Ahojte mamičky ☺️
Po pôrode v nemocnici mi mladá doktorka povedala, aby som malému nebalila ruky do perinky. Tak som to takto robila a malý spinkal spokojne. Potom však prišla stará doktorka a zvozila ma že prečo má ruky vonku z perinky. Keď som odpovedala že mi to povedala druhá dr, tak ma odbila že ona je staršia a má viac skúseností. Takže som začala malému baliť ruky do perinky - podľa mňa zatial najväčšia moja chyba.
Malý ma 4 mesiace a nevie zaspať bez zavinovačky. Donedávna to bolo ok, až do očkovania vedel prespať celú noc. Lenže posledné dni čoraz viac bojuje s tým že je zviazaný a snaži sa ruky vybrať, čo sa mu stále podarí (aj zo zavinovačky, aj z ulitky a spacieho vaku). Lenže keď už ruky vyberie tak sa potom každú chvíľku budí - začne sa naťahovať ako po zobudení alebo si nimi šúcha tvár a tým sa zobudí... Ak ho nezabalím tak oči vôbec nezatvorí.
Myslela som že si potrebuje len zvyknúť na tie ruky a aj sa mu dnes po dlhom trápení podarilo konečne zaspať bez zabalenia, ale spal takto len necelých 10min a opäť začalo naťahovanie atď.. A potom už nechcel zaspať vôbec.
Máte niektorá takú skúsenosť? Ako ste to riešili?
@andie2810 u nás starší syn v perinke bol viazaný tak že mal ruky hore stále od narodenia. Ale mladší syn v nemocnici jonviazali raz tak a raz tak všimla som si že je kludnejsi keď ma tie ruky zviazané k telu. Takže takto presne spal cca do tých 4 mesiacov. Áno vedel sa upokojiť len keď mal tie ruky zviazané ale čím starší silnejší a vedľa si ich vybrať aj zo zavinovačky aj z perinky už. My sme.mali výhodu že bolo teplo a dávala som ho späť do kočíka odviazaneho aby si na to zvykol. A večer po kúpaní som ho musela ale vždy zaviazať. Ale to už bol kľudný a držal ruky dole. Po zaslaní som ho odviazala a nechala celú noc spať odviazaneho. Ak sa prebral hladkala som ho upokojovala a zvykol si na odviazanie veľmi rýchlo musím povedať. Mal aj mojkacika a cumlík ako pomoc čo veľmi pomohlo. A netrebalo stále mňa len mu dať mojkaca do ruky kt. ho sám upokojil. Ale to ma od narodenia pri sebe 🙂 . Treba len skúšať, vydržať a upokojovať. Podľa mňa si zvykne. Sama som si myslela že to bude nemožné :D ale šlo to fakt rýchlo
skús mu dať do ruky mojkáčika, alebo chobotničku.
Možno každé dieťa je iné,, Na nete je i video ako dávajú do spiaceho vaku-ulity s rukami pri tele.
Nikdy sme nedávali ruky do zavinovačky .
Malá sa zobudila, musela som rozviazať zavinovačku, celá sa ponaťahovala ako mačka 🙂 a spala do rána
Prvých 10 dní som nebalila, potom sme skončili v nemocnici, kde mi jedna sestrička ukázala ako baliť dieťa, do látkovej plienky najprv a potom do Zavinovačky, a vždy ma zdrbala keď malý nebol zaviazaný, že si moze vytrhnúť infuziu atď.. Tak som balila, a keď sme prišli domov malý mi už bez Zavinovačky spať nechcel. Ale nejak som to neriešila, spinkal pekne.
Dosť skoro sa začal Pretacat, a vtedy je už zavinovanie nebezpečné, čiže som bola nútená Zavinovačku zrušiť. Prvé 4 dní boli náročné. V zavinovačke spal aj 3 hodiny, bez zavinovacky 30 minut a ako píšeš, potom už nezaspal.
Boli to ťažké dní, hlavne kvôli tomu ze som nevedela kedy sa spánok upraví, no upravil sa po tých 4 dňoch a potom už bolo dobre 🙂
@zuzkaa1991 no popravde ja som ani nevedela že sa balia ruky 😂 ale ako prišla ta stará doktorka a ma tam zhúkla ako dieťa na základnej škole 🤦♀️ tak som urobila chybu že som ju počúvla a teraz si neviem dať rady
@lely1234 mne sa aj v noci napr začne nervovať a snaží sa vytiahnúť ruky, tak ho rozviažem.. lenže to už je potom také že každých 10-20 minút ho uspávam nanovo lebo sa proste zobudí
@isis234 mojkačika keď mu dam tak urobí to isté, buď si ho šmari na tvár a potom je nervôzny kým mu ho nedám dole, alebo ho proste odhodí..
Spí so mnou v posteli v noci a vtedy najrýchlejšie čo zaberie na jeho uspanie je keď ho prikryjem svojou perinou, ale ani to nevydrží na dlho a potom nie len že tie ruky, ale ešte aj sa snaží odkopať 😂 ale čo sa týka utíšenia tak toto je najrýchlejšia metóda
@andie2810 nikdy som nebila ruky mala.max rukavicky aby sa neposkrabala...v perinke bola.max 2m aj to.kvoli manipuláci keďže bola velmi malicka a bala.som si ju brat inac...inac spalq volno pouzivala.som vankúšik taky plochy a tak som ju premiestňovala.do 3m ked uz nebola v perinke