18. jan 2024

Prvých 10 dní som nebalila, potom sme skončili v nemocnici, kde mi jedna sestrička ukázala ako baliť dieťa, do látkovej plienky najprv a potom do Zavinovačky, a vždy ma zdrbala keď malý nebol zaviazaný, že si moze vytrhnúť infuziu atď.. Tak som balila, a keď sme prišli domov malý mi už bez Zavinovačky spať nechcel. Ale nejak som to neriešila, spinkal pekne.
Dosť skoro sa začal Pretacat, a vtedy je už zavinovanie nebezpečné, čiže som bola nútená Zavinovačku zrušiť. Prvé 4 dní boli náročné. V zavinovačke spal aj 3 hodiny, bez zavinovacky 30 minut a ako píšeš, potom už nezaspal.
Boli to ťažké dní, hlavne kvôli tomu ze som nevedela kedy sa spánok upraví, no upravil sa po tých 4 dňoch a potom už bolo dobre 🙂

andie2810
autor
18. jan 2024

@zuzkaa1991 no popravde ja som ani nevedela že sa balia ruky 😂 ale ako prišla ta stará doktorka a ma tam zhúkla ako dieťa na základnej škole 🤦‍♀️ tak som urobila chybu že som ju počúvla a teraz si neviem dať rady

andie2810
autor
18. jan 2024

@lely1234 mne sa aj v noci napr začne nervovať a snaží sa vytiahnúť ruky, tak ho rozviažem.. lenže to už je potom také že každých 10-20 minút ho uspávam nanovo lebo sa proste zobudí
@isis234 mojkačika keď mu dam tak urobí to isté, buď si ho šmari na tvár a potom je nervôzny kým mu ho nedám dole, alebo ho proste odhodí..
Spí so mnou v posteli v noci a vtedy najrýchlejšie čo zaberie na jeho uspanie je keď ho prikryjem svojou perinou, ale ani to nevydrží na dlho a potom nie len že tie ruky, ale ešte aj sa snaží odkopať 😂 ale čo sa týka utíšenia tak toto je najrýchlejšia metóda